tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Tennis in Greece | Τα νέα του Τένις | Greek Tennis News

 

Mental Tennis

Σεμινάριο Προπονητών στη Θεσσαλονίκη – 28/01/2018

E-mail Εκτύπωση

seminario proponiton thesaloniki
Σεμινάριο Προπονητών θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με θέμα "Επικοινωνία Προπονητών-Αθλητών", το Σάββατο 27 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα
 

Μέτρηση Ψυχολογικών και Πνευματικών Ικανοτήτων σε Αθλητές και Ομάδες

E-mail Εκτύπωση

zarwths metrhsh
Το Vienna Test System SPORT ως βοηθητικό στοιχείο για την επίτευξη κορυφαίας απόδοσης. Το Vienna Test System SPORT χρησιμοποιεί μια ολιστική προσέγγιση και παρέχει μια γρήγορη, ακριβή και ολοκληρωμένη ανάλυση των αποτελεσμάτων των τεστ. 

Διαβάστε περισσότερα
 

"Αν κάνεις μισο-δουλειές, περίμενε μισο-αποτελέσματα!"

E-mail Εκτύπωση

zarwths miso douleies
Στο περιβάλλον του αθλητισμού, η εξέλιξη του αθλητή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο. Το πόσο «θέλει» να δουλέψει, το πώς μετατρέπει τα «θέλω» του σε προσπάθεια, πόση ένταση θα βάλει σε ό,τι κάνει, πόσο θα «επενδύσει» στο άθλημά του.

Διαβάστε περισσότερα
 

Αν δεν διαβάσεις δεν πας προπόνηση!

E-mail Εκτύπωση

zarwths an den diavaseis den pas proponisiΣυχνά ο αθλητισμός αντιπαραβάλλεται με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις των παιδιών-αθλητών. Για τους γονείς αποτελεί σημείο διαφωνίας και έντονης ανησυχίας το γεγονός ότι λόγω του αθλητισμού, το παιδί είναι πιθανόν να «αφήσει» το σχολείο. Σε πολλές περιπτώσεις τίθεται το δίλλημα, σχολείο ή προπόνηση; Για τους γονείς η προπόνηση, ο αγώνας, η ενασχόληση του παιδιού με τον αθλητισμό γενικότερα φαίνεται να του «τρώει» χρόνο από το καθημερινό διάβασμα, «αφήνοντάς το πίσω» στις σχολικές του υποχρεώσεις. Και αν τελικά το παιδί δεν πηγαίνει «καλά» στο σχολείο, η αιτία είναι ο αθλητισμός;

Διαβάστε περισσότερα
 

Η πρώτη φορά του παιδιού στον αθλητισμό!

E-mail Εκτύπωση

zarwths prwth fora ston athlitismo
Η εισαγωγή του παιδιού στο περιβάλλον του αθλητισμού αποτελεί μια διαδικασία «παράξενη» και δύσκολη για τα περισσότερα παιδιά, καθώς δείχνει να τους κοστίζει συναισθηματικά κυρίως, ο αποχωρισμός από τους γονείς. Το αθλητικό πλαίσιο, για πολλά παιδιά αποτελεί το πρώτο περιβάλλον κοινωνικής ένταξης, μετά την οικογένεια. Εκεί θα γνωρίσουν διαφορετικούς ανθρώπους, θα αλληλεπιδράσουν με άγνωστους προπονητές, θα κάνουν φίλους, με τη βοήθεια των οποίων θα αρχίσουν σταδιακά να δομούν βασικές έννοιες, όπως την αποδοχή και την αυτοεκτίμηση.

Διαβάστε περισσότερα
 

«Θα συνεχίσεις να με αγαπάς ακόμη και αν δεν κερδίσω;»

E-mail Εκτύπωση

zarwths tha sinexisis na me agapas 1
Η σημασία της αποδοχής των αθλητών. “Ο τίτλος ενός βιβλίου ισούται με χίλιες λέξεις” και ίσως ακόμη περισσότερες σελίδες. Ειδικά όταν πρόκειται για βιβλία που αφορούν σε παιδιά-αθλητές και στη σχέση τους με τους γονείς τους. «Θα συνεχίσεις να με αγαπάς ακόμη και αν δεν κερδίσω;», τιτλοφορείται ένα ξενόγλωσσο βιβλίο, το οποίο αποτυπώνει την ανησυχία των μικρών (και των μεγάλων) σε ηλικία αθλητών για τη στάση των γονέων τους απέναντί του.

Διαβάστε περισσότερα
 

Επιτυχία = Ικανότητα + Προετοιμασία + Προσπάθεια + Επιθυμία

E-mail Εκτύπωση

Albert Einstein
Ικανότητα. Ο καθένας έχει την ικανότητα, αλλά δεν κατανέμεται εξίσου ή προβλέψιμα. Αυτό ισχύει και για τους προπονητές, καθώς και τους αθλητές. Συχνά η ικανότητα είναι ένα δώρο εκ γενετής, αλλά αυτό δεν εγγυάται την επιτυχία. Η πρόκληση είναι να μην έχουν την ικανότητα, αλλά να αναπτύξουν και να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα που δίνεται.

Διαβάστε περισσότερα
 

Πώς διαχειρίζομαι την απογοήτευση της «αποτυχίας» στον αγώνα;

E-mail Εκτύπωση

Never Give Up zarwths
Αν υπάρχει μία βεβαιότητα στον αθλητισμό, είναι ότι ο καθένας, ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι, κάποια στιγμή θα βιώσει την αποτυχία και την απογοήτευση. Το σημαντικό ερώτημα είναι, πώς θα ανταποκριθεί σε μια πιθανή αποτυχία;

Διαβάστε περισσότερα
 
Σελίδα 1 από 4

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Mental Tennis από τον Γιάννη Ζαρώτη...
Γιάννης Ζαρώτης

O Ζαρώτης Iωάννης είναι Ψυχολόγος-Αθλητικός Ψυχολόγος (κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου), απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και απόφοιτος του Φ.Π.Ψ. Ιωαννίνων.

Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πρόγραμμα «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός» του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών με ειδικότητα «Αθλητική Ψυχολογία» και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Προγράμματος Ψυχολογίας του ΦΠΨ Αθηνών.  Είναι μέλος τουΣυλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (ΕΑΨ), της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ψυχολογίας (FEPSAC) και  της Διεθνούς Ενώσεως Εφαρμοσμένης Αθλητικής Ψυχολογίας (AASP). www.sportpsychologist.gr

Διαφήμιση

latest-atp-videos


Διαφήμιση

Διαφήμιση