tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Mouratoglou: "O Τσιτσιπάς έχει λαμπρό μέλλον"

E-mail Εκτύπωση

Patrick Mouratoglou
Με αφορμή το βιβλίο του ("The Coach"), o Patrick Mouratoglou παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό "TRIP", που θα κυκλοφορήσει αυτή την Πέμπτη (29/03/2018). Ο πολύ πετυχημένος - ελληνικής καταγωγής - Γάλλος προπονητής, μίλησε μεταξύ άλλων και για τη συνεργασία του με τον Στέφανο Τσιτσιπά, εξηγώντας τους λόγους που πίστεψε σ' αυτόν και τον συμπεριέλαβε στην ομάδα του.

Συνέντευξη στο περιοδικό "TRIP", που κυκλοφορεί δωρεάν με την εφημερίδα "Πελοπόννησος" την Πέμπτη 29/3/2018, παραχώρησε ο ελληνικής καταγωγής προπονητής του τένις Patrick Mouratoglou, ο οποίος συνεργάζεται με τη Serena Williams και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Αφορμή για τη συνέντευξη ήταν το βιβλίο του ("The Coach"), στο οποίο ο Mouratoglou μιλάει για τη ζωή και φυσικά το τένις. Στις σελίδες του βιβλίου οι αναγνώστες θα βρουν ιστορίες που αφηγείται ο Coach, όπως αυτές προέκυψαν μέσα από την πορεία των αθλητών και αθλητριών που συνεργάστηκε. Λέει, επίσης, ότι θα ήθελε να εκδοθεί το βιβλίο του και στην Ελλάδα αν υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιο εκδότη.

Θυμάται ακόμα τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και πως κατάφερε να φτάσει στην επιτυχία: "Όταν ήμουν παιδί αισθανόμουν χαμένος, ντροπαλός και ανίκανος να συνδεθώ με τους ανθρώπους. Στο βιβλίο εξηγώ πώς κατάφερα να αλλάξω το πεπρωμένο μου… Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ σκληρά και θυμάμαι τον εαυτό μου πολύ αδύναμο, σε σημείο που ορισμένοι τύποι με μεταχειρίζονταν πολύ άσχημα. Αργότερα, με την εμπειρία που απέκτησα, έμαθα ότι έχουμε όλοι την ικανότητα να αλλάξουμε και να κάνουμε στη ζωή μας όπως επιθυμούμε. Στο βιβλίο μου εξηγώ πως κατάφερα, από το μηδέν, να πετύχω όσα έχω πετύχει στη ζωή μου."

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο "TRIP" ανασύρει μνήμες για το πως αντέδρασαν οι δικοί του, όταν τους ανακοίνωσε ότι ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την προπονητική στο τένις.

Βασικό κομμάτι της σπουδαίας καριέρας του είναι η συνεργασία με τη Serena Williams. Την βοήθησε να κατακτήσει 10 τίτλους Grand Slam, αλλά ο επόμενος στόχος είναι να την βοηθήσει να σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών. Όταν τον ρωτήσαμε ποιο ήταν το σημείο-κλειδί που έφερε τη Serena ξανά στην κορυφή μας απάντησε: "Κατάρτισα ένα σχέδιο για την επαναφορά της στην κορυφή και, πάνω απ’ όλα, πιστεύω ότι βρήκε κάποιον που πίστεψε σ’ αυτή ακόμα περισσότερο κι από την ίδια…".

Ένα από τα δύο νέα μέλη στην "κλειστή" ομάδα του Patrick Mouratoglou, είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ρωτήσαμε τι είδε στον Στέφανο και τον επέλεξε για την ομάδα του. Η απάντησή του λέει πολλά.

"Πιστεύει στον εαυτό του και θέλει να πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Δουλεύει σκληρά και είναι ανταγωνιστικός με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Παίζει εξαιρετικό τένις και έχει λαμπρό μέλλον."

"Πάντα υπάρχει μια ευκαιρία για εκείνους που πιστεύουν στον εαυτό τους και εργάζονται σκληρά για να πετύχουν. Στην Mouratoglou Tennis Academy γνωρίζουμε τον τρόπο να το πετύχουμε…" είναι η συμβουλή που δίνει στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το επαγγελματικό τένις και να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει από το 2014 το Champ’ Seed, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθάει πολλά υποσχόμενους νέους αθλητές, οι οποίοι δεν διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους στο τένις.

Και η Ελλάδα; "Θεωρώ ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι Ελλάδας μέσα μου. Η ιδιοσυγκρασία μου είναι μάλλον ελληνική παρά γαλλική. Μ’ αρέσει πολύ να έχω φίλους στο σπίτι μου, ενίοτε μπορώ να γίνω θορυβώδης, μ’ αρέσει πολύ να είμαι στοργικός και γενναιόδωρος με τους δικούς μου ανθρώπους…Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου, όπως και η Γαλλία. Μπορεί να μεγάλωσα στη Γαλλία με μητέρα Γαλλίδα, αλλά, κατά το ήμισυ, αισθάνομαι Έλληνας...".

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση