Στον τελικό του W75 του Bellinzona η Σακελλαρίδη

 
Στον τελικό του W75 του Bellinzona η Σακελλαρίδη
tn team Παρασκευή, 11 Απριλίου 2025 - 18:07

Τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της θα έχει η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που προκρίθηκε στον τελικό του διπλού της W75 διοργάνωσης της ITF στο Bellinzona της Ελβετίας. Σε τελικό προκρίθηκε και ο Δημήτρης Σακελλαρίδης.

Η Σακελλαρίδη και η Τσέχα συμπαίκτριά της, Aneta Kucmova, κέρδισαν στα ημιτελικά σήμερα τις Ρωσίδες Alevtina Ibragimova και Ekaterina Makarova με 6-1, 6-3 και πήραν την πρόκριση για τον τελικό.

Εκεί θα συναντήσουν τις Jenny Duerst και Elizabeth Mandlik.

Η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.171 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών (Νο.402 στα μονά), θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον 1ο τίτλο της σε 75άρι τουρνουά και τον μεγαλύτερο στην καριέρα της. Είχε κερδίσει ένα 60άρι το 2023 στο Prerov, μαζί με μια άλλη Τσέχα, την Anna Siskova.

Συνολικά θα διεκδικήσει τον 32ο τίτλο της επαγγελματικής καριέρας της στο διπλό, ενώ έχει και 5 τίτλους στο μονό.

Στο μεταξύ, σε τελικό στο διπλό προκρίθηκε και ο αδερφός της, Δημήτρης Σακελλαρίδης, που συνεχίζει τις αγωνιστικές του παρουσίες στα τουρνουά 15.000 δολαρίων του Monastir.

Σήμερα, μαζί με το Βέλγο παρτενέρ του, Buvaysar Gadamauri, κέρδισαν τους Sergio Callejon Hernando και Kasra Rahmani με 6-2, 2-6, 12-10 σε ένα ματς με φινάλε θρίλερ και προκρίθηκαν στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους του ταμπλό, Lukas Pokorny και Robert Strombachs.

Στα 18 του χρόνια, ο Σακελλαρίδης θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του σε ITF Pro διοργάνωση στα διπλά, 2ο στη φετινή σεζόν, μετά τον τίτλο που κέρδισε στα ίδια γήπεδα πριν 1,5 μήνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots