Τσιτσιπάς: "Πάνω από μια δεκαετία έχω να παίξω σε τόσο κακό γήπεδο"
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άσκησε δριμύτατη κριτική για τις συνθήκες του Davis Cup tie με το Μεξικό, τονίζοντας πως δεν πρέπει να "περάσουν" έτσι αυτά τα λάθη, ώστε να μην επαναληφθούν.
Ο Τσιτσιπάς είχε αναφερθεί και χθες σ' αυτό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως υπήρχαν πράγματα που τον "χάλασαν" κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Alan Magadan, δεν ήθελε όμως να πει περισσότερα, για να μη φέρει αρνητικότητα εν μέσω αγώνων στην ομάδα.
Σήμερα έδωσε δύο αγώνες: πρώτα συμμετείχε στο διπλό, πλάι στον Στέφανο Σακελλαρίδη, ενώ στη συνέχεια έπαιξε το μονό, ενάντια στον Rodrigo Pacheco Mendez. Κέρδισε και τα δύο ματς, συνολικά συμμετείχε και στις 3 νίκες της Ελλάδας, που την επανέφεραν στο World Group I του Davis Cup, όμως μετά το τέλος του tie, ήταν αποφασισμένος να θίξει αυτές τις αστοχίες της διοργάνωσης, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
"Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να πω, κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν στο μέλλον. Έχω να παίξω παρα πολύ καιρό, πάνω από μια δεκαετία, σε τόσο κακά γήπεδα", είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών, στην αποψινή συνέντευξη Τύπου στο Κλειστό Τάε Κβο Ντο.
"Αυτό πρέπει να το εκφράσω, γιατί δεν μπορεί να φύγει χωρίς να το πω. Έχω παίξει σε πολλά γήπεδα ανά τον κόσμο, είμαι σίγουρος ότι ένα τέτοιο γήπεδο δεν θα περνούσε ποτέ σε ένα 250άρι, το minimum level που έχω συνηθίσει να παίζω. Εμένα προσωπικά μου έκανε τη ζωή δύσκολη. Είχαμε το πλεονέκτημα να παίζουμε σπίτι μας και να έχουμε εμείς τις συνθήκες όπως τις θέλαμε. Δυστυχώς η δουλειά δεν έγινε σωστά. Καταφέραμε και κερδίσαμε αυτή τη συνάντηση, αλλά με καλύτερες χώρες θα μπορούσε να είχε πάει στραβά. Ελπίζω μελλοντικά να μην ξανασυμβεί αυτό", συνέχισε ο 27χρονος αθλητής, Νο.33 στον κόσμο.
Στο ερώτημα για το αν αναγκάστηκε να προσαρμόσει το παιχνίδι του σ' αυτό το γήπεδο, στο οποίο βεβαίως ξεκίνησε να προπονείται από την περασμένη Δευτέρα, απάντησε: "Δεν είχα άλλη επιλογή από το να το κάνω. Καταρχάς να πω ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρεις την μπάλα νωρίς και υπάρχει μεγάλο ρίσκο σ' αυτό, γιατί η μπάλα μπορεί να πάει είτε από πάνω είτε από κάτω σου. Δεν το γνωρίζεις και αυτό σου διαλύει όλη τη ροή του χτυπήματος.
Απ' ότι άκουσα έγιναν έργα πάνω στο γήπεδο. Φτιάχτηκε με έναν συγκεκριμένο τρόπο που δεν συνηθίζεται και δεν έχουν ξαναπαίξει σε indoor γήπεδο με τέτοια κατασκευή. Ελπίζω να μην ξαναεπαναληφθεί αυτό το λάθος, διότι θα μπορούσε να κοστίσει άσχημα στην ομάδα. Αν συνέβαινε στο Μεξικό και πηγαίναμε εμείς εκεί, καταλαβαίνω, γιατί εμείς δεν θα είχαμε κανέναν έλεγχο και θα ήταν όλο πάνω στο Μεξικό. Όταν όμως παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε καλούς παίκτες στην ομάδα, δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε στην εντέλεια, ώστε να δώσουμε στους καλύτερους μας παίκτες το αβαντάζ ότι είμαστε καλύτεροι, από το να το φέρνει με τους υπόλοιπους στα ίσια."
Τέλος, σχολιάστηκε με προβληματισμό και η έλλειψη του hawk-eye στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μιας και υπήρξαν αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις και ένα fair play από τον Στέφανο στο χθεσινό του ματς: "Έγιναν πολλά λάθη. Έγιναν λάθη που είδα και γω και ήταν γελοία λάθη, λάθη που δεν πρέπει να γίνονται. Έκανα ένα correction στο παιχνίδι μου χθες στο μονό, όπου μου φάνηκε πραγματικά αστείο, η μπάλα έσκασε πριν τη γραμμή, ούτε καν πάνω στη γραμμή. Έδωσα τον πόντο στον αντίπαλό μου γιατί έκανε ένα καλό σερβίς και τον άξιζε, αλλά σε κάποια άλλα πιο κλειστά δεν μπορούσα να πω κάτι γιατί δεν ήμουν 100% σίγουρος, είναι πάνω στον διαιτητή. Αλλά κάποια πιστεύω ότι έπιασαν γραμμή. Βλέποντάς το από τη μεριά του υπέρ-κατά, πιστεύω ότι βγήκε πιο πολύ προς εμάς. Έχω δει και άλλα ties που έχει βγει πιο πολύ υπέρ των αντιπάλων. Πιστεύω πως σε τέτοια Davis Cup ties πρέπει να υπάρχει hawk-eye."
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

