tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Eναρμόνιση 10ριων με κανόνες ΕΤΑ

E-mail Εκτύπωση

tennis europe- tennisnews.gr
Η ανακοίνωση του Αγωνιστικού Προγράμματος του 2012 από την ΕΦΟΑ περιείχε και μία ακόμη σημαντική είδηση, την ομόφωνη απόφαση της Εθνική Επιτροπή Διοίκησης για τη συμμετοχή των παιδιών που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους στην μεγαλύτερη κατηγορία U14, κάτι το οποίο γίνεται σε όλες τις χώρες και είναι και κανονισμός της Tennis Europe. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ίσχυε και αρχικά είχε προβλεφθεί και για το 2012 η ελληνική πατέντα και εκτός των κανονισμών της υπερκείμενης αρχής (Tennis Europe), ότι στα 14άρια παίζουν μόνο τα "δεύτερης χρονιάς 12άρια"! Το θέμα είχε πολύ εύστοχα ανακινήσει προ πολλού ο πρόεδρος του ΑΣ Ακρόπολις, κ. Κώστας Κουτσάφτης, ο οποίος τελικά δικαιώθηκε για την προσπάθειά του να επιτευχθεί το αυτονόητο…

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που έστειλε πριν από λίγες μέρες ο κ. Κουτσάφτης για το θέμα αυτό.

ΠΡΟΣ: ΔΣ ΕΦΟΑ, Έφορο Αγωνιστικού, Τεχνική Επιτροπή
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ U14 και ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΩΔΕΚΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αξιότιμοι κύριοι,

Επανειλημμένα με επιστολές μου, αλλά και προφορικά, ως Έφορος της Η’ Ένωσης, ως πρόεδρος του ΑΣ Ακρόπολις και ως γονέας αθλητή, σας έχω θέσει το θέμα της συμμετοχής των αθλητών, που είναι πρώτη χρονιά 12άρια στην κατηγορία «Κάτω των 14». Δυστυχώς δεν έχω λάβει την παραμικρή απάντηση, ούτε εγγράφως ούτε προφορικά. Έτσι επανέρχομαι.

Στην Tennis Europe, αλλά και όσα κράτη μπόρεσα να ψάξω, ισχύει ο παρακάτω κανόνας, σχετικά με το «ποιες ηλικίες αθλητών παίζουν σε ποιες κατηγορίες».

12&Under: Players are allowed to play in a U12 event from the year they turn 10 years of age, and have reached their 10th birthday on or before the start of the Singles Main Draw, until the year the players turn 12 years of age.
14&Under: Players are allowed to play in a U14 event from the year they turn 10 years of age, and have reached their 10th birthday on or before the start of the Singles Main Draw until the year the players turn 14 years of age.
16&Under: Players are allowed to play in a U16 event from the year they turn 13 years of age until the year the players turn 16 years of age. Players who are allowed to compete in U12 events are not allowed to play in an U16 events

Μια συνοπτική μετάφραση λέει:
- Παίζουν στα «κάτω των 12» τα παιδιά με συμπληρωμένα τα 10 χρόνια, ως και την χρονιά που γίνονται 12.
- Παίζουν στα «κάτω των 14» τα παιδιά με συμπληρωμένα τα 10 χρόνια, ως και την χρονιά που γίνονται 14.
- Παίζουν στα «κάτω των 16» τα παιδιά από την χρονιά που γίνονται 13, ως και την χρονιά που γίνονται 16.

Τα παιδιά που έχουν δικαίωμα να παίξουν στα U12 επιτρέπεται να παίξουν στα U14 και απαγορεύεται να παίξουν στα U16.

Στην Ελλάδα, εννοείται χωρίς καμία μελέτη και τεκμηρίωση (γιατί αν υπήρχε θα μου είχε κοινοποιηθεί), έχει ορισθεί ότι στα 14άρια παίζουν μόνο τα «δεύτερη χρονιά 12άρια». Αυτό προβλέπεται και για το 2012.
Είναι ένας κανονισμός αυθαίρετος και εκτός των κανονισμών της υπερκείμενης αρχής (Tennis Europe). Από τους πολλούς που πρέπει να αλλάξουν. Ο γενικότερος συγχρονισμός μας με τα διεθνή δεδομένα, ενώ φαίνεται αυτονόητος, δεν φαίνεται να επιδιώκεται.

Σας παραθέτω 2 παραδείγματα για να καταλάβετε τον παραλογισμό.

1)     Τον Απρίλιο διοργανώνονται στην Αθήνα δύο τουρνουά Tennis Europe U14, όπου οι αθλητές που είναι πρώτη χρονιά 12άρια, θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος. Την προηγούμενη ή την επόμενη βδομάδα οι ίδιοι αθλητές μας δεν θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στο αντίστοιχο Ενωσιακό ή Πανελλαδικό τους.

2)     Ο Μιχάλης Σακελλαρίδης (1η χρονιά 12άρι) κέρδισε πέρσι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κέρδισε τα Εθνικά και Ενωσιακά (Η’) Masters και κατέληξε πρώτος στην Εθνική και Ενωσιακή του Βαθμολογία Πολλοί από αυτούς που πέρσι το παιδί κέρδιζε στην πορεία του, φέτος παίζουν στα 14άρια, όχι όμως ο Μ. Σακελλαρίδης.

Προφανώς το θέμα δεν είναι ατομικό-προσωπικό. Κάθε χρονιά, ειδικά στις μικρότερες Ενώσεις από αυτή που ανήκει ο Μιχάλης, πολλά παιδιά χάνουν τις ευκαιρίες τους για εξέλιξη λόγω της αδράνειας του συστήματος.

Η επιστολή αυτή θα κοινοποιηθεί σε συλλόγους και σε 80 περίπου προπονητές, των οποίων την άποψη, θα έπρεπε να έχετε προ πολλού ζητήσει. Οφείλετε άμεσα και πριν την προκήρυξη των Πανελλαδικών, να αποφασίσετε «ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΤΕ».


Με τιμή,

Κώστας Κουτσάφτης
Πρόεδρος ΑΣ Ακρόπολις

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση