Μέχρι τα ημιτελικά η Λαζαρίδου στο πρωτάθλημα της NCAA

 
Ελένη Λαζαρίδου
Ελένη Λαζαρίδου © Graham Stokes
tn team Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 - 10:09

H Ελένη Λαζαρίδου ολοκλήρωσε στην ημιτελική φάση την καλή της πορεία στο NCAA Division III Women's Tennis Singles Championships, στο USTA National Campus, στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Η Ελένη Λαζαρίδου, αθλήτρια του The Kenyon College, ολοκλήρωσε την πρώτη της σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμενών Πολιτειών με μια ακόμα πολύ καλή πορεία, φτάνοντας έως τα ημιτελικά του Εθνικού πρωταθλήματος στα μονά της Division III.

Στον 1ο γύρο, η Λαζαρίδου είχε κερδίσει την Sam Riordan από το Colby College με 6-2, 7-6, ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε την Leila Epstein από το Wesleyah University, με 6-4, 2-6, 6-2.

Στα προημιτελικά, αντιμετώπισε την Sarah Pertsemlidis του Massachusetts Institute of Technology, την οποία κατάφερε επίσης να κερδίσει έπειτα από μεγάλη μάχη, με 6-4, 5-7, 7-6 (2).

Τελικά, η προσπάθειά της ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τη Νο.1 στο ταμπλό, Olivia Soffer, τη δευτεροετή του Basbon College που είχε το εντυπωσιακό ρεκόρ 30-1 στη σεζόν, με 6-2, 6-1.

Με την ήττα αυτή έλαβε τέλος και η σεζόν της 18χρονης αθλήτριας από τη Βέροια, που είχε 25 νίκες και 4 ήττες στην πρώτη της χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Θυμίζουμε πως πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα NCAA, είχε ήδη αναγνωριστεί με μια τριπλή διάκριση για την πολύ καλή σεζόν της, στα βραβεία της περιφέρειας All-North Coast Athletic Conference.

Η Λαζαρίδου έπαιξε και στο τουρνουά των διπλών, NCAA Division III Team Championship, μαζί με τη συμπαίκτριά της όλη τη σεζόν, Allaire Berl.

Στον 1ο γύρο κερδισαν τις Lorna Flores Gonzalez και Nikki Ridenour του Rensselaer Polytechnic Institute με 6-2, 6-4, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκαν από τις Brooke Despriet και Katherine Petty του Sewanee, με 6-1, 6-1.

Ολοκλήρωσαν τη σεζόν τους με το επίσης πολύ καλό ρεκόρ, των 12 νικών σε 15 αναμετρήσεις (12-3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots