tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Ένα συνεφιασμένο πρωινό στον ΟΑ Ιωαννίνων

E-mail Εκτύπωση

ioa11
Εκμεταλλεύομενοι ένα διαφορετικό ταξίδι από τις ανάγκες που συνήθως έχει το tennisnews.gr κάναμε μια ξαφνική επίσκεψη στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων. Έναν όμιλο που βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας της Ηπείρου με πολύ εύκολη πρόσβαση και ακόμη πιο άνετο πάρκινγκ.

Η πρώτη εντύπωση, στην είσοδο του χώρου είναι εκπληκτική. Ο επισκέπτης βρίσκεται σε ένα πάρκο μεγάλης φυσικής ομορφιάς και πραγματικά δυσκολεύεται να πιστέψει πως χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά για να έρθει από το κέντρο της πόλης μέσα σε ένα πολυχώρο τριγυρισμένο από πεύκα.ioa7
Δεξιά δεσπόζουν 5 χωμάτινα και 3 quick γήπεδα. Αλλά σε αυτά θα γυρίσουμε σε λίγο.

ioa3

Αριστερά ένα πετρόχτιστο κτήριο μπροστά από δρομάκια μέσα στο πράσινο και δίπλα από μικρές τεχνητές λιμνούλες. Παρά το γεγονός ότι ο κεντρικός δρόμος βρίσκεται μόλις 100 βήματα πίσω μου, νοιώθω ότι βρίσκομαι πολύ μακριά από τη φασαρία της πόλης.

ioa9

Ένα εστιατόριο, ένα μπαρ-κυλικείο με θέα στα γήπεδα, μια μεγάλη παιδική χαρά, μονοπάτια για περπάτημα ή τρέξιμο μέσα στα πεύκα και όλα αυτά δίπλα στα γήπεδα. Εδώ σκέφτηκα θα μπορούσα να ξεκινήσω από το πρωί, να πιω τον καφέ μου μέσα στα πεύκα, να πάρω το πρωινό μου, να φέρω τα παιδιά μου να παίξουν στην παιδική χαρά και στη συνέχεια να ξεσκάσουν τρέχοντας στα πεύκα και εγώ να ασχοληθώ με το "δικό" μου τένις. Πραγματικά είναι η πρώτη φορά στις επισκέψεις που κάνω στους ομίλους που ένοιωσα ότι εδώ υπάρχει χώρος για όλους, ακόμη και εάν δεν ασχολούνται με το τένις.


Μερικά παιδάκια έπαιζαν στην παιδική χαρά και κάποια άλλα με τη μητέρα τους έτρεχαν στο δασάκι. Εκπληκτική εικόνα για την είσοδο στα γήπεδα.ioa13

Η ώρα είναι αρκετά πρωϊνή και καθημερινή. Ο καιρός συνεφιασμένος και ίσως έτοιμος να βρέξει. Κάπου-κάπου κάποιες σταγόνες βρέχουν το χώμα των γηπέδων. "Δύσκολη ώρα για τένις", σκέφτηκα. Αλλά στα γήπεδα δύο γυναίκες (!) κάνουν ζέσταμα στη μέση του γηπέδου, ενώ στο βάθος βλέπω στο μικρό μπαρ του ομίλου άλλες δύο γυναίκες να πίνουν τον καφέ τους και δύο άνδρες να συζητούν όρθιοι, σχετικά μεγαλόφωνα, αλλά σε καμία περίπτωση ενοχλητικά. Άλλωστε τι μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση μπροστά σε τέτοια εικόνα. Σας το έχουμε πει και άλλη φορά... αποτελεί για εμάς μια πολύ ευχάριστη έκπληξη να πάμε σε έναν χώρο, κάτω από τις όχι και πιο ευνοϊκές συνθήκες για τένις και εκεί να βλέπουμε κόσμο να βρίσκεται στα γήπεδα. Και αυτό το είδαμε στα Γιάνεννα.


Η ύπαρξη των γηπέδων μέσα σε αυτό το μικρό πάρκο-δάσος δένει αρμονικά. Παρά το γεγονός ότι κάποιος θα περίμενε η εικόνα να ξενίζει, αντίθετα φαντάζει πολύ όμορφη. Ίσως αυτό να οφείλεται στα χωμάτινα γήπεδα που αισθητικά δένει σε ένα ορεινό τοπίο.

Τα γήπεδα είναι σε οριζόντια διάταξη, πράγμα που αυξάνει τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθούν όποιο γήπεδο τους ενδιαφέρει. Η άνεση που προσφέρει ο χώρος, εκμεταλεύτηκε όμορφα από τους καταστευαστές των γηπέδων ώστε να αυξήσουν την αισθητική των γηπέδων.

Μικρές κερκίδες πίσω από όλα τα γήπεδα δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθεί κάποιος τους αγώνες. Μας φάνηκαν μικρές για να πούμε την αλήθεια και δεν μπορούμε να φανταστούμε τι έγινε ανήμερα του Πάσχα πριν από δύο χρόνια, που οι Γιαννιώτες άφησαν τον οβελία και γέμισαν το χώρο για να υποστηρίξουν την Εθνική μας Ομάδα του Davis Cup στους αγώνες πρόκρισης που έδωσε στην πόλη.


Το μικρό κυλικείο στην άκρη των γηπέδων, με τον υπερυψωμένο χώρο για τα τραπεζάκια, φαντάζει πολύ όμορφος και πραγματικά όσοι πίνουν τον καφέ τους ή πίνουν τα ουζάκια τους νοιώθουν ότι βρίσκονται μέσα στο γήπεδο 1 ή και σχεδόν μέσα στο γήπεδο 2.

Το εσωτερικό του κυλικείου μας φάνηκε μικρό και δεν ξέρουμε εάν πραγματικά βολεύει για το κρύο του χειμώνα. Βέβαια ποιός θα είναι ο τολμηρός να παίξει με τις σχεδόν μηδενικές θερμοκρασίες του χειμώνα, αλλά αυτό θα το απαντήσουμε σε επόμενη επίσκεψή μας το χειμώνα.


Ο χώρος μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι εγκαταστάσεις πραγματικά πολύ καλές και σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτός είναι και ο λόγος που τα γήπεδα γεμίζουν με κόσμο. Για να είμαστε ειλικρινής μόνο ένα πράγμα μας ενόχλησε... ο τρόπος διάθεσης των γηπέδων στα μη μέλη του ομίλου. Δε θα μείνουμε σε αυτό, αλλά θα ζητήσουμε από τους φιλόξενους Γιαννώτες να είναι πιο ανεχτικοί και στους περαστικούς που έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο να παίξουν.

Παρά αυτή την εντύπωση, σίγουρα θα επισκεφτούμε ξανά το χώρο με τις ρακέτες μας αλλά και με τις οικογένειές μας για να παίξουμε και να ευχαριστηθούμε το σύνολο των υπηρεσιών που μας προσφέρει αυτός ο χώρος.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

latest-atp-videos

Διαφήμιση

Διαφήμιση