tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Kalovelonis Tennis Academy - Η αρχή της καινούργιας εποχής

E-mail Εκτύπωση

coaches team KTA
1995-2017: 22 χρόνια λειτουργίας- 22 χρόνια επιτυχιών
2017-2018: Η αρχή της καινούργιας εποχής

Το 1995 ήταν η χρονιά που ο Γιώργος Καλοβελώνης δημιούργησε την Kalovelonis Tennis Academy, μέσα σε ένα πολύ όμορφο χώρο στην Πεύκη, που περιλαμβάνει 4 χωμάτινα και 2 από συνθετικό χόρτο γήπεδα. Από εκείνη τη χρονιά πέρασαν 22 χρόνια στα οποία η KTA καθιερώθηκε σαν μια εκ των κορυφαίων ακαδημιών της χώρας, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας πολλούς από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες και παίκτριες, τόσο στις κατηγορίες των juniors όσο και στο επαγγελματικό επίπεδο.

Το 1995 ήταν η χρονιά που ο Γιώργος Καλοβελώνης δημιούργησε την Kalovelonis Tennis Academy, μέσα σε ένα πολύ όμορφο χώρο στην Πεύκη, που περιλαμβάνει 4 χωμάτινα και 2 από συνθετικό χόρτο γήπεδα. Από εκείνη τη χρονιά πέρασαν 22 χρόνια στα οποία η KTA καθιερώθηκε σαν μια εκ των κορυφαίων ακαδημιών της χώρας, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας πολλούς από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες και παίκτριες, τόσο στις κατηγορίες των juniors όσο και στο επαγγελματικό επίπεδο.

Σήμερα και μετά από τη πολυετή επιτυχημένη πορεία, η Ακαδημία προχωράει στο επόμενο επίπεδο, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής, προσαρμόζοντας τα προπονητικά της προγράμματα στα σύγχρονα παγκόσμια δεδομένα, αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και προσφέροντας στα μέλη της καινοτόμα και πρωτοποριακά προγράμματα. Η οργάνωση και ο προγραμματισμός του προπονητικού έργου, η πληρέστερη και ορθότερη λειτουργία των προγραμμάτων Play & Stay, Ανάπτυξη παικτών κάτω των 10 ετών, Ανάπτυξη παικτών 11-14 ετών, η συνεχής επικαιροποίηση των γνώσεων  και η βελτίωση της 8μελούς προπονητικής ομάδας, η διάρθρωση της σχολής σε τομείς (Αγωνιστικός, Υποδομών Juniors Under 10,  Juniors 11-16 , Ενηλίκων), με αντίστοιχη διάρθρωση της προπονητικής ομάδας και η πιο ολοκληρωμένη σχηματοποίηση του προγράμματος μακροπρόθεσμης ανάπτυξης και εξέλιξης των παικτών,  από την πιο μικρή ηλικία εισαγωγής στην Ακαδημία μέχρι την ενηλικίωσή τους, είναι οι βασικοί στόχοι της επόμενης μέρας της ΚΤΑ.

Για την επίτευξη όλων των παραπάνω, από τη φετινή χρονιά η προπονητική ομάδα αναβαθμίζεται και θα αποτελείται πλέον και από καταξιωμένους έμπειρους τεχνικούς και από νέους προπονητές με πολύ καλές προοπτικές.

Συγκεκριμένα δίπλα στον επί σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδας, Ομοσπονδιακό Τεχνικό των εθνικών Ομάδων Juniors, Ανδρών (Davis Cup) και Γυναικών (Fed Cup), Γιώργο Καλοβελώνη (cv)Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας θα είναι ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων τεχνικών, Τεχνικός Διευθυντής της ΕΦΟΑ από το 2008 μέχρι το 2013,  Μάνος Μουλιανιτάκης (cv).

Ο αγωνιστικός Τομέας της Ακαδημίας, ο πλέον δημοφιλής και καταξιωμένος για την ΚΤΑ, συνεχίζει το πολύ καλό έργο του, προχωρώντας όμως ακόμα περισσότερο, εντάσσοντας ένα ενιαίο προπονητικό σύστημα που στηρίζεται στον συνδυασμό όλων των παραμέτρων της απόδοσης (Τεχνική, Τακτική, Φυσική κατάσταση, Ψυχοδιανοητικές Ικανότητες), προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε παίκτη. Κάποια από τα «εργαλεία» που θα χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση και την άνοδο στο καλύτερο δυνατό επίπεδο όλων των παικτών μας, είναι η ατομική προπονητική και αγωνιστική υποστήριξη καθώς και  η εφαρμογή του match play practice τόσο μέσα στις προπονητικές μονάδες, όσο και μέσα από την  αύξηση των ποιοτικών αγώνων προετοιμασίας.

Οι  προπονητές που θα υλοποιήσουν το συγκεκριμένο σύστημα  θα είναι, μαζί με τον υπεύθυνο  για τη Φυσική Κατάσταση, γυμναστή εθνικών ομάδων Juniors/ Ανδρών/Γυναικών το 2008,  Δημήτρη Καναβαράκη (cv) , οι νέοι αλλά με πολύ καλές προοπτικές προπονητές, πρώην υψηλού επιπέδου παίκτες στις κατηγορίες των juniors, Πιερ Μπισμπίκος (cv) και Νίκος Καλλίνικος (cv), με την καθοδήγηση όμως και την παρουσία του διευθυντή της Ακαδημίας Γιώργου Καλοβελώνη, ενώ τον σχεδιασμό και την οργάνωση του προπονητικού έργου θα την έχει ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας, Μάνος Μουλιανιτάκης.

Με στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης σχολής, που θα παράγει ανελλιπώς πολύ καλούς παίκτες, από τις μικρές ηλικίες, ενώ παράλληλα θα δίνει σε όλα τα παιδιά μιας υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης γύρω από το τένις, ώστε να κάνουν το τένις και τον αθλητισμό τρόπο ζωής τους, υπεύθυνος των σχολών κάτω των 10 ετών (κόκκινο- πορτοκαλί - πράσινο επίπεδο) θα είναι ο καταξιωμένος και πολύπειρος στα προγράμματα Play & Stay και  Tennis 10s, Άκης Κόγιας (cv). Μαζί του φέτος θα είναι η εξειδικευμένη στα προγράμματα U10, πρώην αθλήτρια, Δέσποινα Καρασταμάτη (cv) και ο επί σειρά ετών συνεργάτης της Ακαδημίας Σπύρος Παντελής. Για την επίτευξη των παραπάνω έχει  προγραμματιστεί αριθμός αγώνων ατομικών και ομαδικών, για όλες τις ηλικίες και επίπεδα, εσωτερικοί αλλά και με άλλες ακαδημίες, που θα προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες στους μικρούς μας παίκτες.

Η ολοκληρωμένη παρουσία  της ΚΤΑ, δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς την αναβάθμιση του τομέα των ενηλίκων, ο οποίος θα έχει συγκεκριμένη και αυτόνομη λειτουργία, στην οποία η  πλειονότητα των προπονητών θα  υλοποιεί νέα πιο εξελιγμένα προπονητικά προγράμματα που θα περιλαμβάνουν σε κάθε προπόνηση την βελτίωση και την ανάπτυξη της τεχνικής, της Τακτικής, βασισμένα στον συνδυασμό των καταστάσεων παιχνιδιού με τους τακτικούς στόχους, καθώς και της ειδικής για το τένις Φυσικής Κατάστασης, προσαρμοσμένα όμως πάντα στις δυνατότητες και στις απαιτήσεις των ενήλικων παικτών μας. Πρωταθλήματα ελεύθερης συμμετοχής μονών- διπλών, πρωταθλήματα ομάδων διάρκειας 1 ή 2 ημερών, καθώς και επιπλέον εντατικά προπονητικά προγράμματα είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν προκειμένου οι ενήλικες παίκτες μας να βιώσουν τη φετινή χρονιά μια ολοκληρωμένη και εξαιρετική τενιστική εμπειρία.

Τα  προγράμματα  της Kalovelonis Tennis Academy, που θα υλοποιηθούν άμεσα, είναι τα "Tournaments in a day" για όλους τους τομείς της Ακαδημίας,  τα "Intensive practices for Adults", οι αγώνες προετοιμασίας για τον αγωνιστικό τομέα και τα "Tennis 10s competitions", περισσότερα για τα οποία θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Η Kalovelonis Tennis Academy λειτουργεί , όλες τις μέρες της εβδομάδας, στο Kalovelonis Tennis Club/ Πελοποννήσου 3 Πεύκη.

Πληροφορίες στο τηλ. 210 8066162

KTA3

kta2

KTA1

KTA4

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση