tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Καίνε τα "καυτά" μας ερωτήματα!

E-mail Εκτύπωση

giannis-serkedakis -Σερκεδάκης Γίαννης - tennisnews.gr

Φαίνεται πως τα τέσσερα θέματα που θέσαμε σαν "καυτά" στην ΕΦΟΑ αποδεικνύονται περισσότερο έντονα από όσο θα ήταν ίσως γνωστό στους περισσότερους. Στον απόηχο των δηλώσεων του Έφορου Αγωνιστικού της ΕΦΟΑ κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου για τις λανθασμένες βαθμολογίες, τα μειωμένα χρηματικά έπαθλα, τη διοργάνωση  των Futures στην Ελλάδα και τις αντιδράσεις στο θέμα του Δημήτρη Κλεφτάκου, επικοινωνήσαμε με τον κ. Γιάννη Σερκεδάκη ο οποίος είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικής Ανάπτυξης Επικοινωνίας και Χορηγιών στην ΕΦΟΑ, Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, αλλά και ο πατέρας του αθλητή Νίκου Σερκεδάκη. Έτσι ακούσαμε αρκετά διαφοροποιημένες θέσεις πάνω στα ίδια θέματα.


Στο θέμα του τρόπου υπολογισμού των βαθμολογιών, ο κ Σερκεδάκης διαμόρφωσε μια διαφορετική άποψη (σε σχέση με αυτά που περιγράφηκαν από την Εφορεία Αγωνιστικού) και εξήγησε το παράδοξο του ελληνικού τρόπου βαθμολογόγησης. "Για τις βαθμολογίες Ανδρών-Γυναικών όπως όλοι γνωρίζουμε οι βαθμολογίες στις κατηγορίες Junior μηδενίζονται κάθε Ιανουάριο και ο σκοπός είναι προφανής καθότι οι αθλητές αλλάζουν ηλικιακή κατηγορία κάθε δύο χρόνια.


Στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών όπως ισχύει παγκοσμίως η βαθμολογία δεν μηδενίζεται κάθε Ιανουάριο αλλά οι αθλητές την κρατάνε για 52 εβδομάδες από την στιγμή που θα την αποκτήσουνε. Αυτή την πρόταση έκανα στο Εθνικό Συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Α στις 10/01/2009 η οποία έγινε μεν δεκτή, αλλά παραδόξως στην εφαρμογή της μηδενίστηκαν οι βαθμολογίες τον Ιανουάριο.


Εάν είχε υλοποιήσει η Εφορία Αγωνιστικού την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου ως είχε, δεν θα είχαν παρουσιαστεί τα σημερινά προβλήματα. Με το μηδενισμό της βαθμολογίας τον Ιανουάριο είχαμε το παράδοξο φαινόμενο ένας αθλητής που ήταν finalist στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά από 2 μήνες να μην είχε βαθμολογία.


Άρα από τότε και στο εξής κανένας μηδενισμός και οι βαθμοί να ισχύουν για 52 εβδομάδες όπως είναι το σύστημα που επικρατεί Διεθνώς στην ATP και στην  ITF και στις άλλες Εθνικές Ομοσπονδίες Τεννις."

Για τα χρηματικά έπαθλα, ο κ Σερκεδάκης τόνισε ότι δεν πρέπει να συνδέονται με τα αντίστοιχα έπαθλα των Futures

"Η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορεί να συγκρίνεται οικονομικώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των κορυφαίων αθλητών μιας χώρας και να ισοδυναμεί με μια διοργάνωση Futures που κατά μέσο όρο διοργανώνονται 8 έως 10 στις περισσότερες  μεσαίας τεννιστικης ανάπτυξης χώρες και βέβαια το κίνητρο της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο με bonus αφορά τους αθλητές μέχρι 19 από εκεί και πέρα με τους υπόλοιπους αθλητές τι γίνεται? Μάλλον τίποτα."


Η διοργάνωση των Futures αποτέλεσε φέτος ένα μεγάλο θέμα στην Ελλάδα, καθώς σε αριθμητικά μεγέθη έχουν μειωθεί, με αποτέλεσμα οι Έλληνες παίκτες να χάνουν ευκαιρίες να πάρουν αγώνες στα πόδια τους (χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση) και πόντους στη διεθνή κατάταξη. Εδώ ο κ. Σερκεδάκης εκφράζει και τη δική του ανησυχία


"Όσο αναφορά τα Futures το 2008 είχαμε 6 διοργανώσεις η πρόταση ήτανε για 9 για να έρθουμε κοντά στο μέσο όρο αντιστοίχων χωρών και φέτος διοργανώνουμε 2!"

Το καυτό θέμα Κλεφτάκου φαίνεται πως απασχολεί πολύ κόσμο. "Για το θέμα του Δημήτρη Κλεφτάκου θα ήθελα να πω ότι το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. ότι θα πρέπει να κάνει τις ίδιες οικονομικές προτάσεις και στους άλλους Έλληνες παίκτες που βρίσκονται περίπου στην ίδια περίπου κατάταξη της ITF."

Στις δηλώσεις του o Κ. Σερκεδάκης κατέληξε "Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι πρέπει να υπάρξει ένα ελάχιστο αναπτυξιακό κίνητρο για τους παίκτες κάθε κατηγορίας από jounior μέχρι Ανδρών – Γυναικών το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Α. έχει εμπεριστατωμένη εισήγηση που έχει κατατεθεί το Δεκέμβριο του 2008."

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση