Λάκη: "Όνειρό μου από τότε που ξεκίνησα ήταν να γίνω Νο.1 κόσμου" (vid)

 
Λάκη: "Όνειρό μου από τότε που ξεκίνησα ήταν να γίνω Νο.1 κόσμου" (vid)
tn team Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 - 15:55

Η Μιχαέλα Λάκη και ο προπονητής της, Φοίβος Μιχαλόπουλος, φιλοξενήθηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή Open Sport και μίλησαν για τα πρώτα βήματα της Μιχαέλας στο τένις, την εμπειρία της όταν προπονήθηκε σε διπλανό γήπεδο με τη Serena Williams, αλλά και τις μεγάλες βλέψεις για το μέλλον.

"Όταν ήμουν 5 χρονών ψάχναμε για κάποιο άθλημα. Ο μπαμπάς μου ήταν προπονητής πάλης, οπότε ήθελε κάτι τελείως διαφορετικό. Δίπλα από εκεί που προπονούσε τα παιδιά στην πάλη είχε κάτι γήπεδα τένις κι έτσι σκέφτηκε να ξεκινήσω το τένις. Μου άρεσε πάρα πολύ από την αρχή. Επίσης πήγαινα σε πολλά τουρνουά από μικρή και κέρδιζα, νομίζω γι' αυτό μ' άρεσε!" είπε η Μιχαέλα, απαντώντας στο πως ξεκίνησε να παίζει τένις.

Ο προπονητής της, Φοίβος, που είναι μαζί της από την αρχή αυτού του ταξιδιού, μίλησε για τη μέρα που υποδέχτηκε στην ακαδημία τους γονείς της: "Το θυμάμαι χαρακτηριστικά, γιατί ήρθαν δυο γονείς οι οποίοι ήταν πολύ συνειδητοποιημένοι γι' αυτό που θέλανε από τα παιδιά τους, από τον Τύρναβο στη Λάρισα. Αυτό από μόνο του, στην ηλικία στην οποία βρισκόντουσαν τα παιδιά τότε - 6 και 7 ετών - ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα για τις οικογένειες των παιδιών αυτών. Ήταν συνειδητοποιημένοι ότι θέλανε τα παιδιά τους να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο, τουλάχιστον στο ελληνικό στερέωμα."

Όσο για το πότε κατάλαβαν όλοι πως θα ξεχώριζε, η Μιχαέλα είπε: "Όταν άρχισα να πηγαίνω στο εξωτερικό και να κερδίζω τουρνουά και μετά στην Ελλάδα που κέρδιζα τις μεγαλύτερες ηλικιακά παίκτριες από μένα, κατάλαβαν ότι είμαι καλή."

"Και 9 χρονών κέρδισε το πρώτο της Πανελλήνιο κάτω των 10, δηλαδή τα παιδιά τα οποία ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερα από αυτήν, με χαρακτηριστική ευκολία", πρόσθεσε ο Φοίβος.

Για το τι είναι αυτό που την ξεχωρίζει, ο Έλληνας προπονητής και δημιουργός της Tennis ICON - Academy Foivos Michalopoulos στη Λάρισα, είπε: "Την ξεχωρίζει η φυσική της δύναμη, το μάτι, ο χρόνος που έχει πίσω από την μπάλα σε αντίθεση με άλλες αθλήτριες, είναι σα να σταματάει ο χρόνος, να τον στρεβλώνει για κάποιο λόγο και να 'χει περισσότερο χρόνο από άλλες αθλήτριες."

Η Μιχαέλα θαυμάζει πολύ τη Serena, τη Μαρία και τον Στέφανο, ενώ μοιράστηκε και μια ιστορία απ' όταν προπονήθηκε σε διπλανό γήπεδο με τη θρυλική Αμερικανίδα τενίστρια: "Μ' αρέσει πάρα πολύ η Serena Williams. Μ' αρέσει πάρα πολύ το επιθετικό παιχνίδι της. Εννοείται μ' αρέσει η Μαρία (Σάκκαρη) και ο Στέφανος (Τσιτσιπάς), τους θαυμάζω πάρα πάρα πολύ.

Όταν ήμουν στην ακαδημία του Mouratoglou, εκεί που έκανα προπόνηση ξαφνικά είδα τη Serena να μπαίνει μες στο γήπεδο. Εκεί σοκαρίστηκα λίγο... βασικά πολύ σοκαρίστηκα (γέλια)! Η αλήθεια είναι ότι κοιτούσα συνέχεια δίπλα! Ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένη και δεν το πίστευα, γιατί ξαφνικά βρέθηκα να παίζω στα διπλανά γήπεδα από μια παίκτρια που θαυμάζω όλα αυτά τα χρόνια."

Για το να έχει τη βάση της στη Λάρισα, όπου δεν υπάρχουν κλειστά γήπεδα τένις, είπε: "Είναι δύσκολο, ειδικά όταν έχει 1-2 βαθμούς και κρυώνεις, δυστυχώς δεν έχουμε κλειστά γήπεδα. Όταν βρέχει χάνω τις προπονήσεις που δεν είναι καλό αυτό, γιατί ξέρω πως όταν εγώ χάνω κάποιες προπονήσεις τα άλλα κορίτσια προπονούνται κανονικά."

Τέλος, το μεγάλο της όνειρο είναι να ακολουθήσει τα βήματα της Μαρίας και του Στέφανου και να φτάσει μέχρι την κορυφή του κόσμου: "Το όνειρό μου από τότε που ξεκίνησα το τένις ήταν να γίνω Νο.1 κόσμου. Να κερδίσω κάποια Grand Slam. Ελπίζω να μπορέσω να φτάσω και γω όπως η Μαρία και ο Στέφανος. Προσπαθούμε να πάμε με πολύ μικρά βήματα, εννοείται κάθε φορά που πάμε σε ένα τουρνουά θέλουμε να το κερδίσουμε."

"Σήμερα με την εικόνα που έχει, βρίσκεται στις 3-4 καλύτερες αθλήτριες στην ηλικία της στον κόσμο, ίσως και στον ένα χρόνο μεγαλύτερο από αυτή, που σημαίνει πως τα όνειρα είναι μεγάλα. Παρόλα αυτά έχει πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά της ακόμα για το γυναικείο τένις. Θα πρέπει να παραμείνει προσγειωμένη όπως είναι αυτή τη στιγμή, να συνεχίσει να δουλεύει με τον τρόπο που δουλεύει, σκληρά, για να μπορέσει να κατακτήσει τα όνειρά της", σημείωσε κλείνοντας ο Φοίβος Μιχαλόπουλος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots