Τόκιο 2025: Τριπλή ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα Κωφών
Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τρεις αθλητές τις επόμενες ημέρες στην 25η Ολυμπιάδα Κωφών (Deaflympics) που θα γίνει στο Τόκιο της Ιαπωνίας.
Συγκεκριμένα, η ελληνική αποστολή, που συνολικά αποτελείται από 48 αθλητές, θα έχει και τρεις αθλητές του τένις στους 25ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών: τη Βασιλική Καλογεροπούλου, την Άρτεμη Ρούτση και τον Γρηγόρη Σαμαρτσίδη.
Οι πιο έμπειροι Καλογεροπούλου και Σαμαρτσίδης, είχαν αγωνιστεί και στην Ολυμπιάδα της Βραζιλίας πριν από 3 χρόνια, ενώ για τη μόλις 15 ετών Ρούτση, που συνοδεύεται από τον προπονητή Ανδρέα Στεργίου, θα είναι η πρώτη συμμετοχή στον θεσμό.
Οι αγώνες για τα μονά ξεκινούν την Κυριακή 16/11 και για τα διπλά τη Δευτέρα 17/11, ενώ τα τουρνουά του τένις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 25/11. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο εμβληματικό Ariake Coliseum του Τόκιο.

Ο Ανδρέας Στεργίου και η Άρτεμις Ρούτση

Ο Γρηγόρης Σαμαρτσίδης κατά την προετοιμασία του στο Τόκιο
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

