tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Τσιτσιπάς: "Δεν εξαρτώμαι από το τένις"

E-mail Εκτύπωση

Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την καθημερινότητά του στη Mouratoglou Tennis Academy, όπου μένει αυτές τις ημέρες με την οικογένειά του, για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με την πανδημία, αλλά και για το ότι δεν εξαρτάται πλήρως από το τένις, κάτι που τον έχει βοηθήσει αρκετά τον τελευταίο καιρό.

"Αυτή η πανδημία έχει φέρει σε κατάσταση lockdown τις περισσότερες χώρες, όλοι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό που είναι πιο σημαντικό τώρα, είναι να μείνουμε όλοι πειθαρχημένοι και να λάβουμε τα σωστά μέτρα, για να κρατήσουμε τις οικογένειές μας και τους υπόλοιπους ασφαλείς. Πρέπει να μείνουμε σπίτι", είπε ο Τσιτσιπάς στον Andrew Eichenholz για το atptour.com.

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στο γεγονός πως πάντα ήταν δραστήριος και εκτός του τένις, με αποτέλεσμα να μην είναι πλήρως εξαρτώμενος από αυτό: "Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, προσπαθώ να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου, να μάθω νέα πράγματα. Είναι μια τρελή εποχή, αλλά τη βλέπω και αυτή σαν μια ευκαιρία. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει καιρό, αλλά θα μου δώσει την ευκαιρία να εξοικειωθώ με νέα πράγματα. Το να ταξιδεύεις στον κόσμο και να παίζεις τένις, δεν σου δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεις πολύ ελεύθερο χρόνο. Τώρα όμως το βλέπω σαν μια ευκαιρία να προσπαθήσω να επεκταθώ και να αναπτυχθώ με διαφορετικούς τρόπους.

Ποτέ δεν ήμουν 100% εξαρτώμενος από το τένις. Φυσικά είναι η δουλειά μου και πρέπει να το κάνω για να ζήσω, αλλά πάντα είχα σχέδιο Β και σχέδιο Γ, με πράγματα που επίσης θέλω να κάνω εκτός του τένις και έχουν πάει αρκετά καλά. Δεν μπορώ να παίζω τένις τώρα, αλλά μπορώ να κάνω άλλα πράγματα.

Το πιο σημαντικό, είναι να κρατήσω απασχολημένο τον εγκέφαλό μου. Θέλω να μάθω μια νέα γλώσσα και να βελτιωθώ στη μαγειρική. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube που μπορούν να με βοηθήσουν σ' αυτό. Μερικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι έχω και ένα προφίλ στο Instagram, το @stevethehawk, το οποίο προσπαθώ να αναπτύξω, αλλά και άλλους λογαριασμούς που έχω στα social media. Προσπαθώ επίσης να πειραματιστώ με νέους τρόπους μοντάζ στα βίντεο μου στο YouTube, για να σας ψυχαγωγήσω."

Ο Τσιτσιπάς περνάει την καραντίνα στη Mouratoglou Tennis Academy, όπου έχει τη δυνατότητα να κάνει και κάποια πράγματα που δε θα μπορούσε σε διαφορετική περίπτωση, επειδή πρόκειται για προστατευμένη περιοχή. Επίσης στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι που περνάει αυτές τις μέρες με την οικογένειά του. Επίσης στάθηκε και στη σημαντικότητα της τεχνολογίας, που μας επιτρέπει να μηδενίζουμε τις αποστάσεις μέσω των τηλεπικοινωνιών.

"Είναι μια διαφορετική και δύσκολη περίοδος για όλους. Δεν υπάρχουν στόχοι σχετικοί με το τένις που να κυνηγάω αυτή τη στιγμή. Όλα έχουν παγώσει και προσπαθώ να απολαμβάνω την κάθε μέρα εκτός του τένις. Ξέρω ότι πιθανότατα θα έχω την ευκαιρία να συνεχίσω να κυνηγάω τα όνειρά μου στο τένις στο μέλλον, οπότε προσπαθώ απλώς να εκμεταλλευτώ με τον καλύτερο τρόπο αυτό το διάστημα, να ξυπνάω κάθε μέρα και να νιώθω χαρούμενος που δεν έχω καμία υποχρέωση. Φυσικά και μου λείπει ο ανταγωνισμός, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά μπορούμε πάντα να βλέπουμε τη θετική πλευρά.

Προφανώς κάποιες φορές χρειάζεται να είσαι σε εξωτερικούς χώρους και θέλεις να είσαι με άλλους ανθρώπους, αλλά αυτή δεν είναι η ώρα για να το κάνουμε. Συνειδητοποιώ πόσο εξαρτημένος είμαι από το να είμαι κοινωνικός. Δεν το είχα καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια.

Συνηθίζεις σε έναν ρυθμό που κάνεις κάποια πράγματα και βλέπεις συγκεκριμένα άτομα με έναν τακτικό ρυθμό. Ως τενίστες, ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο, αλλά βλέπουμε πάντα τους άλλους παίκτες, προπονητές και άλλους ανθρώπους. Συνηθίζεις σε κάτι που συμβαίνει όλη την ώρα και όταν στο κόβουν νιώθεις περίεργα και πως τα πράγματα δεν είναι πια όπως ήταν.

Είναι ωραία να είμαι με τον πατέρα μου στην περιοδεία, αλλά δε βλέπω τόσο ολόκληρη την οικογένειά μου. Το να περνάω ποιοτικό χρόνο μαζί τους, είναι υπέροχο. Είναι ωραίο που είμαστε όλοι μαζί. Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα μαζί και να είμαστε οικογένεια. Μας δίνει την ευκαιρία να συνδεθούμε και να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Προσπαθώ να μείνω σε επαφή και με τους φίλους μου. Προφανώς αυτό δε διαφέρει σε πολλές χώρες.

Σε ορισμένες χώρες τα πράγματα είναι χειρότερα από άλλες. Αλλά πιστεύω πως η τεχνολογία βοηθάει πολύ αυτές τις μέρες. Μας επιτρέπει να συνδεθούμε με ανθρώπους περισσότερο και στο τέλος της ημέρας συνειδητοποιείς πόση επίδραση έχει στις ζωές μας. Μπορούμε να μιλήσουμε από το τηλέφωνο, μέσω βιντεοκλήσης και με άλλους τρόπους.

Εδώ στη Mouratoglou Tennis Academy στη Γαλλία, μένουμε σχεδόν αποκλειστικά μέσα. Ευτυχώς, επειδή πρόκειται για προστατευμένη περιοχή με τεράστιο δάσος, είμαστε σε θέση να κάνουμε βόλτες και να απολαμβάνουμε τη φύση. Δεν υπάρχουν άνθρωποι τριγύρω, οπότε αυτό είναι καλό. Είναι ένα πολύ ήσυχο και ωραίο μέρος.

Φυσικά μένουμε στο σπίτι και κάνουμε όλες τις προπονήσεις για να μείνουμε σε φόρμα. Παίζουμε παιχνίδια με την οικογένειά μου, βλέπουμε ταινίες και κάποιες φορές μαγειρεύουμε μαζί. Οι ρυθμοί είναι αρκετά αργοί."

Τέλος, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας στάθηκε στο πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και στο ότι δεν πρέπει να την υποτιμάμε: "Δεν είναι εύκολο να είσαι σπίτι όλη μέρα και να μην κάνεις τίποτα. Υπάρχουν πράγματα που θες να κάνεις έξω από το σπίτι, είναι πολύ κατανοητό.

Είμαι ενεργός άνθρωπος, πάντα ήμουν του έξω, απ' όταν μεγάλωνα στην Ελλάδα, όπου έχουμε και πολύ καλό καιρό. Οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμασταν σε εξωτερικούς χώρους όλη την ημέρα πριν συμβεί αυτό. Αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι συμβαίνει τώρα. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο ξανά στις ζωές μας.

Πιστεύω ότι πρέπει να λάβουμε τα μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί γενικά, να προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τις οδηγίες των κυβερνήσεων. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, είναι σημαντικό για ολόκληρο τον κόσμο να μείνουμε ενωμένοι και να κάνουμε αυτά που μας έχουν πει, για να βοηθήσουμε για ένα πιο υποσχόμενο μέλλον για εμάς τους επόμενους δυο μήνες. Είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε πολύ, πολύ σοβαρά. Μείνετε ασφαλείς όλοι σας!"

Φωτογραφία: tennisnews.gr

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση