tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Tennis Places

Νέες εγκαταστάσεις για τον Ο.Α Καλύμνου (pics)

E-mail Εκτύπωση

oa kalymnou logo
Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση σαρώνει τα πάντα, ορθώσαμε το ανάστημά μας και δημιουργήσαμε στο μικρό νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου ένα μικρό θαύμα. Ένα τενιστικό παράδεισο που θα ζήλευαν και τα καλύτερα κλαμπ της χώρας. Το κέρδος για το άθλημα τεράστιο. Για μας που αγαπάμε το τένις το μεράκι μας έγινε πραγματικότητα και τα αποτελέσματα σύντομα θα είναι εντυπωσιακά. Η Κάλυμνος πλέον έχει στην προικοθήκη της μια εξαιρετική αθλητική μονάδα και θα την αξιοποιήσει πλήρως.

Διαβάστε περισσότερα
 

Υπάρχει καλό τένις στις Αχαρνές

E-mail Εκτύπωση

axarnai12

Αρκετά πρωί για να προλάβουμε τη δροσιά της ημέρας, αποφασίσαμε να κινηθούμε σε μια περιοχή της Αθήνας που εμάς δεν μας βγάζει ο δρόμος συχνά. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία, αλλά ο στόχος ήταν να επισκεφτούμε μια Ακαδημία Τένις στις Αχαρνές.

Οι Αχαρνές ήταν ένας από τους αρχαίους δήμους της Αττικής, υπό την ονομασία Αχαρναί, που ανήκε στην Οινηίδα φυλή. Οι κάτοικοι του ήταν καρβουνιάρηδες και μάλιστα αυτό ήταν το θέμα στην κωμωδία του Αριστοφάνη Αχαρνείς, η οποία διδάχθηκε το 425 π.Χ. Για την προέλευση και την ερμηνεία του ονόματος "Αχαρναί" οι απόψεις ποικίλλουν. Σύμφωνα με ένα λογοπαίγνιο κωμικού ποιητή της αρχαιότητας η λέξη προέρχεται από το "αχάρνα" ή "αχαρνός" που σημαίνει λαβράκι, επειδή η πεδιάδα των Αχαρνών είχε το σχήμα αυτού του ψαριού. Το όνομα, κατά μια άλλη άποψη, "Αχαρναί" προέρχεται από ομώνυμο μυθικό ήρωα, ιδρυτή της πόλης, από τον οποίο πήραν το όνομά τους, όπως συνέβη και με πολλές άλλες αρχαίες πόλεις. Το πιθανότερο ωστόσο είναι πως το όνομα είναι προελληνικό.

Διαβάστε περισσότερα
 

Όταν η αγάπη για το τένις αγγίζει τους 40 βαθμούς

E-mail Εκτύπωση

white_rackets
Στη μέση της εβδομάδας επαγγελματικές υποχρεώσεις μας έφεραν στην περιοχή της Βάρης. Μετά από μια κοπιαστική αλλά αποδοτική ημέρα, η ιδέα της επίσκεψης σε ένα "φρέσκο" club στην περιοχή ακούστηκε πολύ όμορφη και αναζωογονητική. Φρέσκο γιατί θα πηγαίναμε σε ένα club που έκανε "πρεμιέρα" φέτος το Μάιο και αποτελούσε πρόκληση για εμάς να διαπιστώσουμε με τα μάτια μας όσα είδαμε στο website του, αλλά και να δούμε το βαθμό ετοιμότητάς μιας τόσο νεοσύστατης επιχείρησης.

Το όνομα αυτής… Forty Love! Η διαδρομή μέχρι το Forty Love δεν μας προβλημάτισε ιδαίτερα, παρά το γεγονός πως την κάναμε σε μια πολύ βεβαρημένη ώρα για την περιοχή και αρχικά αυτό ήταν το μεγάλος μας άγχος. Έτσι νωρίς το απόγευμα βρισκόμαστε στο parking του Forty Love, το οποίο μας φάνηκε σχετικά γεμάτο για την ώρα.

Διαβάστε περισσότερα
 

Α.Ο ΒΑΡΗΣ "Ο ΑΝΑΓΥΡΟΥΣ"

E-mail Εκτύπωση

Ο Α.Ο ΒΑΡΗΣ "Ο ΑΝΑΓΥΡΟΥΣ" ιδρύθηκε το 1990, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βάρης, από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που είχαν μεράκι για τον αθλητισμό και πίστευαν ότι μ΄αυτή τους την ενέργεια θα συγκέντρωναν  τα νιάτα της περιοχής, απομακρύνοντάς τους από τις βλαβερές συνήθειες της καφετέριας, των video games και της απραξίας.


Αρχικά λειτούργησαν τρία τμήματα αυτά του μπάσκετ του βόλλεϋ και του τένις, ενώ πολύ αργότερα προσετέθη και αυτό του στίβου που πέραν της προοπτικής της  προσέλκυσης νέων παιδιών στην αγκαλιά του κλασσικού αθλητισμού, ήρθε να βοηθήσει σημαντικά και τα υπόλοιπα τμήματα, αφού είναι γνωστό ότι η γυμναστική που προσφέρουν τα αθλήματα του στίβου, βοηθούν σημαντικά τους αθλητές όλων ανεξαιρέτως των αθλημάτων.


Η μικρή αρχικώς ομάδα με την πάροδο του χρόνου μεγάλωσε όπως μεγάλωσε και ο αριθμός των παιδιών, που χρόνο με τον χρόνο πλησιάζαν  τον όμιλό μας, προκειμένου να ασχοληθούν με κάποιο από τα αθλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο ποσοστό των παιδιών μας περνούσαν από το ένα άθλημα στο άλλο, μεγαλώνοντας και κατασταλάζοντας σ΄αυτό που τα αντιπροσώπευε περισσότερο, επιβεβαιώνοντας και τις προσπάθειες των ανθρώπων της διοίκησης να διατηρήσουν κοντά στον αθλητισμό όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

 

Διαβάστε περισσότερα
 

Αθλητική Ένωση Τένις "ΝΙΚΗ" ΠΑΤΡΩΝ

E-mail Εκτύπωση

Η άποψη ότι το τένις είναι για λίγους και για συγκεκριμένες οικογένειες της πόλης μας, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Τώρα στην Πάτρα το τένις έχει αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να προπονηθεί, να παίξει, να ψυχαγωγηθεί και να αγωνιστεί.
Η ΑΕΤ Νίκη Πατρών μετά από 10 χρόνια δράσης, με επαγγελματική και προγραμματισμένη διαδικασία, με πάνω από 500 οικογένειες στο δυναμικό της και με έντονη αγωνιστική παρουσία σε όλα τα επίπεδα, είναι αυτή η οποία έκανε πράξη το "ΤΕΝΝΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ".
Η βασική ανάγκη όλων μας, για καλύτερη σωματική και πνευματική υγεία, μας κάνει να βρισκόμαστε τακτικά σε συνθήκες άθλησης και το τένις είναι αυτό που, ρυθμίζοντας τη διάρκεια και την ένταση που μας αναλογεί χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας, την ικανοποιεί, προσφέροντας παράλληλα την ίδια ευχαρίστηση σε όλες τις ηλικίες, αφού το παιδί, ο έφηβος, ο νέος και ο ενήλικας έχουν δικαίωμα στην άθληση.
Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε το τένις κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου σε υπαίθριους χώρους, μέσα στο πράσινο. Η ΑΕΤ Νίκη Πατρών, φροντίζοντας συνεχώς το ιδανικό φυσικό περιβάλλον των εγκαταστάσεών της, δίνει τη δυνατότητα σε όλους να απολαμβάνουν την άθληση στη φύση δίπλα στο σπίτι ή το χώρο εργασίας τους.
Οι εγκαταστάσεις μας αναπτύσσονται σε έκταση 18 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν:
- 10 γήπεδα επαγγελματικών προδιαγραφών
- Ειδικό χώρο για το μίνι τένις
- Κλειστή αίθουσα προπονήσεων
- Εντευκτήριο 330 τ.μ.
- Αποδυτήρια
- Boutique tennis

 

 

Διαβάστε περισσότερα
 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
latest-atp-videos

Διαφήμιση

Διαφήμιση