tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Tennis in Greece | Τα νέα του Τένις | Greek Tennis News

 

Απίστευτο διαιτητικό λάθος στο Irving (vid)

E-mail Εκτύπωση

Borna Coric
O Borna Coric έπεσε θύμα ενός απίστευτου διαιτητικού λάθους, στο Challenger που έγινε στο Irving την προηγούμενη εβδομάδα. Αν και η μπάλα ήταν καθαρά έξω στο σερβίς του Dustin Brown, ο chair umpire υποστήριξε πως ο Γερμανο-τζαμαϊκανός πέτυχε άσο - και μάλιστα σε break point - δίνοντάς του τον πόντο!

Σχεδόν όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Irving, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Dustin Brown με τον Borna Coric για το Irving Tennis Classic την προηγούμενη εβδομάδα, είδαν πως η μπάλα ήταν καθαρά άουτ, στο σερβίς του Γερμανο-τζαμαϊκανού, όταν ο νεαρός Κροάτης είχε break point για να ισοφαρίσει σε 5-5 στο 3ο σετ.

Καμία σημασία όμως δεν είχε αυτό, εφόσον ο επόπτης γραμμών δεν φώναξε κάτι και ο chair umpire (που μάλλον δεν είδε τη φάση) δεν επενέβη. Το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει ο διαιτητής, εφόσον δεν επενέβη έγκαιρα, ήταν να δώσει τον πόντο στον Brown, που σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία πέτυχε τον 16ο άσο του και ισοφάρισε σε 40-40.

Ο Coric, ο οποίος αρχικά στάθηκε στην baseline περιμένοντας δεύτερο σερβίς, αντέδρασε έντονα, φωνάζοντας στον διαιτητή πως η μπάλα δεν βρήκε τη γραμμή και δείχνοντάς του με χαρακτηριστική χειρονομία, πως ήταν πολύ έξω. Στη συνέχεια, ο 20χρονος Κροάτης ζήτησε το λόγο από τον Brown, που θα μπορούσε να κάνει fair play.

"Είδα που πήγε η μπάλα, αλλά τι θέλεις να κάνω;" του απάντησε ο "rastaman", ο οποίος απ' ότι φαίνεται δεν θα κερδίσει το Stefan Edberg Sportsmanship Award αυτή τη χρονιά!

Ο Coric είχε κι άλλο break point αργότερα στο ίδιο game, με τον Brown να το σβήνει και αυτό με το σερβίς του. Ο Κροάτης αντέδρασε έντονα ξανά, ο διαιτητής όμως - ο οποίος παραδέχτηκε το προηγούμενο λάθος του - του είπε πως το συγκεκριμένο σερβίς ήταν μέσα, οπότε δεν είχε λόγο να διαμαρτύρεται.

Το αποτέλεσμα βέβαια είχε αλλοιωθεί ήδη, αφού προηγουμένως καταλογίστηκε άσος σε άστοχο σερβίς. Τελικά αυτό ήταν το τελευταίο game της αναμέτρησης, με τον Brown να κλείνει τελικά το ματς στο σερβίς του, με 4-6, 6-4, 6-4.

Ο 32χρονος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του αμερικανικού Challenger, όπου ηττήθηκε από τον Mikhail Kukushkin, με 6-4, 6-4. Για την ιστορία, πρωταθλητής στο τουρνουά του Irving αναδείχθηκε ο Aljaz Bedene, που κέρδισε τον Kukushkin στον τελικό με 6-4, 3-6, 6-1.

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
ote nov 2016 300x80

Διαφήμιση
latest-atp-videos

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση