ATP
Κύργιος: "Ο Τσιτσιπάς θα έκανε τα πάντα για το τένις, εγώ όχι" (vid)

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 - 13:02

O Νικ Κύργιος στάθηκε στη διαφορά του με τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, αναφέροντας και το παράδειγμα του Στέφανου Τσιτσιπά, που όπως είπε κάνει τα πάντα για να κερδίσει ένα Grand Slam, αλλά δεν τον σέβεται περισσότερο γι' αυτό.

Στο τελευταίο επεισόδιο του podcast του, "No Boundaries", ο Κύργιος μίλησε μεταξύ άλλων για τη διαφορετική νοοτροπία που έχει σε σχέση με τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου, που αφοσιώνονται ολοκληρωτικά στο τένις.

Ανέφερε τα παραδείγματα του Τσιτσιπά και του Murray, λέγοντας πως θα έκαναν τα πάντα για να φτάσουν στην κορυφή, αυτός όμως δεν είναι και λόγος για να τους σέβεται περισσότερο από τους υπόλοιπους, αφού όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και θέλουν διαφορετικά πράγματα στις ζωές τους.

"Ο Στέφανος θα έκανε τα πάντα για το τένις, αφιερώνει τη ζωή του σε αυτό. Είναι ειδικός στη διαιτολογία, κάνει γιόγκα, κάνει ατελείωτες διατάσεις και κάθε μέρα είναι στο γυμναστήριο. Εγώ δεν θα το έκανα αυτό, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι τον σέβομαι περισσότερο επειδή το κάνει. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός", είπε χαρακτηριστικά ο Κύργιος.

"Όταν ήμουν νεότερος δεν ονειρευόμουν να κερδίσω Grand Slam τίτλο. Απλά ήθελα να περνάω καλά. Αγαπώ το τένις, αλλά δεν είμαι τόσο παθιασμένος και δεν έχω το κίνητρο που έχουν οι κορυφαίοι αθλητές. Αν δείτε το ντοκυμαντέρ του Andy Murray, θα δείτε πως έκανε τηλεφωνήματα μέσα στη νύχτα και έλεγε στους κοντινούς του ανθρώπους ότι φοβόταν να σταματήσει το τένις γιατί δεν ήξερε τι θα έκανε μετά. Εγώ δεν είμαι έτσι", πρόσθεσε ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots