tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Aπίστευτο overrule σε match point (pic+vids)

E-mail Εκτύπωση

Marton Fucsovics
Ένα overrule από τον διαιτητή σε match point, στέρησε στον Marton Fucsovics την ευκαιρία να παλέψει για την παραμονή του στο Masters της Ρώμης. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο Ούγγρος φωτογράφησε αργότερα το σημάδι της μπάλας και δημοσίευσε στο ίντερνετ τη φωτογραφία, εκθέτοντας τον chair umpire!

Ήταν δεύτερο σερβίς για τον Nikoloz Basilashvili, που σύμφωνα με τον επόπτη γραμμών έκανε διπλό λάθος. Ο Gianluca Moscarella όμως, ένας από τους γνωστότερους διαιτητές στον κόσμο, έκανε overrule θεωρώντας πως η μπάλα βρήκε ελαχιστα τη γραμμή. Όταν κατέβηκε από την καρέκλα του έμεινε στην άποψή του, παρόλο που ο Fucsovics φαινόταν εξίσου σίγουρος πως η μπάλα ήταν έξω.

Ήταν ένας αγώνας που δύσκολα θα έφευγε από τα χέρια του Basilashvili, ωστόσο στο τένις τίποτα δεν τελειώνει μέχρι τον τελευταίο πόντο. Αντί να γίνει το 6-3 και να πάρει τις μπάλες για να σερβίρει στους 2 επόμενους πόντους ο Fucsovics, ο πόντος επαναλήφθηκε και ο Basilashvili έκανε το 7-2 στο tie-break, για αν επικρατήσει του Ούγγρου με 6-1, 7-6 (2), στον 1ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia.

O Fucsovics δεν το άφησε εκεί, απαθανατίζοντας το σημάδι από το δεύτερο σερβίς του Basilashvili με τη βοήθεια του κινητού του. Δημοσίευσε τη φωτογραφία και έδωσε έναν πολύ καλό λόγο στους ιθύνοντες, να μεριμνήσουν για να εφαρμοστεί η τεχνολογία του hawk-eye και στα χωμάτινα γήπεδα.

"O τελευταίος πόντος του αγώνα μου. Δεν το ήθελα, αλλά έλαβα πολλά μηνύματα για να το δημοσιεύσω. Αν η μπάλα είναι έξω, τότε είναι double fault και υπάρχει ακόμα ελπίδα για μένα. Αλλά ο διαιτητής έκανε overrule..." έγραψε ο Fucsovics στο story που δημοσίευσε στο Instagram με τη φωτογραφία.

Το περιθώριο λάθους στο hawk-eye μπορεί να είναι μεγαλύτερο στο χώμα σε σχέση με τις υπόλοιπες επιφάνειες, όμως η διαφορά με τον ανθρώπινο παράγοντα παραμένει ασύγκριτη και παρά τη δυνατότητα του άμεσου ελέγχου που δίνουν τα σημάδια από τη μπάλα, έχουμε δει πολλές φορές αντίστοιχες διαφωνίες, είτε για το ίδιο σημάδι όπως σ' αυτή την περίπτωση, είτε και για διαφορετικά σημάδια, ή ακόμα και να χάνονται εντελώς τα σημάδια από το οπτικό πεδίο των διαιτητών και να είναι υποχρεωμένοι να πάνε με την αρχική υπόδειξη των εποπτών.

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
ote nov 2016 300x80

Διαφήμιση
latest-atp-videos

Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση