tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Το 1o Stringing Workshop στην Ελλάδα είναι γεγονός

E-mail Εκτύπωση


Ο διευθυντής της ERSA (European Racquet Stringers Association) για την Ελλάδα, Πέτρος Μπίρης, υλοποιεί τώρα και στη χώρα μας το πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης τεχνικών ρακετών: Racket Stringing Educational Program. Απόλυτα εξειδικευμένος στο ολοκληρωμένο σέρβις (Full Racket Service) τόσο των επαγγελματιών όσο και των club παικτών, θα μυήσει τους συμμετέχοντες σε ενδιαφέροντα θέματα.

Το 1ο Stringing Workshop θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Hyper Sports στα Μελίσσια (Κυθήρων 3, τηλέφωνο 210-8102540) που θα είναι και ο χορηγός των ρακετών (Wilson), χορδών (Luxilon) και των υλικών. Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση με το περιοδικό TENNIS SOCIETY, θα περιλαμβάνει coffee-break και στους συμμετέχοντες θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

Το workshop θα είναι διάρκειας μιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί ημέρα Κυριακή και σε ώρα που θα είναι βολική και για όσους έρθουν από άλλες πόλεις, η ακριβής δε ημερομηνία θα ανακοινωθεί μετά το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΦΟΑ ώστε να μην συμπίπτει σε αγωνιστικές υποχρεώσεις, Το διάστημα που θα γίνει υπολογίζεται να είναι μεταξύ 15 Ιανουαρίου και 15 Φεβρουαρίου 2009. Το workshop απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε όσους έχουν εμπειρία στο stringing service δεδομένου ότι θα ακολουθηθούν “by the book” οι αρχές που ισχύουν από την ERSA, απαραίτητες για το Certification Testing. Υλικά και εργαλεία θα είναι διαθέσιμα, αν και προτείνεται, σε όσους συμμετέχοντες έχουν, να φέρουν και τα δικά τους. Βέβαια το Racket Stringing Educational Program που υλοποιείται θα περιλαμβάνει σύντομα και workshop ανωτέρου επιπέδου καθώς και την προετοιμασία και εξέταση, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, όσων θέλουν να γίνουν κάτοχοι των πτυχίων Certified Stringer, Master Racquet Technician και Pro Tour Certified Stringer σύμφωνα με τα πρότυπα της ERSA, που εκπροσωπεί την USRSA (United States Racquet Stringers Association) στην Ευρώπη.

 

Από τα θέματα που θα καλυφθούν είναι :

 • Δομή ρακετών και προετοιμασία
 • Είδη πλεκτικών μηχανημάτων
 • Βασικά εργαλεία
 • Δομή χορδών και χαρακτηριστικά τους
 • Βασικά είδη των stringing patterns των ρακετών
 • Βασικές τεχνικές πλεξίματος
 • Αλλαγή υποδοχών χορδών
 • Βασικοί κόμποι
 • Αλλαγή βασικού grip και διάφορα θέματα μεγέθους λαβής
 • Αποφυγή προβλημάτων
 • Θέματα μάρκετινγκ: Τι να χρεώσεις και τι να έχεις σε στοκ
 • Ενημέρωση για την ERSA και εγγραφές μελών

 

 

Δηλώσεις – πληροφορίες - εγγραφές:

τηλέφωνο: 24210 83083, κινητό: +30 6977304748,

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Skype: petros.biris, site: www.racketspecialist.gr

Ο Πέτρος Μπίρης είναι ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας του Ομίλου Αντισφαίρισης Μαγνησίας και πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, USPTR, υπεύθυνος του Κέντρου Αντισφαίρισης του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, Official ITN Assessor, κάτοχος του ανώτατου πτυχίου Pro Tour Certified Stringer, καθώς και του MasterRacquet Technician και Certified Stringer της ERSA και της USRSA και είναι επίτιμο μέλος της JRSA (JapanRacquet Stringers Association). Διευθυντής της ERSA για την Ελλάδα και Certification Tester για τα παραπάνω πτυχία. Έχει πολυετή εμπειρία τεχνικού ρακετών και customization specialist σε Grand Slam, αφού από το 1997 αριθμεί 20 συμμετοχές, αλλά και σε Master Series, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, σε Davis Cup και έχει αναλάβει το stringing service και στα δικά μας επαγγελματικά τουρνουά το Status Athens Open, Vogue Athens Open και του προσεχούς Aegean Tennis Cup Challenger 2009. Προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες full racket service σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και στο εξωτερικό, με την ονομασία RacketSpecialist. Σύντομα θα είναι κοντά σας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.racketspecialist.gr

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση