"Άγγιξε" πολύ μεγάλη νίκη ο Θάνος

 
"Άγγιξε" πολύ μεγάλη νίκη ο Θάνος
© tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2025 - 18:09

Ο Αριστοτέλης Θάνος απείλησε άμεσα το Νο.201 του κόσμου, Arthur Fery, στο τέλος όμως δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς και ηττήθηκε μετά από μάχη τριών σετ από τον Βρετανό.

Ο Θάνος κοίταξε στα μάτια του Νο.1 του ταμπλό στο Challenger της Αθήνας και λίγο έλειψε να τον βγάλει εκτός τουρνουά, τελικά όμως λύγισε και ηττήθηκε με 1-6, 6-4, 6-4.

Μετά το άψογο 1ο σετ, το οποίο παραλίγο να πάρει και με bagel, καθώς έχασε 2 set points για το 6-0, ο Θάνος έχασε 2 κλειστά σετ, στα οποία είχε τις ευκαιρίες του.

Στο 2ο σετ επέστρεψε από το 1-3 και ισοφάρισε σε 3-3 και σε 4-4, αλλά υπέστη νέο break στο 10ο game και το έχασε με 6-4.

Στο 3ο σετ προηγήθηκε με 2-0 και είχε διπλο break point για το 3-0. Ήταν ένα κομβικό σημείο, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής είχε 3 ευκαιρίες συνολικά για να κάνει το διπλό break, o Fery όμως άντεξε και στο τέλος κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 2-1.

Ο Θάνος έσβησε break point στο δικό του σερβίς και έφτασε στο 3-1, ενώ αργότερα έκανε με love service game το 4-2, όμως η χαμένη ευκαιρία να ξεφύγει σε απόσταση διπλού break του στοίχισε εν τέλει.

Ο Fery άλλαξε το momentum κατά την τελική του αντεπίθεση, στην οποία αρχικά ισοφάρισε σε 4-4 και με νέο break στο 10ο game - αλλά και το 4ο διαδοχικό game του - διαμόρφωσε το τελικό 6-4 σε 2 ώρες και 2 λεπτά παιχνιδιού.

Ακόμα δύο Έλληνες παίκτες αγωνίστηκαν σήμερα στο Challenger της Αθήνας, που επίσης δεν μπόρεσαν να υπερκεράσουν τα υψηλά εμπόδια που είχαν.

Ο Δημήτρης Σακελλαρίδης (Νο.780) ηττήθηκε από τον Ιταλό Enrico Dalla Valle (Νο.472) με 6-3, 6-3, ενώ ο Παύλος Τσιτσιπάς (Νο.860) από τον Ισπανό Alberto Barroso Campos (Νο.601) με 6-1, 6-3.

Για το διπλό, οι Κύπριοι Μέλιος Ευσταθίου και Λευτέρης Νέος ηττήθηκαν από τους Βρετανούς Tom Hands και Harry Wendelken (Νο.3 στο ταμπλό) με 6-2, 6-2.

Θυμίζουμε ότι χθες ο Ευσταθίου πέτυχε πολύ καλή νίκη απέναντι στον Wendelken (No.326) με 4-6, 6-1, 6-2. Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Sergio Callejon Hernando, Νο.557 στον κόσμο.

Αύριο θα ολοκληρωθεί και ο 1ος γύρος του διπλού, με αρκετές ελληνικές συμμετοχές. Οι Φίλιππος Αστρεινίδης και Παύλος Τσιτσιπάς, θα αντιμετωπίσουν το ελβετικό δίδυμο των Andrin Casanova και Nicolas Parizzia.

Ο Δημήτρης Σακελλαρίδης και ο Jeffrey Hsu θα παίξουν με τους Callejon Hernando και Nikolay Vylegzhanin. Ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Aleksandr Braynin θα παίξουν με τους Luca Potenza και Augusto Virgili, ενώ Δημήτρης Αζωίδης και Henri Haupt με τους Barroso Campos και Michael Geerts.

ITC Athens Challenger
Singles | Qual | Doubles | OOP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots