ATP
ITF: Παίκτες της χρονιάς Djokovic και Barty

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 - 21:38

O Novak Djokovic και η Ashleigh Barty αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές από την ITF για το 2021.

Μετά από μια απίθανη χρονιά, στην οποία κατέκτησε 3 Grand Slams και τερμάτισε για 7η φορά στην καριέρα του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Novak Djokovic αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής από την ITF.

"Μετά από μια τόσο ανταποδοτική χρονιά για μένα, την ομάδα μου, την οικογένειά μου και τους φιλάθλους, είναι μεγάλη τιμή να ανακηρύσσομαι παγκόσμιος πρωταθλητής της ITF για 7η φορά. Είμαι ευγνώμων και περήφανος για τα αποτελέσματα που έχω πετύχει και που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ για την Εθνική ομάδα της Σερβίας", είπε ο Djokovic, που έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που αναδείχθηκε 7 φορές ITF World Champion.

Πολύ καλή χρονιά είχε και η Barty, η οποία διατήρησε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από την αρχή έως το τέλος της χρονιάς. Η 25χρονη Αυστραλή κατέκτησε το Wimbledon, που ήταν το 2ο Grand Slam της καριέρας της.

"Το να είμαι παγκόσμια πρωταθλήτρια της ITF για το 2021 είναι κάτι που με κάνει πολύ περήφανη. Αισθάνομαι τυχερή που δουλεύω παίζοντας το άθλημα που αγαπώ, ειδικά σε μια χρονιά που για πολύ κόσμο είχε μεγάλες και απρόβλεπτες προκλήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και την οικογένειά μου για όσα κάνουν για μένα και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, που συνεχίζουν να μας στηρίζουν", είπε η Barty.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots