tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Αθλούμενοι άνω των 15 ετών - 2 άτομα ανά γήπεδο - ξεχωριστές μπάλες για κάθε αθλούμενο (vid)

E-mail Εκτύπωση

Σπύρος Ζαννιάς
Στη νέα ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς, αποσαφήνισε τα μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν κατά το άνοιγμα των γηπέδων τένις από την Τρίτη (05/05). Διαβάστε τα αναλυτικά.

"Ανοίγουμε γι' αυτούς που είναι πάνω από 15 ετών και για τα μέλη των σωματείων και των ομίλων. Αναμένουμε την ΚΥΑ, αναμένουμε το γενικό πρωτόκολλο οδηγιών της ΓΓΑ και το υγειονομικό πρωτόκολλο της ομοσπονδίας, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε με ασφάλεια.

Χρονικά, η ΚΥΑ οδεύει προς το εθνικό τυπογραφείο για να πάρει αριθμό ΦΕΚ, το γενικό πρωτόκολλο οδηγιών της ΓΓΑ θα εκδοθεί αύριο και το υγειονομικό πρωτόκολλο της ομοσπονδίας που εξειδικεύει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουμε είναι σε αναμονή. Θα πρέπει να αναφέρω τι περιλαμβάνει το δικό μας πρωτόκολλο, με βάση το οποίο οργανωνόμαστε και ετοιμαζόμαστε, έτσι ώστε τα σωματεία να είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους αθλούμενους.

Η ΕΦΟΑ θεσμοθέτησε με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, επιτροπή διαχείρισης κρίσεων, η οποία αποτελείται από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα και τον έφορο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και κανονιστικής συμμόρφωσης. Δηλαδή τα τρια μέλη της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων είναι: Σπύρος Ζαννιάς, Γιάννης Χατζηπροδρόμου, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος.

Εισηγητής της επιτροπής με βάση τα όσα επιβάλλει ο ΕΟΔΥ, ορίστηκε γιατρός ο πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της ΕΦΟΑ, ο καρδιολόγος Φώτης Πατσουράκος, ο οποίος σε συνεργασία με τα μέλη της ιατρικής επιτροπής της ΕΦΟΑ, τον κύριο Ασλανίδη, τον κύριο Φανδρίδη και τον κύριο Τσατσάκη, θα παρακολουθούν την όλη διαδικασία για βελτιώσεις και προσθήκες στο υγειονομικό πρωτόκολλο της ομοσπονδίας.

Όλα τα μέτρα είναι ενδεικτικά και δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις πτυχές του προβλήματος και τις πιθανές περιπτώσεις. Άρα η εξειδίκευση των μέτρων για το δικό μας άθλημα πρέπει να τύχει της δέουσας προσοχής όλων όσων εμπλέκονται στη διαδικασία του ανοίγματος των εγκαταστάσεων, για να μπορέσουμε αφενός μεν να προστατευτούμε οι ίδιοι και να προστατεύσουμε όλους όσοι βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον μας, αλλά και στο περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε. Συνεπώς, σημαντικό ρόλο στην προστασία όλων μας, θα διαδραματίσει η ιατρική ομάδα της ομοσπονδίας."

Τα μέτρα για να μπορέσουν να ανοίξουν τα γήπεδα:

 • Θα υπάρχει μόνο μια είσοδος στις εγκαταστάσεις, ελεγχόμενη, από άτομο που θα ορίσει το σωματείο, το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με τα κατάλληλα υλικά προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες).
 • Στην είσοδο όλοι οι εισερχόμενοι θα καταγράφονται, με ευθύνη της γραμματείας του σωματείου, σε κατάσταση εισερχομένων. Ενδεικτικά, αυτή η κατάσταση θα περιέχει (τηρουμένης της προστασίας των προσωπικών δεδομένων): ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, διεύθυνση κατοικίας, e-mail, κινητό τηλέφωνο, ώρα εισόδου, συμπτώματα (πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, κόπωση, μυαλγία, διάρροια, ανοσμία) με ένα ναι ή όχι και την ώρα εξόδου. Στοιχεία απαραίτητα για την ιχνηλάτηση, σε περίπτωση που έχουμε κάποιο κρούσμα.
 • Προτείνεται (δεν είναι υποχρεωτική) θερμομέτρηση εξ αποστάσεως των εισερχομένων στην εγκατάσταση για θερμοκρασία άνω των 37 βαθμών σε τρεις διαδοχικές μετρήσεις και αν υπάρχει αυτό το δεδομένο δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.
 • Οι αθλούμενοι, το προσωπικό και όλοι όσοι βρίσκονται στην εγκατάσταση, αναφέρουν αν δουν κάτι ύποπτο στον υπεύθυνο της εγκατάστασης.
 • Όλες οι εγκαταστάσεις, αποδυτήρια, γυμναστήρια, εστιατόρια, κυλικεία, παραμένουν κλειστά. Ανοίγουν μόνο τα γήπεδα του τένις και τουαλέτες, για τις οποίες συστήνουμε να αποφεύγεται η χρήση όσο είναι δυνατόν.
 • Οι τουαλέτες των εγκαταστάεων θα απολυμανθούν πριν από το άνοιγμα.
 • Η κράτηση των γηπέδων για την άθληση θα γίνεται αποκλειστικά τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά, μέσω της γραμματείας.
 • Οι αθλούμενοι έρχονται 15 λεπτά πριν την κράτησή τους και αμέσως μετά την άθλησή τους αποχωρούν από την εγκατάσταση.
 • Σε κάθε γήπεδο θα υπάρχουν αντισηπτικά χεριών σε υγρή μορφή ή τζελ, για χρήση από τους αθλούμενους.
 • Αν το σωματείο διαθέτει μικροφωνικό σύστημα, ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα την τήρηση των οδηγιών και τον τρόπο άθλησης.
 • Όλοι τηρούμε 2 μέτρα απόστασης μεταξύ μας.
 • Ο μέγιστος αριθμός αθλουμένων θα είναι 2 άτομα ανά γήπεδο.
 • Η προθέρμανση θα γίνεται με ατομικό εξοπλισμό.
 • Όσο διαρκεί η άθληση θα υπάρχει ένας αθλούμενος ανά πλευρά γηπέδου (χωρίς αλλαγή πλευρών).
 • Ο κάθε αθλούμενος θα πρέπει να κάνει χρήση ατομικής ρακέτας και ατομικού αντισηπτικού.
 • Ο κάθε αθλούμενος θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με ατομικές μπάλες που θα έχουν διαφορετική σήμανση από τις μπάλες του άλλου αθλούμενου. Η επιστροφή των μπαλών στον αντίπαλο θα γίνεται μόνο με τη ρακέτα και με τα πόδια.
 • Οι πάγκοι ή τα καθίσματα ανάπαυσης, θα είναι ξεχωριστά για τον κάθε αθλούμενο και τοποθετημένα από ένα σε κάθε πλευρά του γηπέδου.
 • Απαγορεύεται το άγγιγμα του εξοπλισμού του γηπέδου.
 • Στους εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να παρέχονται όποτε ζητηθούν τα κατάλληλα υλικά (αντισηπτικό κτλπ) σε περίπτωση που κάποιος έχει ξεχάσει να φέρει το δικό του αντισηπτικό να του δίνεται η δυνατότητα να απολυμανθεί αφού ολοκληρώσει την άσκηση.
 • Τα ελάχιστα άτομα (γραμματεία, υπευθ. εγκατάστασης) θα είναι εφοδιασμένα με τα κατάλληλα υλικά και θα υπάρχει αποθήκη υλικού, της οποίας διαχείριση θα κάνουν μόνο εξουσιοδοτημένα πρόσωπα από το σωματείο.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος έκανε μια αναφορά και στα γήπεδα που δεν ανήκουν στη ΓΓΑ αλλά σε δήμους, για τα οποία το άνοιγμα θα είναι ευθύνη και υπόθεση του εκάστοτε δήμου: "Το εγχείρημα του ανοίγματος δεν είναι απλή υπόθεση. Τα σωματεία θα πρέπει να ανοίξουν μόνο αν είναι έτοιμα. Αν χρειαστούν οργανωτική βοήθεια να τη ζητήσουν μέσω της διοίκησης του σωματείου από την ομοσπονδία και θα τους παρασχεθεί άμεσα. Οι δικές μας εγκαταστάσεις δεν ανήκουν μόνο στη ΓΓΑ. Κάποιες ανήκουν σε δήμους και θα πρέπει να είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους, για να μπορέσουμε όσο πιο γρήγορα να ανοίξουμε τις εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα."

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση:

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση