tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Διαφημιστικό έντυπο. Ένα δυνατό όπλο!

E-mail Εκτύπωση

tennis-club-camp-marketing-graphic-design

Το βασικότερο μέσο προώθησης σε μια τοπική Ακαδημία Τέννις, είναι ένα διαφημιστικό φυλλάδιο που κυκλοφορεί τοπικά και ενημερώνει τους υπάρχοντες μαθητές αλλά και τους δυνητικούς για τις δυνατότητες προπόνησης στην Ακαδημία. Στην πραγματικότητα, το να δημιουργηθεί ένα τέτοιο φυλλάδιο μπορεί να φαντάζει εύκολο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου. Υπάρχουν κανόνες επικοινωνίας και μάρκετινγκ που πρέπει να ακολουθηθούν σωστά ώστε, το έντυπο να πετύχει τον στόχο του: να κάνει, δηλαδή, γνωστή την ακαδημία και να αυξήσει τις εγγραφές της!

Τα βασικά στάδια που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα σωστά επικοινωνιακό φυλλάδιο είναι τα ακόλουθα:

brochure_template_b

1ο Στάδιο – Προσδιορίστε ποιος είναι ο σκοπός του εντύπου: π.χ. να βρείτε νέους μαθητές; να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της Ακαδημίας σας; να προωθήσετε μια εκδήλωση, ή ένα event που έχετε διοργανώσει;  Η απάντηση σε αντίστοιχες ερωτήσεις θα σας δείξει πώς πρέπει να σχεδιάσετε το έντυπο και ποιο θα είναι το βασικό του μήνυμα. Γενικότερα κάθε έντυπο πρέπει να εστιάζει σε ένα και μόνο μήνυμα για να δίνει εκεί μεγαλύτερη έμφαση ο αναγνώστης.

2ο Στάδιο – Προσδιορίστε το κοινό με το οποίο θέλετε να επικοινωνήσετε : π.χ. γονείς; φοιτητές;  όσοι έχουν ελεύθερο χρόνο; όσοι ασχολούνται με τον Τέννις επαγγελματικά; Έχοντας προσδιορίσει σε ποιόν θέλετε να απευθυνθείτε μπορείτε να γράψετε «μιλώντας τη γλώσσα του». Η εμπειρία έχει δείξει ότι όταν ο αναγνώστης ταυτίζεται με το μήνυμα που διαβάζει, το δέχεται ευκολότερα και το επεξεργάζεται περισσότερο.

brochure_template_b_1

3ο Στάδιο : Προσδιορίστε το περιεχόμενο ώστε να είναι πάντα στο ύφος γραφής που ταιριάζει σ΄ αυτόν που θέλετε να προσεγγίσετε.

Το έντυπό σας καλό θα είναι στηρίζεται στα ακόλουθα βασικά σημεία:

  • Εκπαιδεύστε το κοινό για τα προγράμματα και τα μαθήματα σας. Εξηγήστε τα θετικά του Τέννις σαν άθλημα και τα πλεονεκτήματα που θα κερδίσει κάποιος εάν ασχοληθεί με αυτό. Δώστε αναλυτικές πληροφορίες για τα μαθήματα και τις ώρα μαθημάτων αλλά και για τους προπονητές. Χρησιμοποιήστε μια φωτογραφία τους και μιλήστε λίγο για το βιογραφικό τους.  Αυτό θα δώσει κύρος και ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ακαδημία σας.
  • Δώστε μια τάξη μεγέθους για το κόστος που θα χρειαστεί κάποιος να καταβάλλει για να προπονηθεί στην Ακαδημία σας. Είναι σημαντικό για τον σημερινό καταναλωτή να γνωρίζει εάν μια υπηρεσία ταιριάζει στο διαθέσιμο εισόδημα του. Πολλές φορές φορές αυτό μπορεί αν λειτουργήσει θετικά ή και αποτρεπτικά. Χρειάζεται στρατηγική και μελέτη στην χρήση του.
  • Ενθαρρύνετε το κοινό να γίνει μέρος της ομάδας σας. Μην υποτιμάτε το γεγονός, ότι η σκληρή Ελληνική καθημερινότητα και η αβεβαιότητα έχουν ενισχύσει τα συναισθήματα της συντροφικότητας, της ομαδικότητας των ανθρώπων, όπως εξάλλου και την έννοια της οικογένειας που προσδίδει ασφάλεια. Η «αίσθηση» που θα δημιουργήσει το φυλλάδιο πρέπει να αγγίζει το συναίσθημα του παραλήπτη.
  • Επικοινωνήστε την εμπειρία που θα ζήσει ο υποψήφιος μαθητής σας. Σήμερα το 77% των καταναλωτών (σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari) ενδιαφέρεται πολύ για την ποιότητα της εμπειρίας που θα ζήσει σε σχέση με τα χρήματα που θα δαπανήσει για αυτήν (value for money).
njtl-1

4ο βήμα: Προσδιορίστε τον σχεδιασμό και το σχήμα του εντύπου. Πάντα χρησιμοποιείτε ένα δυνατό επικοινωνιακά τίτλο και γράφετε με απλές εύκολες λέξεις. Μην ξεχνάτε την απάντηση στην ερώτηση “ποιός είναι ο σκοπός του φυλλαδίου;”! Ακόμη, πρέπει να υπάρχει στο κείμενο ένα call-to-action, δηλαδή, η προτροπή του αναγνώστη να κάνει «κάτι»: π.χ. “καλέστε για περισσότερες πληροφοριες στο τηλ....”, ¨εγγραφείτε μέχρι τέλος του μήνα”, “εγγραφείτε τώρα, περιορισμένες θέσεις” κ.α. Τέλος, το σχήμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό για να σας μειώσει τα έξοδα εκτύπωσης.

tennis-marketing-leaflet

Κλείνοντας, μία σημαντική παράμετρος για κάθε ενημερωτικό έντυπο είναι ο τρόπος που θα μοιραστεί. Η δικτύωση στην περιοχή σας είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της Ακαδημίας σας. Η ανάθεση δημιουργίας του εντύπου είναι επίσης πολύ σημαντική υπόθεση. Μη ξεχνάτε ότι ευκαιρία για να συστηθείτε σε νέους μαθητές έχετε μία φορά. Στη θεωρία του μάρκετινγκ, όταν ο καταναλωτής λάβει το έντυπο, ή δει τη διαφήμιση μιας επιχείρησης δημιουργεί μια προσδοκία εμπειρίας. Φαντάζεται δηλαδή τι θα νιώσει και τι θα εισπράξει από τη διάδρασή του με την συγκεκριμένη επιχείρηση. Αν δεν καταφέρετε να βγάλετε όλη αυτή τη μαγεία που προσφέρει το Τέννις, μέσα από την πρώτη σας επικοινωνία μαζί του, θα τον αποθαρρύνετε και θα μειώσετε την προσδοκία εμπειρίας του, ειδικά σήμερα που ο καταναλωτής έχει ανάγκη από δυνατές εμπειρίες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό το έντυπο να σχεδιάζεται από δημιουργική ομάδα, που αποτελείται από γραφίστα και κειμενογράφο, που μαζί θα δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.


sarantaenasO Θέμης Σαρανταένας είναι ανεξάρτητος Σύμβουλος Μάρκετινγκ & Ανάπτυξης Μικρών Επιχειρήσεων (www.marketingconsultant.gr). Έχει εμπειρία πάνω από δέκα χρόνια στην περιοχή του επικοινωνιακού και εμπορικού marketing. Έχει ειδικευτεί στην ψυχολογία του καταναλωτή και είναι ο πρώτος στην Ελλάδα πιστοποιημένος στη διαχείριση marketing των social media. Έχει δύο πτυχία ανώτερης εκπαίδευσης (Marketing Communications και Management in International Business) και μεταπτυχιακό τίτλο Master in Business Administration με έμφαση στο marketing. [www.marketingconsultant.gr]

Technical advice από τον Θέμη Σαρανταένα...

 
Διαφήμιση
Technical advice από τον Θέμη Σαρανταένα...
Technical advice από τον Θέμη Σαρανταένα

O Θέμης Σαρανταένας είναι ανεξάρτητος Σύμβουλος Μάρκετινγκ & Ανάπτυξης Μικρών Επιχειρήσεων (www.marketingconsultant.gr). Έχει εμπειρία πάνω από δέκα χρόνια στην περιοχή του επικοινωνιακού και εμπορικού marketing. Έχει ειδικευτεί στην ψυχολογία του καταναλωτή και είναι ο πρώτος στην Ελλάδα πιστοποιημένος στη διαχείριση marketing των social media.

Έχει δύο πτυχία ανώτερης εκπαίδευσης (Marketing Communications και Management in International Business) και μεταπτυχιακό τίτλο Master in Business Administration με έμφαση στο marketing. [www.marketingconsultant.gr]

Διαφήμιση
Διαφήμιση

latest-atp-videos


Διαφήμιση

Διαφήμιση