tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

3ο Πρωτάθλημα Ε1 2015

E-mail Εκτύπωση

3ο Πρωτάθλημα Ε1 2015 | Sign-In Αγόρια-Κορίτσια 12, 18

Η ομοσπονδία τένις ανακοίνωσε ότι δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες της κατηγορίας Αγόρια κάτω των 18 για το 3ο Ε1 Juniors 2015, λόγω απόσυρσης ενός αθλητή και συνεπώς μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού αθλητών στο ταμπλό. Οπότε θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες στην Άρτα μόνο οι αγώνες για την κατηγορία Αγόρια-Κορίτσια 12. 

Αποτελέσματα | Φωτογραφίες | Sign In | Λίστες αποδοχής |Προκηρύξεις | Ανακοινώσεις | Ο λόγος στους γονείς

Αποτελέσματα
 Μονά
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  Αγόρια 12  Φίλιππος Αστρεινίδης (Α.Ο.Α.Παπάγου)
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  Αγόρια 14  Γιώργος Μορφωνιός (Α.Ο.Μέγας Αλέξανδρος)
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  Αγόρια 16  Σταμάτης Καπίρης (Α.Ο.Α.Ηλιούπολης)
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  Κορίτσια 12  Μαγδαληνή Αδαμοπούλου (Ο.Α.Πετρούπολης)
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  Κορίτσια 14  Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη (Α.Ο.Α.Πατρών)
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  Κορίτσια 16  Μαγδαληνή Αδάλογλου (Ε.Σ.Ο.Επίκουρος Πολίχνης)
 Διπλά
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  Αγόρια 12 Δημήτρης Πάλιουρας (Α.Ο.Α.Σταυρούπολης Ίφιτος) / Θεόδωρος Μητσάκος (Ρήγας Α.Ο.Α.Αργολίδας)
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  Αγόρια 16 Δημήτρης Πιτσινής (Ο.Α.Κερατσινίου) / Αΐτορ Ζερδίλας (Α.Ο.Αργυρούπολης)
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  Κορίτσια 16 Μαγδαληνή Αδάλογλου (Ε.Σ.Ο.Επίκουρος Πολίχνης) / Αναστασία Αλφαντή (Ο.Α.Πετρούπολης)
 Προκριματικά
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  Αγόρια 12  Τελικά αποτελέσματα
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  Κορίτσια 12  Τελικά αποτελέσματα

Φωτογραφίες

Δ' ένωση
ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ 12, 18
Ο.Α.Άρτας

ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ 14, 16
Α.Γ.Ο.Φιλιππιάδας

Sign in

 Ο.A.Άρτας
   Προκριματικά  Κυρίως ταμπλό
Αγόρια 12 Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου
8.30 - 9.00
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου
8.30 - 9.00
Κορίτσια 12 Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου
12.00 - 12.30
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 
13.00 - 13.30
Αγόρια 18   Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 
17.00 - 17.30

 

 Α.Γ.Ο.Φιλιππιάδας
   Προκριματικά  Κυρίως ταμπλό
Αγόρια 14 Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου
8.30 - 9.00
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου
8.00 - 8.30
Κορίτσια 14 Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου
12.00 - 12.30
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου
12.00 - 12.30
Αγόρια 16 Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου
14.00 - 14.30
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου  
15.30 - 16.00
Κορίτσια 16 Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου  
14.30 - 15.00
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου
12.00 - 12.30

 

Λίστες Αποδοχής
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  Λίστες Αποδοχής

 

Προκηρύξεις
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ 12, 18 - Ο.Α.Άρτας
http://www.tennisnews.gr/components/com_attachments/media/icons/pdf.gif  ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ 14, 16 - Α.Γ.Ο.Φιλιππιάδας

Ανακοινώσεις

ΕΦΟΑ, 07 Οκτωβρίου 2015
Από την Εφορεία Αγωνιστικού ανακοινώνεται ότι δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες της κατηγορίας Αγόρια κάτω των 18 για το 3ο Ε1 Πρωτάθλημα 2015, λόγω απόσυρσης ενός αθλητή και συνεπώς μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού αθλητών στο ταμπλό.

ΕΦΟΑ, 29 Σεπτεμβρίου 2015
Το αναβληθέν 3ο Ε1 Άρτας των κατηγοριών ΑΚ12-18 θα διεξαχθεί, στις 9-12 Οκτωβρίου.

Ο λόγος στους γονείς

Επιστολή από μία μητέρα αθλήτριας τένις, 17 Οκτωβρίου 2015
tennis parent

Πριν λίγες μέρες φιλοξενήσαμε στην ιστοσελίδα μας την άποψη του κ. Αντώνη Λυμπέρη σχετικά με τη διεξαγωγή του Ε1 πρωταθλήματος της ΕΦΟΑ στην Άρτα. (άρθρο 1, άρθρο 2). Οι επιστολές αυτές έδωσαν τροφή για διάλογο και σήμερα σας παραθέτουμε την επιστολή της κυρίας Αλεξίου Δήμητρας σχετικά με το θέμα, η οποία μοιράζεται τη δική της άποψη μαζί μας. 

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους ενδιαφερόμενους που εμπλέκονται με το άθλημα του τένις με οποιονδήποτε τρόπο

Αναρωτιέμαι με ποια κριτήρια ΔΕΝ επιλέγονται πιο συχνά πόλεις σαν την Άρτα, τη Φιλιππιάδα, τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα, την Κέρκυρα κ.α. για τη διεξαγωγή ενός τουλάχιστον από τα 4 Ε1 της κάθε αθλητικής χρονιάς για όλες τις κατηγορίες Juniors; 

1. Επειδή σχεδόν πάντα αυτά τα τουρνουά (Ε2, Ε1 ,Πανελλήνιο) διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Κρήτης  κλπ. γι’αυτό και οι αθλητές των πιο απομακρυσμένων περιοχών δεν μπορούν να πάρουν μέρος σ’ αυτά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ποτέ να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη βαθμολογία ώστε να καταφέρουν την είσοδό τους έστω στη λίστα των προκριματικών όταν (σπάνια) θα διεξαχθεί ένα τέτοιο τουρνουά στην περιοχή τους. Αποτέλεσμα είναι να γίνεται ένα τουρνουά Ε1 στην Άρτα και να βλέπουν οι άνθρωποι ελάχιστα έως καθόλου παιδιά απ’ την ευρύτερη περιοχή της στα ταμπλό ! Να λοιπόν η εξήγηση!

2. Η περιοχή της Ηπείρου, απ’όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχει το λιγότερο 6 ομίλους και αριθμεί περισσότερα από 200 παιδιά που ηλικιακά θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στα τουρνουά της ΕΦΟΑ, και πολύ περισσότερα από 200 που στα αμέσως επόμενα χρόνια θα φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία αλλά δυστυχώς θα βρεθούν στην ίδια δυσάρεστη θέση να μη δουν το όνομά τους στις τελικές λίστες αποδοχής των τουρνουά. Σχεδόν όλα αυτά τα παιδιά όντως προπονούνται σε γήπεδα παλιάς τεχνολογίας με εγκαταστάσεις μάλλον φτωχές για τα σημερινά ΣΤΑΝΤΑΡ άλλα έχουν μάθει να αντέχουν στα δύσκολα, μάλλον γιατί τόσο τα ίδια όσο και οι γονείς και οι προπονητές τους έχουν καταλάβει ότι με το να αθλείσαι έχεις να κερδίσεις πολλά περισσότερα από λίγους βαθμούς και μια περίοπτη θέση στον πίνακα βαθμολογίας της ΕΦΟΑ. Σας γνωρίζω επίσης ότι σχεδόν κανένας απ’ τους ανωτέρω ομίλους δεν είναι κάποιο ιδιόκτητο τένις κλαμπ  με χορηγούς , εκατοντάδες ενήλικα μέλη, με γυμναστήρια, πισίνα, σάουνα κ.α., αλλά είναι παλιά γήπεδα, συνήθως ιδιοκτησίας του αντίστοιχου Δήμου, παρατημένα για χρόνια και ξαναζωντανεύουν με υπεράνθρωπες προσπάθειες κάποιων που αγαπούν το τένις και θέλουν να το κάνουν ευρέως γνωστό, αγαπητό και προσιτό σε όλους .

3. Εκτός από την Ήπειρο, πολλοί όμιλοι δραστηριοποιούνται και στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας (Βέροια, Πτολεμαΐδα κ.α.), της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (π.χ. Αγρίνιο) και των Επτανήσων (Κέρκυρα, Ζάκυνθος κ.α.) με παρόμοιες συνθήκες και εγκαταστάσεις για τους ίδιους λόγους. Έχω την εντύπωση όμως ότι μέσω της Εγνατίας οδού (επιτέλους ολοκληρώθηκε) η απόσταση που έχουν να διανύσουν είναι πολύ μικρότερη και ευκολότερη απ’ το να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη ή την Καλαμάτα για παράδειγμα. 

4. Ομολογουμένως και με αποδείξεις (πολλές από τις οποίες έχω ακόμα) ένα ταξίδι για 2 άτομα (αθλητής και συνοδός) σε μια τέτοια απόσταση Αθήνα – Άρτα κοστίζει το λιγότερο 400 ευρώ με μία μόνο διανυκτέρευση (σχεδόν ποτέ δεν είναι μόνο 1, έχουμε βλέπεις και τα διπλά που αρχίζουν 2 μέρες μετά). Ας αναλογιστεί κανείς ότι τα παιδιά που προέρχονται από τέτοιες περιοχές μαζί με τους γονείς τους θα πρέπει να υποστούν, τόσο μια διαδρομή 8-10 ώρες πήγαινε-έλα (και το Άρτα-Αθήνα-Άρτα ίδια απόσταση είναι !!) με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας σε δρόμο που δεν περιγράφεται με λόγια και για τον οποίο πληρώνουμε και διόδια, όσο και ένα ρίσκο να ακυρωθούν οι αγώνες γιατί και στην Αθήνα όπως και σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας το φθινόπωρο (παράξενο) βρέχει συχνότερα από άλλες εποχές . Όλα αυτά όμως με πολλαπλασιαστή τον αριθμό 9 παρακαλώ και εξηγώ (4 Χ Ε2 + 4 Χ Ε1 + Πανελλήνιο ) δηλαδή 9 Χ 400  = 3.600 ευρώ ανά αθλητικό έτος το ελάχιστο . Όλα αυτά για να έχει το παιδί της απομακρυσμένης και υποβαθμισμένης περιοχής τις ίδιες περίπου ευκαιρίες με τα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων να αποκτήσει λίγους βαθμούς που θα του δώσουν την πιθανότητα να τύχει καλύτερης θέσης στην επόμενη λίστα αποδοχής αλλά και ευνοϊκότερης κλήρωσης (ας μην κοροϊδευόμαστε όλα γι’ αυτό γίνονται αφού έτσι τα κατάφερε η ΕΦΟΑ). 

Αξίζει να αναφέρω ότι τα ελάχιστα και κατά πολλούς «ατάλαντα» παιδιά (μιας και δεν προχωρούν ποτέ στα ταμπλό με τέτοιες βαθμολογίες) που ξεπερνούν τελικά τα εμπόδια  και καταφέρνουν να βρεθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα για κάποιο τουρνουά, δεν συνοδεύονται σχεδόν ποτέ απ’ τους προπονητές τους μάλλον γιατί θα έπρεπε πάλι οι γονείς να πληρώσουν το «μάρμαρο» , με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε άγνωστα μέρη, με σύγχρονες εγκαταστάσεις που ίσως δεν έχουν ξαναδεί άρα και δεν ξέρουν πως «συμπεριφέρονται» αυτά τα γήπεδα , πελαγωμένα , με αντιπάλους που έχουν τόσο το προπονητικό team σύσσωμο όσο και πολλά μέλη της οικογένειάς τους να τους στηρίζουν, ενώ εκείνα γυρνώντας το κεφάλι τους πίσω έχουν μόνο έναν γονιό, ταλαιπωρημένο σωματικά, οικονομικά και ψυχολογικά, ο οποίος προσπαθεί να υποκαταστήσει προπονητή και φίλους που θα χρειαζόταν το παιδί αυτή την ώρα, ταυτόχρονα δε (όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο και εμείς εδώ μετράμε τα χρήματα μέχρι το τελευταίο λεπτό!!) υπολογίζει πόσα θα χρειαστεί επιπλέον αν το παιδί περάσει στον επόμενο γύρο (μη σας πω ότι εύχεται κιόλας – το έχω κάνει και ‘γω είναι η αλήθεια – να χάσει για να σωθεί η κατάσταση). Κάνω μια παρένθεση για να ζητήσω συγνώμη απ’την κόρη μου για την προηγούμενή μου αποκάλυψη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

 Με τον νέο αγωνιστικό σχεδιασμό της ΕΦΟΑ για το 2016 των 4 τουρνουά Ε1 + 4Ε2 πιστεύω ότι θα έπρεπε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας να έχει τα δικά του τουρνουά Ε1+Ε2 για τους αθλητές του με τις ίδιες βαθμολογίες  για όλους και αφού ολοκληρωθούν αυτά και έχουν συγκεντρώσει όλοι τις απαραίτητες βαθμολογίες τότε και μόνο τότε να διοργανώνεται το Πανελλήνιο σε ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ελλάδας (βλέπε «ΜΑΡΑΘΩΝΑ» μάλλον για πολλά χρόνια ακόμη ) όπου τότε όλα τα παιδιά θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για διάκριση απ’ όπου κι αν προέρχονται. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους εγώ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ να αποφασίσω ότι ο δικός μου «ΑΡΗΣ» δεν μπορεί να πάρει μέρος στο 4ο Ε1 που διοργανώνεται σε λίγες μέρες και μάλιστα θα του το αποκρύψω τελείως για να μην τον στενοχωρήσω. Έτσι θα συνεχίσει απλά να διασκεδάζει, με το υπέροχο άθλημα που επέλεξε, στα παλιάς τεχνολογίας γήπεδα, σε φτωχές εγκαταστάσεις και θα ονειρεύεται ότι κάποια μέρα θα γίνει ο επόμενος NADAL, FEDERER κλπ. χωρίς να τον ενημερώσω ότι αυτό δε θα συμβεί ποτέ όχι επειδή δεν μπορεί, αλλά επειδή οι συνθήκες το επιβάλλουν!

Αυτή την επιστολή την απευθύνω τόσο στην ΕΦΟΑ  που σε λίγο καιρό θα κάνει την υπέροχη Γενική της  Συνέλευση, για να πάρει πάλι τις υπέροχες αποφάσεις για το τένις στην Ελλάδα, όσο και στους αξιοσέβαστους γονείς που προφανώς το μόνο που επιδιώκουν είναι το καλύτερο για τα παιδιά τους.

Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση της επιστολής μου,

Αλεξίου Δήμητρα

Υ.Γ. Ένας γνωστός μου είπε ότι δεν αξίζει να ασχοληθώ , ότι δε θα βγάλω άκρη και ότι ο λόγος μου δεν έχει το κατάλληλο ονοματεπώνυμο για να γίνει ευρέως γνωστός . Εγώ πάλι θα επιμείνω γιατί ακόμα πιστεύω ότι στην Ελλάδα έχουμε ελευθερία λόγου όποιο κι αν είναι το όνομά μας .


Αντώνης Λυμπέρης: Ε1 ΑΡΤΑΣ Μέρος Β', 07 Οκτωβρίου 2015

Ο Αντώνης Λυμπέρης με νέα του ανακοίνωση ασκεί κριτική στον τρόπο διεξαγωγής του E1 στην Άρτα. Διαβάστε παρακάτω την παρέμβασή του...

"Η ΕΦΟΑ επιμένει να μας ξαναστείλει στην Άρτα! Ειλικρινά, αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους που επιμένουν να μας ξαναστείλουν στην Ήπειρο για τη συνέχεια του Ε1 στα 12άρια. Γιατί μας υποχρεώνει να υποστούμε ξανά την ίδια ταλαιπωρία οικονομικά και ηθικά; Αξίζει να αναφέρω ότι, για να γίνει το τουρνουά στην Άρτα ταξιδεύουν από: 1. Αθήνα: το 50% των αθλητών, 2. Θεσσαλονίκη και περίχωρα: το 25% των αθλητών, 3. Κρήτη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Μαγνησία, κτλ. το υπόλοιπο 25%. Άκουσα τους περισσότερους γονείς να παραπονούνται και να γκρινιάζουν για τους ίδιους λόγους, όμως οι ίδιοι είναι που θα γίνουν για μια ακόμη φορά "θυσία" για να βρεθούν τα παιδιά τους στο Ε1 στην Άρτα. Κάποιοι γονείς μου είπαν να μην ασχοληθώ με το θέμα, ότι δεν θα βγάλω άκρη, ότι με λίγα λόγια χάνω το χρόνο μου. Ίσως να έχουν δίκιο, εγώ όμως θα επιμείνω…

Απευθύνω αυτή τη φορά την επιστολή στους γονείς και όχι στην ΕΦΟΑ, γιατί στην ουσία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΕΝΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Θεωρώ ότι το κόστος των 400-500€, που καλούμαστε και πάλι να καλύψουμε (τόσο κόστισε το πρώτο ταξίδι με τη βενζίνη, τα διόδια, διαμονή και διατροφή για ένα αυτοκίνητο και 2 άτομα) είναι ιδιαίτερα μεγάλο και μάλιστα με τόσο υψηλό ρίσκο βροχής με κίνδυνο και πάλι τη διακοπή των αγώνων! Επίσης, δεν βλέπω το λόγο να διακινδυνέψουμε να μείνουμε εκεί σχεδόν μια εβδομάδα, όπως συνέβη με τα 14άρια την προηγούμενη εβδομάδα και να χάσουν τα παιδιά μας τόσες ημέρες από το σχολείο. Για ποιό λόγο, για τους βαθμούς; Το τένις είναι ένα υπέροχο άθλημα, που όλοι εμείς το έχουμε επιλέξει, για να προσφέρει στα παιδιά μας άθληση, χαρά και διασκέδαση. Η βαθμολογία είναι σημαντική, αλλά δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός. (Αλήθεια αξίζει η ταλαιπωρία και το κόστος των 800-1.000€ για να προσθέσουν τα παιδιά μας λίγους βαθμούς;).

Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν να διασκεδάζουν με το τένις και κυρίως να έχουν καλή συμπεριφορά μέσα και έξω από τους αγώνες. Αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία και όχι να τα κάνουμε βαθμοκυνηγούς! Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Άρης κι εγώ αποφασίσαμε να μην ταξιδέψουμε στην Άρτα αυτή τη φορά. Ο κάθε γονέας θα αποφασίσει για το παιδί του με τα δικά του κριτήρια, όμως προτείνω ότι είναι καλό εμείς οι γονείς να ερχόμαστε σε συνεννόηση και να έχουμε λόγο στις μελλοντικές αποφάσεις της ΕΦΟΑ για το καλό όλων μας. 

Αντώνης Λυμπέρης"


Αντώνης Λυμπέρης: Η Άρτα δεν θα έπρεπε να επιλεγεί για τουρνουά Ε1, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Αντώνης Λυμπέρης, ο άνθρωπος που έκανε πραγματικότητα τα τελευταία μεγάλα τουρνουά τένις στην Ελλάδα (Status Athens Open και Vogue Athens Open) έστειλε ανοιχτή επιστολή προς το τμήμα Αγωνιστικού Σχεδιασμού της ΕΦΟΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή του για την επιλογή της Άρτας ως τόπο διεξαγωγής του 3ου E1.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Αναρωτιέμαι με ποιά κριτήρια επελέγη η πόλη της Άρτας για την διεξαγωγή του 3ου Ε1 στην κατηγορία Αγόρια & Κορίτσια 12 ετών.
1. Δεν συμμετείχε ικανός αριθμός αθλητών από την Άρτα, η έστω από την ευρύτερη περιοχή, (μία αθλήτρια από την Άρτα και μία από την Φιλιππιάδα μόνο συμμετείχαν), που θα ήταν ενδεχομένως ένας σημαντικός λόγος, εάν η περιοχή είχε ιδιαίτερη ανάπτυξη στο άθλημα.
2. Η υποδομή του Ομίλου, (δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν στη διεξαγωγή των αγώνων), τα 4 γήπεδα παλιάς τεχνολογίας, που απαιτούν πολλές ώρες για να στεγνώσουν και οι εγκαταστάσεις παραμένουν μάλλον φτωχές για να έχουν κίνητρο να ταξιδέψουν τόσο μακριά οι αθλητές και οι συνοδοί τους από όλα τα μέρη της χώρας.
3. Η Άρτα είναι μια από τις πιο βροχερές περιοχές της Ελλάδος
4. Υψηλός βαθμός επικινδυνότητας λόγω της περίπου 10-ώρης οδήγησης πήγαινε-έλα (από Αθήνα) σε διαδρομή, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή
5. Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, που οι περισσότεροι από μας υπολογίζουμε και το τελευταίο Ευρώ καλούμαστε να ταξιδέψουμε πολλές ώρες με ιδιαίτερα μεγάλο κόστος. Αξίζει να αναφέρω μόνο ένα περιστατικό, πατέρας που προσπαθούσε να βρει κάποιον να τον πάρει μαζί του στην Αθήνα για να ταξιδέψει με οικονομικότερο εισιτήριο για Κρήτη, αφού από Θεσσαλονίκη του έβγαινε η ξαφνική επιστροφή λόγω της ματαίωσης του τουρνουά για λόγους βροχής, 300€ (one way

Πιστεύω ότι το κριτήριο για την επιλογή των μεγάλων τουρνουά πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η μεγαλύτερη δυνατή ευκολία της μετακίνησης των αθλητών και των συνοδών τους με το μικρότερο δυνατό κόστος. Και φυσικά οι αγώνες να διεξάγονται στους μεγαλύτερους Ομίλους Αντισφαίρισης της χώρας με την καλύτερη υποδομή εγκαταστάσεων.
Δηλαδή απλά στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, απ´ όπου προέρχονται και οι περισσότεροι αθλητές, στην Κρήτη, στην Πάτρα,  στην Καλαμάτα, στη Λάρισσα κλπ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Με τον νέο αγωνιστικό σχεδιασμό των 4 τουρνουά Ε1+ 4 Ε2 + 4 Ε3+ το Πανελλήνιο πιστεύω ότι η Άρτα και ο Όμιλος της, δεν είναι σε καμία περίπτωση μια από τις 4 κορυφαίες πόλεις για να διοργανώνεται ένα από τα τέσσερα Πανελλαδικά τουρνουά Ε1.

Θα πρέπει λοιπόν η ΕΦΟΑ και το υπεύθυνο τμήμα του αγωνιστικού σχεδιασμού να καταρτίσουν πίνακα με τις προδιαγραφές και την υποδομή που προσφέρει ο κάθε Όμιλος και να επιλέγει ανάλογα με το τουρνουά την κατάλληλη πόλη διεξαγωγής των αγώνων.

Αντώνης Λυμπέρης"

 

Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση