ATP
Πρωταθλήτρια Davis Cup η Ρωσία (vids)

 
Πρωταθλήτρια Davis Cup η Ρωσία (vids)
© Davis Cup Finals
tn team Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 - 20:36

Η Ρωσία έγινε η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Davis Cup, καθώς κέρδισε στον τελικό την Κροατία με 2-0 και επέστρεψε στον θρόνο μετά από 15 χρόνια.

H Ρωσία, η οποία αγωνίζεται ως Ρωσική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, "καθάρισε" και την Κροατία χωρίς να χρειαστεί να παίξει διπλά, για να κατακτήσει τον τίτλο στο Davis Cup της Μαδρίτης.

Οι Ρώσοι, χάρη στις νέες νίκες των Andrey Rublev και Daniil Medvedev, κατέκτησαν τον τίτλο για 3η φορά στην ιστορία τους, μετά από το 2002 και το 2006, επιστρέφοντας στον θρόνο μετά από 15 χρόνια.

Στον πρώτο αγώνα, ο Andrey Rublev κέρδισε τον Borna Gojo με 6-4, 7-6 (5). Ο Gojo, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.279 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε ένα εξαιρετικό τουρνουά και τα πήγε καλά και στον αγώνα του με τον Rublev, Νο.5 στον κόσμο, αλλά "λύγισε" έπειτα από 2 κλειστά σετ.

Ο Rublev έκανε το μοναδικό break σε ολόκληρο το παιχνίδι στο 7ο game του 1ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-3 και το κατέκτησε με 6-4. Στο 2ο σετ ο Gojo έσβησε 5 break points νωρίς και κράτησε το σερβίς του σε όλα τα games. Ακολούθησε ένα κλειστό tie-break, με τον Rublev να κερδίζει 3 πολύ κρίσιμους πόντους για να φτάσει από το 4-5 στο 7-5 και να "σφραγίσει" τη νίκη του.

Ακολούθησε ο αγώνας του Daniil Medvedev με τον Marin Cilic, με τον Ρώσο να επικρατεί με 7-6 (7), 6-2.

Στο 1ο σετ αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν από ένα break point, αλλά κανείς δεν έφτασε στο break. Το tie-break έλυσε τις διαφορές τους, με τον Medvedev να επιστρέφει από το 2-4 και να κλείνει το σετ στο 3ο του set point, με 9-7.

Στο 2ο σετ ο πρωταθλητής του US Open έκανε νωρίς το break και "ξέφυγε" με 4-1, για να μείνει μπροστά έως το τέλος του αγώνα υπερασπιζόμενος το σερβίς του, για να "κλειδώσει" τη νίκη της ρωσικής ομάδας με νέο break για το 6-2, σε 1 ώρα και 28 λεπτά.

Η Ρωσία έκανε επίδειξη δύναμης στη νοκ άουτ φάση του Davis Cup, καθώς κέρδισε τη Σουηδία στα προημιτελικά, τη Γερμανία στα ημιτελικά και την Κροατία στον τελικό, χωρίς να χάσει κανέναν αγώνα στα μονά. Συνολικά στη διοργάνωση κέρδισε και τα 5 ties που έπαιξε, με μόνο ένα από αυτά να κρίνεται στο διπλό, αυτό απέναντι στην γηπεδούχο Ισπανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots