tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

2o Τουρνουά Τένις Κεντρικής Ελλάδος

E-mail Εκτύπωση

ekep1

Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία, ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ο.Α. Νίκαιας το 2ο τουρνουά τένις Κεντρικής Ελλάδας «Ε.Κ.Ε.Π. 2010» στη μνήμη του ιδρυτή του Ομίλου Νίκου Σαλγκάμη με πολλές συμμετοχές από όλες της πόλεις της Θεσσαλίας (Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ελασσόνα), της Στερεάς Ελλάδας αλλά και από Αθήνα. Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από την αθρόα προσέλευση φιλάθλων (ιδιαίτερα στους τελικούς),το ανεβασμένο ποιοτικά επίπεδο του τένις που παίχτηκε αλλά και την διεξαγωγή, για πρώτη φορά στη Θεσσαλία, αγώνων μικτών διπλών.

Η φετινή καινοτομία ήταν ότι οι νικητές πήραν μόνο κύπελλα ( προσφορά των «Κέντρων Ξένων Γλωσσών ΑΛΕΞΙΟΥ») ενώ το μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 600 €, χορηγίας του Εργαστήριου ποιοτικού ελέγχου αντοχής σκυροδέματος-δομικών υλικών «Ε.Κ.Ε.Π.», κληρώθηκε μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, με κλήρους ίσους με τον αριθμό των games που πήρε ο καθένας. Με αυτό τον τρόπο, οι διοργανωτές ήθελαν να επιβραβεύσουν περισσότερο την συμμετοχή και την προσπάθεια αυτών που αγωνίσθηκαν και λιγότερο την τελική επιτυχία.

Στην τελική φάση (ημιτελικά, τελικά) είχαμε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις με καθ΄υπέρβαση προσπάθεια των παικτών για την τελική επικράτηση. Στα ημιτελικά των μονών ανδρών ο Παπαδημητρίου Δημήτριος από την Νίκαια επεκράτησε σχετικά εύκολα του Ξάνθου Αθανασίου από τα Τρίκαλα με 2-0 σετ (61,41ret) αλλά στην άλλη αναμέτρηση ο Γκόλτσιος Χρήστος από τον Ο.Α. Λάρισας χρειάστηκε πάνω από 3 ώρες και λίγη τύχη για να καταβάλει την αντίσταση του Κουτσικόπουλου Κώστα από την Νίκαια στον πόντο στο tie-break του  3ου σετ (2-1 σετ: 64, 36,76 –tiebreak 9-7). Στον τελικό ο Γκόλτσιος Χρήστος, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη του Παπαδημητρίου Δ. και πήρε τον τίτλο του νικητή με 2-0 σετ (64,62).

Στους ημιτελικούς αγώνες των διπλών ανδρών που, κατά κοινή ομολογία, παρουσίασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι Κουτσικόπουλος Κ./Παπαδημητρίου Δ. επεκράτησαν εύκολα των Δεληδήμου Γ./ Μπουραζάνα Γ. με 2-0 σετ (61,60) ενώ το ζευγάρι Γκόλτσιος Χ./Κουραμάς Δ. αν και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αφού έχασαν το 1ο σετ από τους Βάλαρη Ι./Ντίνα Α, κατάφεραν την ολική ανατροπή και την νίκη με 2-1 σετ (67,63,61). Σε ένα από τους καλύτερους τελικούς διπλών που παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια σε αγώνες βετεράνων, με μεγάλη ωριμότητα και στρατηγική στο παιχνίδι και των δύο ζευγαριών και μεγάλη παρουσία φιλάθλων, οι Κουτσικόπουλος Κ./Παπαδημητρίου Δ. επεκράτησαν δύσκολα αλλά δίκαια των Γκόλτσιου Χ./Κουραμά Δ. με 2-0 σετ (63,64) και κατέκτησαν το τρόπαιο.


Στην κατηγορία των μικτών διπλών που έγινε για 1η φορά το πείραμα πέτυχε απολύτως με αποτέλεσμα και άλλοι σύλλογοι να προγραμματίζουν ανάλογους αγώνες (να σημειωθεί ότι τα μικτά διπλά μπαίνουν για 1η φορά και στο Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων). Στους ημιτελικούς τα ζευγάρια Πρασσάς Β./Μόκα Ε. & Κουτσικόπουλος Κ./Καραχάλιου Τ., επεκράτησαν μετά από ενδιαφέροντες αγώνες με 2-0 σετ  των Μανώλη Α./Πινιάρα Χ.  & Μιχαλέα Λ./Αποστολίδου Μ. αντίστοιχα. Στον τελικό που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων από τις συνεχείς ανατροπές του σκορ αναδείχθηκαν νικητές οι Κουτσικόπουλος Κ./Καραχάλιου Τ. με 2-1 σετ (63, 57, 60).


Στην συνέχεια σε μια πολύ όμορφη τελετή, παρουσία του Δημάρχου Νίκαιας κ. Κομήτσα Ρίζου, έγιναν οι απονομές των κυπέλων στους νικητές και η κλήρωση του χρηματικού επάθλου. Τυχερός αναδείχθηκε ο Παπαδημητρίου Δ. που παρέλαβε την επιταγή των 600 € από τον Δντή του Ε.Κ.Ε.Π. κ. Γραμματκούλη Ανδρέα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ο.Α. Νίκαιας  κ. Καφφές Δημήτριος ευχαρίστησε τους χορηγούς & τον Δήμο Νίκαιας για την υποστήριξή τους και  τον Δντή των αγώνων κ. Κουτσικόπουλο Κ. με τους προπονητές του Ομίλου  για την άρτια διοργάνωση των αγώνων. Ακολούθησε μικρή δεξίωση όπου όλοι απόλαυσαν τα νοστιμότατα εδέσματα του φροντιστή του Ο.Α. Νίκαιας κ. Σταμόκα Γιώργου.

ekep2

ekep3

ekep4

ekep5

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση