Australian Open: Στην entry list o Djokovic - το σενάριο της ιατρικής εξαίρεσης

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 - 13:28

Γνωστές έγιναν αυτή την εβδομάδα οι λίστες συμμετοχής για το ATP Cup και το Australian Open και ο Novak Djokovic, που αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό για φέτος στην Αυστραλία, βρίσκεται και στις δυο. Η ιατρική εξαίρεση για την οποία κάνουν λόγο οι Αυστραλοί και μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του κορυφαίου τενίστα του κόσμου.

Βγήκε σήμερα η entry list του Australian Open και δεν απουσιάζει από αυτή το όνομα του Novak Djokovic, όπως δεν απουσίαζε και από τη λίστα του ATP Cup.

Ο Djokovic, ο οποίος δεν θέλει να αποκαλύψει αν έχει κάνει το εμβόλιο, είπε πριν λίγες μέρες από τη Μαδρίτη (όπου βρισκόταν για το Davis Cup), πως σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η απόφασή του για το αν θα αγωνιστεί ή όχι στην Αυστραλία, όπου θα επιτραπούν μόνο οι εμβολιασμένοι παίκτες.

Ωστόσο αλλάζουν τα δεδομένα και επίσημο στέλεχος της κυβέρνησης της Βικτώρια μίλησε για το σενάριο της ιατρικής εξαίρεσης, με πολλά δημοσιεύματα να συνδέουν τα λόγια του με την περίπτωση του Σέρβου τενίστα.

"Η άποψή μου είναι πολύ σαφής και απλή. Όλοι ανυπομονούν για το Αustralian Open και όλοι όσοι θα βρίσκονται εκεί, θεατές, παίκτες, διαιτητές, προσωπικό, θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Υπάρχουν κανόνες", είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργούς της Βικτώρια, James Merlino.

"Υπάρχουν όμως και ιατρικές εξαιρέσεις, αυτό δεν είναι κάποια τρύπα στο σύστημα για τους προνομιούχους τενίστες, απλά υπάρχουν και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις που δικαιούνται εξαιρέσεις, όπως μια οξεία ιατρική κατάσταση", πρόσθεσε ο Merlino, ο οποίος σημείωσε πως για να γίνει δεκτή κάποια ιατρική εξαίρεση, θα πρέπει να γίνει εξέταση της εκάστοτε περίπτωσης και από γιατρούς στην Αυστραλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots