Ξυλάς: "Όνειρο που θα παίξω με τον Djokovic"

 
Ξυλάς: "Όνειρο που θα παίξω με τον Djokovic"
tn team Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 - 14:56

O Γιάννης Ξυλάς μίλησε για την τρομερή εμπειρία του να παίξει με τον κάτοχο 24 Grand Slam τίτλων, Novak Djokovic. Αναλυτικά οι δηλώσεις των παικτών μας και του ομοσπονδιακού τεχνικού, μια μέρα πριν τους αγώνες με τη Σερβία.

"Είναι όνειρο που θα παίξω με έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών. Θα μπω σε αυτό το ματς χωρίς πίεση, χωρίς άγχος, θα μπω για να το ευχαριστηθώ, να κερδίσω εμπειρίες και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Θα προσπαθήσω να τον κουράσω, να ψάξω να βρω τρόπους μέσα στο παιχνίδι και ίσως να φέρω τη νίκη", είπε ο Γιάννης Ξυλάς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του tie της Σερβίας με την Ελλάδα στο Aleksandar Nikolic Hall.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, θα αντιμετωπίσει τον Djokovic το Σάββατο, στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας.

"Ευχαριστώ τη σερβική ομοσπονδία που μας έχει κάνει να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Η ομορφιά του αθλητισμού είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να κουράσουμε τους αντιπάλους μας, διότι μπορεί να γίνει ένα θαύμα", πρόσθεσε ο Ξυλάς.

Ο Αριστοτέλης Θάνος, ο οποίος θα αγωνιστεί επίσης αύριο, είπε: "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και είναι προνόμιο να παίζεις κόντρα σε μια τόσο σπουδαία ομάδα, που διαθέτει παίκτες σαν τον Novak Djokovic. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να απολαύσουμε τη στιγμή."

Ο Δημήτρης Αζωίδης, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα των ανδρών, δήλωσε: "Η πρώτη μέρα ήταν κάπως αγχωτική διότι ήξερα μόνο τον Αριστοτέλη (Θάνο) και τον Γιάννη (Ξυλά) από την ομάδα. Είχα μιλήσει με τον Δημήτρη (Χατζηνικολάου) τηλεφωνικά, αλλά δεν είχαμε γνωριστεί. Όσο περνούν οι μέρες νιώθω πως τους γνωρίζω όλους καλύτερα και είναι σα να είναι οικογένεια."

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς, είπε με τη σειρά του: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ για ένα ακόμα tie, για να παλέψουμε για τη χώρα μας. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές και ανυπομονούμε να βγούμε έξω αύριο και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό."

Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Χατζηνικολάου, δήλωσε: "Έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή, πολύ δύσκολα ματς. Θα προσπαθήσουμε να ταλαιπωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους αντιπάλους μας, να τους κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να παίξουμε καλό τένις και δεν σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα, διότι αυτό θα μας δημιουργήσει πίεση. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, μας νοιάζει πιο πολύ να μείνουμε μέσα στο γήπεδο, να τους ταλαιπωρήσουμε και ό,τι είναι να έρθει θα έρθει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots