tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Δέκα Tips για την προπόνησή σας

E-mail Εκτύπωση


Η Μαρία Μακράκου μέσα από τη στήλη του tennisnews, Technical Advice, μας δίνει τη λίστα με τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε στην προσπάθειά μας να μάθουμε τένις και πολύ περισσότερο όταν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό, μέσα από την προπόνησή μας...

10 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ:

1. Το ζέσταμα και το στρέτσινγκ πριν (και πολλές φορές μετά) την προπόνηση ή το παιχνίδι, είναι απαραίτητο. Επίσης πολύ σημαντικό όσο σημαντική είναι και η ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητό σας για την προστασία σας. Αρχικά (και αν δεν είστε συνηθισμένοι, ίσως να την βρείτε μια βαρετή ρουτίνα, που όμως στην πορεία θα γίνει μια  ευχάριστη «ιεροτελεστία  που όχι μόνο θα σας βοηθήσει να εξοικειώστε το σώμα σας στις ανάγκες του αθλήματος (π.χ την ελαστικότητα σας) αλλά και να προσαρμόζει την θερμοκρασία του σώματος σας στην εκάστοτε εξωτερική (π.χ σε πολύ κρύο καιρό). Πάνω από όλα θα ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες τραυματισμού σας. Αυτή είναι μια βασική αρχή που θα πρέπει να τηρείτε καθόλη την διάρκεια της τεννιστικής σας πορείας.
«Παιρνει Χρόνο»

2. Ας είστε ρεαλιστές και όχι αυστηροί με τον εαυτό σας. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολλές επαναλήψεις (επαφές με την μπάλα/χτυπήματα) για να υπάρξει ορατή βελτίωση.
«Παιρνει Χρόνο»

3. Η επανάληψη είναι η μητέρα της γνώσης. Περισσότερες επαναλήψεις= μεγαλύτερη εξοικείωση.
«Παιρνει Χρόνο»

4. Τα λάθη είναι καλοδεχούμενα. Θα πρέπει να συνηθίσετε στο γεγονός ότι θα υπάρχουν 2 ειδών λάθη: i) Αυτά που θα μπορείτε να τα διορθώσετε και να τα επηρεάσετε ii) και αυτά που δε θα μπορείτε να κάνετε και πολλά.
«Παιρνει Χρόνο»

5. Να είστε ελαστικοί με τον εαυτό σας, χαλαρώστε και αφήστε το σώμα και το μυαλό να απορροφήσουν τις πληροφορίες που δέχονται.
«Παιρνει Χρόνο»

6. Το μυαλό μπορεί να επεξεργαστεί και να καταλάβει τις πληροφορίες που δέχεται 5 φορές πιο γρήγορα από ότι το σώμα που δεν προσαρμοζεται άμεσα.
«Παιρνει Χρόνο»

7. Μην ξεγελαστείτε με διάφορα «διαφημιστικά» που σας υποσχονται οτι θα παίζετε σαν επαγγελματίες μέσα σε 20 λεπτά.
«Παιρνει Χρόνο»

8. Ο προπονητής σας είναι και ο μέντοράς σας. Θα σας μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του αλλά θα φτιάξετε το δικό σας στύλ με την πάροδο του χρόνου. Μη το βιάσετε όμως.
«Παιρνει Χρόνο»

9. Δεν έχει σημασία αν προορίζετε τον εαυτό σας για ένα απλό ερασιτέχνη ή έναν πρωταθλητή. Η βάση, η «ρουτίνα» εκμάθησης, ο πυρήνας, είναι – και θα πρέπει- να είναι ίδια για όλους. Αυτό που αλλάζει είναι οι ώρες δουλειάς, τα επιπεδα δυσκολίας και οι απαιτήσεις που ξεχωρίζουν τις δύο αυτές κατηγορίες.  Δεν είναι υπέροχο να σκεφτεί κανείς πως, από τα ίδια μικρά βήματα ξεκίνησαν όλοι οι μεγάλοι παίχτες του παγκοσμίου τένις;
«Παιρνει Χρόνο»

10. Μάθετε την τέχνη της υπομονής. Όταν η επίτευξη του στόχου σας ωθεί στο άγχος και την ανησυχία, δείξτε πειθαρχία. Η ανυπομονησία τρέφει την ανησυχία, τον φόβο και την αποθάρρυνση. Η υπομονή δημιουργεί αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και λογική αντιμετώπιση, που στο τέλος οδηγεί στην επιτυχία.
«Παιρνει Χρόνο»

Της Μαρίας Μακράκου


Η Μαρία Μακράκου έχει μια μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο του τένις που ξεκίνησε από τα 8 της χρόνια ως αθλήτρια με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα ως προπονήτρια ιδιαίτερων μαθημάτων αντισφαίρισης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Μαρία στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και να τις θέσετε οποιαδήποτε ερωτήματα. Αναλυτικό βιογραφικό της Μαρίας είναι διαθέσιμο στη σελίδα αυτή.

Technical advice από την Μαρία Μακράκου...

 
Διαφήμιση
Technical advice από την Μαρία Μακράκου...
Technical advice από την Μαρία Μακράκου

Η Μαρία Μακράκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και ασχολείται με το τέννις από την ηλικία των 10 ετών. Πιο συγκεριμένα, διατέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων ενώ παράλληλα εχει συμμετάσχει σε προγράμματα διεθνών ακαδημιών. Είναι απόφοιτος σχολής Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin University of Cambridge, UK.

Κατέχει πτυχίο Instructor PTR Adult Development, Cardio Tennis και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια “Under 10s” από την ΕΦΟΑ. Ιδιαίτερα,έχει ασχοληθεί εκτενώς με την εκμάθηση τέννις σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, μέσω του καινοτόμου προγράμματος TennisWhizz, και εχει δημιουργήσει για το σκοπό αυτό το “MKTenniSchool”.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο mmakrakos@gmail.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση

latest-atp-videos


Διαφήμιση

Διαφήμιση