tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Π. Θεοδωρόπουλος: Μία συνέντευξη με τον Έφορο Αγωνιστικού της ΕΦΟΑ

E-mail Εκτύπωση

ΘεοδωρόπουλοςΟ Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι ένας λάτρης του τένις. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που τον χαρακτηρίζει απόλυτα. Φανατικός παίχτης που ενθουσιάζεται να βρίσκεται στο γήπεδο και να παίζει το αγαπημένο του άθλημα. Πορωμένος φίλαθλος σε τουρνουά όπου και εάν γίνονται. Αποφάσισε με δική του πρωτοβουλία και με μεγάλη διάθεση να φτιάξει "κάτι" για το τένις στην Πάτρα. Αυτό το κάτι πήρε σάρκα και οστά στο NIKH TENNIS CLUB. Για αυτό το "κάτι", ο δήμαρχος Πατρών Ανδρέας Φούρας, μίλησε με τα κολακευτικότερα λόγια (δείτε το video από την press conference για το Patras Cup). Μετά από πολύ κόπο δημιούργησε με καλούς συνεργάτες το μεγαλύτερο επαγγελματικό τουρνουά γυναικών στην Πάτρα, ITF 50.000$. Τον βρήκαμε και μιλήσαμε μαζί του, αλλά δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να του ζητήσουμε να μας μιλήσει και σαν Έφορος Αγωνιστικού της ΕΦΟΑ.

 

tennisnews.gr: κε Θεοδωρόπουλε, ξεκινά σε λίγες ημέρες το Patras Cup 2008, 50.000$. Θέλετε να μας πείτε την ιστορία του τουρνουά αυτού; Πώς ξεκίνησε;

Π. Θεοδωρόπουλος: Το τουρνουά ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, όταν το Σωματείο μας, μετά από δύο χρόνια λειτουργίας, είχε στελεχωθεί πλήρως και οι εγκαταστάσεις του πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές για την ανάληψη διεθνούς Πρωταθλήματος. Την πρώτη και τη δεύτερη χρονιά είχε ως χρηματικό έπαθλο τα 10000$. Το 2006, μετά την επιτυχία των προηγούμενων και με την ιδιαίτερη προτίμηση που είχε από τις αθλήτριες το ανεβάσαμε στις 25000$. Φέτος όμως με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων και της Ομοσπονδίας κάνουμε το μεγάλο άλμα και το πάμε στις 50000$.


Patras Cup 2008tennisnews.gr: Πόσο δύσκολο ήταν να βρεθούν τα λεφτά; Μπορείτε να μας πείτε μερικά λόγια για τους χορηγούς και το χορηγικό πρόγραμμα;

Π. Θεοδωρόπουλος: Στα 50000$ τα οποία αποτελούν το χρηματικό έπαθλο για τις αγωνιζόμενες πρέπει να προσθέσουμε και τα οργανωτικά έξοδα τα οποία είναι ανάλογα. Η πρώτη υποστήριξη έρχεται από την Ομοσπονδία και στην συνέχεια οι χορηγοί μας, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ, ο ΟΤΕ, η AFICHANGE HELLAS και το Catering Κωτσόπουλος μας βοηθούν στην προσπάθειά μας. Θα προσέξατε ήδη, τη μεγάλη διαφημιστική προβολή στους πύργους των δρόμων της Πάτρας, στα ραδιοφωνικά μηνύματα και τα τηλεοπτικά spots, στις αφίσες, στα flyers, στις ιστοσελίδες, στο χώρο των αγώνων κ.λ.π. Προσπαθούμε με την προβολή να ανταποδώσουμε στους χορηγούς μας αυτά τα οποία μας προσφέρουν και να τους έχουμε μαζί μας σε ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες.

 

tennisnews.gr: Είδαμε ένα εντυπωσιακό entry list. Τι ονόματα έχουν δηλώσει να έρθουν;

Π. Θεοδωρόπουλος: Οι αθλήτριες ξεκινούν από το 103 με την Ισραηλινή OBZILER, Tzipi και δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και η Άννα Γερασίμου μάλλον δεν μπήκε στο κυρίως ταμπλό με τη Βαθμολογία της. Φυσικά δεν είναι τυχαία η προτίμηση των αθλητριών (εσείς δημοσιεύσατε ήδη την αξιολόγηση της ITF για την προηγούμενη χρονιά). Το υψηλό επίπεδο συμμετοχών όμως είναι και η μεγάλη πρόκληση για τις Ελληνίδες αθλήτριες.

 

tennisnews.gr: Από Ελληνικές παρουσίες; Τι θα δούμε; Πρόσφατα είδαμε να "ξεπετάγονται" δύο επίλεκτες...η Γεωργάτου και η Παπαμιχαήλ που μόλις απέκτησαν WTA ranking points. Έχουν αποφασιστεί οι wild cards;

Π. Θεοδωρόπουλος: Στο κυρίως ταμπλό με wild cards πέρασαν οι Γερασίμου, Κουμάντου που είναι και αθλήτρια του Ομίλου μας και η Γεωργάτου που κάνει εντυπωσιακή πορεία. Η Φαφαλιού είναι ήδη στα προκριματικά και οι υπόλοιπες Ελληνίδες θα πάρουν κάρτες για το ίδιο ταμπλό.


tennisnews.gr: Είδαμε την αναφορά στην ITF για την περσινή χρονιά. Πολύ κολακευτική για τον όμιλο, τους διοργανωτές και την οργάνωση. Ποιά είναι τα τρία κυριότερα πράγματα που προσέχετε κατά τη διάρκεια του τουρνουά;

Π. Θεοδωρόπουλος: Επαγγελματική οργάνωση πάνω από όλα, ποιότητα εγκαταστάσεων και υποδομών γενικότερα και εξυπηρέτηση με χαρούμενη διάθεση από όλους.


tennisnews.gr: Από την εμπειρία σας, ο κόσμος το παρακολουθεί στις κερκίδες;

Patras Cup 2008Π. Θεοδωρόπουλος: Οι αγώνες διαρκούν μία βδομάδα και διεξάγονται πολλές ώρες καθημερινά. Το ενδιαφέρον κάθε μέρα είναι διαφορετικό. Η προσέλευση είναι εντυπωσιακή, παρά την μικρή προβολή από τα κεντρικά ΜΜΕ και στους τελικούς οι κερκίδες μας γεμίζουν ασφυκτικά. Φέτος δε θα έχουμε και εκπλήξεις με καλλιτεχνικό πρόγραμμα πρίν από τον τελικό του Σαββάτου και περιμένουμε πολύ περισσότερο κόσμο ώστε να κρίνει και την προσπάθειά μας.

 

tennisnews.gr: Μεγάλο τουρνουά μακριά από Αθήνα. Πόσο δύσκολο είναι αυτό; Πόσο δύσκολο είναι να γίνετε στην Πάτρα ένα τουρνουά που δεν διαθέτει αεροδρόμιο;

Π. Θεοδωρόπουλος: Περισσότερα έξοδα, μεγαλύτερη προσπάθεια. Αυτό όμως δεν γίνεται εμπόδιο όταν όλα τα υπόλοιπα είναι στο βαθμό που αναφέραμε προηγουμένως.

 

tennisnews.gr: Ποιο είναι το όραμα για αυτό το τουρνουά; Θα το κάνετε WTA ή είμαστε πολύ τολμηροί; Υπάρχει η δυνατότητα για την Πάτρα να πάρει ένα;

Π. Θεοδωρόπουλος: Σύντομα αλλάζει το καθεστώς και όλα τα τουρνουά (πάνω από 15000$ μάλλον) θα περάσουν στην WTA όπως συμβαίνει στα των ανδρών με την ATP. Σε αυτή την περίπτωση είμαστε τυχεροί διότι έχουμε κατοχυρώσει στην πόλη μας ένα μεγάλο επαγγελματικό τουρνουά το οποίο θα μπορούμε να το αναβαθμίζουμε όσο αντέχουμε, αλλά θα ήταν φοβερά δύσκολο να το πάρουμε στο μέλλον.


Στόχος μας για του χρόνου τα 75000$! από όπου μας χωρίζει μόνο η φιλοξενία των αθλητριών του κυρίως ταμπλό.

 

tennisnews.gr: Θα μας επιτρέψετε να υποκύψουμε στον πειρασμό και να ρωτήσουμε και μερικά πράγματα τον έφορο αγωνιστικού της ΕΦΟΑ. Άλλαξε κάτι φέτος στην ομοσπονδία; Είδαμε ως τώρα Challenger 75.000$, ITF 50,000$, camp επιλέκτων, pool για την εθνική ομάδα ανδρών και γυναικών και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε στη συνέχεια. Τι γίνεται;

Π. Θεοδωρόπουλος: Η Ομοσπονδία οργανωτικά βρίσκεται σε πολύ καλή εποχή. Με τις εκλογές του Δεκεμβρίου τα Σωματεία έδωσαν ξεκάθαρα το μήνυμα να ασχοληθούμε κύρια με το αγωνιστικό πρόγραμμα. Με σύντομες και εύστοχες αποφάσεις στελέχωσε το τεχνικό της τμήμα, κατήρτισε ένα φιλόδοξο αγωνιστικό πρόγραμμα και ότι έχετε παρακολουθήσει είναι μόνο το ξεκίνημα. Η στελέχωση των Εθνικών ομάδων θα γίνεται αξιοκρατικά και οι αθλητές και αθλήτριες θα γνωρίζουν πλέον ότι υποστήριξη από την Ομοσπονδία συνεπάγεται και αγωνιστική υποχρέωση σε Davis Cup και Fed Cup.

 

Patras Cup 2008tennisnews.gr: Ποιος είναι ο στόχος της ομοσπονδίας για το 2008; Είναι ολυμπιακή χρονιά φέτος. Είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά;

Π. Θεοδωρόπουλος: Με εξαίρεση τη Δανιηλίδου η οποία θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες με τη Βαθμολογία της οι Γερασίμου, Οικονoμίδης και Κουμάντου (για το διπλό) είναι αυτοί που προσπαθούν να έχουν τον Ιούλιο την καλύτερη δυνατή κατάταξη ώστε να μπορεί η Ομοσπονδία να διεκδικήσει ίσως και Wild card.


tennisnews.gr: Επανεκλογή Ζαννιά με μεγάλη πλειοψηφία. Η αρχή μιας αυτοκρατορίας ή ευκαιρία για αλλαγές και τομές;

Π. Θεοδωρόπουλος: Απόδειξη ότι στο τέννις δεν χωρούν ανέντιμες πρακτικές και μικρότητες, το άθλημα αποβάλει αυτόματα ότι προσπαθεί να το σπηλώσει.

Σίγουρα μεγάλη ευκαιρία για να ανέβει το τέννις εκεί που πραγματικά του αξίζει. Η δουλειά γίνεται ομαδικά και ο πρόεδρος έχει σήμερα τον πρώτο ρόλο.


tennisnews.gr: Πώς βλέπετε τους juniors; Υπάρχει νέο αίμα που θα αναγεννήσει το Ελληνικό τένις;

Π. Θεοδωρόπουλος: Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα από νέα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν και μαθαίνουν να αγωνίζονται σε ένα διαφορετικό κλίμα. Οι προσπάθειές τους έχουν ποιότητα, ήθος, αγωνιστικότητα και συνέχεια. Δείτε τις συμμετοχές τους στα Διεθνή Πρωταθλήματα και το επίπεδο αγώνων σε masters, Διασυλλογικά, Πανελλαδικά κ.λ.π. Πρώτη φορά η ΕΦΟΑ υποστηρίζει έμπρακτα ομάδα επιλέκτων και τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να έρχονται.


tennisnews.gr: Το tennisnews.gr έχει μία πρόταση. Καθημερινά δεχόμαστε αρκετές ερωτήσεις που αφορούν την ομοσπονδία και δεν μπορούμε να τις απαντήσουμε ούτε εμείς. Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα της δημιουργίας μίας ανοικτής γραμμής επικοινωνίας μέσω του tennisnews.gr μεταξύ ΕΦΟΑ και οπαδών του τένις; Να μας απαντά η ομοσπονδία στα ερωτήματα που θα σας μεταφέρουμε από γονείς, αθλητές, παράγοντες, φίλους, προπονητές;

Π. Θεοδωρόπουλος: Υπάρχει ήδη επικοινωνία με όλη την Αθλητική κοινότητα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΦΟΑ στην οποία είμαι και Διαχειριστής. Ένα ακόμη κανάλι πρός αυτή την κατεύθυνση σίγουρα βοηθάει το έργο μας και τον κόσμο του τέννις . Πάντα στη διάθεσή σας.


tennisnews.gr: Κε Θεοδωρόπουλε ευχαριστούμε πολύ. Το tennisnews.gr θα παρακολουθήσει στενά και το Patras Cup ITF 50.000$ αλλά και όλη την δραστηριότητα στο ελληνικό τένις. Να ελπίζουμε στην αρωγή σας;

Π. Θεοδωρόπουλος: Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο της ηλεκτρονικής Τεννιστικής δημοσιογραφίας.

 


Διαφήμιση

Διαφήμιση