ATP
Κέρδισε τον Rafa o Murray (vids)

 
Κέρδισε τον Rafa o Murray (vids)
tn team Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 - 19:37

O Andy Murray έπαιξε και σήμερα σε υψηλό επίπεδο και ήταν καλύτερος από τον Rafael Nadal, στον πρώτο αγώνα του Ισπανού μετά από 4,5 μήνες, για να τον κερδίσει μετά από 2 κλειστά σετ και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Mubadala World Tennis Championship.

Στην πρώτη τους συνάντηση μετά από 5 χρόνια, έστω και για έναν φιλικό αγώνα, ο Andy Murray έπαιξε καλύτερα και κέρδισε τον Rafael Nadal με 6-3, 7-5, για να μπει στον τελικό του Mubadala World Tennis Championship.

Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς, με τον Ισπανό να δείχνει "σκουριασμένος", κάτι απολύτως φυσιολογικό στον πρώτο του αγώνα από τον Αύγουστο, αλλά και ενθαρρυντικά δείγματα για το μέλλον.

Ο Murray, όπως και χθες, παρουσίασε ένα πολύ καλό επίπεδο, όντας αισθητά καλύτερος από τον αντίπαλό του.

Το παιχνίδι ήταν πάντως αρκετά κλειστό, παρότι ο Murray φαινόταν να ελέγχει την κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος του. Στο 1ο σετ ο Βρετανός έκανε το break για να περάσει μπροστά με 4-2 και κράτησε εύκολα το σερβίς του στα δυο επόμενα games, για να φτάσει χωρίς να ανησυχήσει στο 6-3.

Και στο 2ο σετ ήταν καλύτερος ο Murray, ο Nadal ωστόσο αντιστάθηκε σθεναρά, σβήνοντας 2 break points στο 1ο game (1-0) και άλλα 2 στο 5ο game (3-2). Προηγήθηκε με 4-3 και με 5-4 ο Ισπανός, ενώ είχε και μια ευκαιρία για να κάνει το break ενδιάμεσα, ο Murray όμως στάθηκε στο ύψος του και ισοφάρισε σε 4-4.

Ο Rafa βρέθηκε κοντά στην κατάκτηση του σετ και όταν σέρβιρε ο Murray στο 4-5, 30-30, αλλά ο Βρετανός κατάφερε να προστατεύσει το σερβίς του και σ' αυτό το game, για να κάνει στο επόμενο το μοναδικό break του 2ου σετ και να το κατακτήσει με 7-5.

Ο Murray, ο οποίος χθες κέρδισε επίσης με 2-0 σετ τον Daniel Evans, προκρίθηκε στον τελικό του Mubadala World Tennis Championship, όπου θα διεκδικήσει αύριο τον τίτλο, ενάντια στον Andrey Rublev.

Σε έναν επίσης πολύ κλειστό ημιτελικό, ο 25χρονος Ρώσος επικράτησε νωρίτερα του Denis Shapovalov με 7-6 (5), 3-6, 6-4. Ο Shapovalov θα παίξει αύριο με τον Nadal για την 3η θέση.

Την 5η θέση του τουρνουά πήρε ο Taylor Fritz, ο οποίος κέρδισε στον πρώτο αγώνα της σημερινής ημέρας τον Evans, με 7-6 (5), 4-6, 11-9.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots