Η μακρόχρονη παρουσία της ASICS στην Ελλάδα μέσα απ' τις συνεργασίες της

 
Η μακρόχρονη παρουσία της ASICS στην Ελλάδα μέσα απ' τις συνεργασίες της
tn team Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 - 10:57

Η μακρόχρονη παρουσία της ASICS στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο ελληνικό τένις, διακρίνεται μέσα από τις πολλές συνεργασίες της με αθλητές, προπονητές, κλαμπ και διοργανώσεις.

Πιο αναλυτικά, η ASICS έχει συνεργασία με τους επαγγελματίες: Μιχαέλα Λάκη, Γιάννη Ξυλά και Αριστοτέλη Θάνο.

Η Μιχαέλα Λάκη, η οποία υπήρξε και Νο.9 στον κόσμο στα 18άρια, έχει φτάσει μέχρι το Νο.466 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και το Νο.13 της ITF, ούσα μόλις 19 ετών. Μεταξύ των επιτυχιών της στην επαγγελματική της καριέρας, βρίσκονται και οι κατακτήσεις 7 τίτλων στο ITF Circuit, στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων.


O Θοδωρής Αγγελίνος και η Μιχαέλα Λάκη

Οι Γιάννης Ξυλάς και Αριστοτέλης Θάνος, εκτός απ' ότι είναι και πολύ καλοί φίλοι μεταξύ τους, αποτελούν κι ένα δίδυμο που έχει κατακτήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος τα τελευταία 5 χρόνια (2020-2024)!

Συγκεκριμένα, ήταν οι δυο τους ήταν το ζευγάρι του τελικού για 3 συνεχόμενες χρονιές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, το 2021, το 2022 και το 2023, με τον Αριστοτέλη να κατακτά τον τίτλο το 2021 και το 2022 και τον Γιάννη το 2023. Ο Αριστοτέλης ήταν επίσης ο νικητής το 2020, ενώ ο Ξυλάς υπερασπίστηκε το 2024 τον τίτλο του και αναδείχθηκε για 2η διαδοχική χρονιά Πρωταθλητής Ελλάδος.


Ο Αριστοτέλης Θάνος και ο Γιάννης Ξυλάς


Ο Αριστοτέλης Θάνος, η Μιχαέλα Λάκη και ο Γιάννης Ξυλάς

Η ASICS έχει επίσης συνεργασίες με το ΤΑΤΟΪ Club, ένα από τα κορυφαία κλαμπ της χώρας με πολλές διεθνείς διοργανώσεις στο ενεργητικό του, το Kavouri Tennis Club, που έχει φιλοξενήσει και αγώνες Davis Cup στο πρόσφατο παρελθόν, και το Vouliagmeni Tennis Club, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τα πρώτα του τενιστικά βήματα.

Επίσης με τη μεγάλη διοργάνωση ερασιτεχνών Tennis League και το ομαδικό event Tennis Holdem & Championship, δυο διοργανώσεις που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

Μια επίσης πολύ ιδιαίτερη συνεργασία είναι αυτή με τον Θοδωρή Αγγελίνο, που τα τελευταία χροονια έχει αναλάβει ηγετική θέση στην ανάπτυξη της ASICS στο χώρο του τένις.

Ο Αγγελίνος, που επίσης είναι επικεφαλής προπονητής στον Ολυμπιακό Πειραιώς, υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος και κορυφαίος τενίστας της χώρας μας για πολλά χρόνια. Αποφοίτησε από το University of Virginia, κέρδισε 7 ITF τίτλους και συμμετείχε σε πολλές διοργανώσεις Challenger, ενώ είχε συμμετοχές και στο ATP Tour, σε προκριματικά Grand Slam και career high το Νο.251 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.


Ο Γιάννης Ξυλάς, ο Αριστοτέλης Θάνος, ο Θοδωρής Αγγελίνος, η Μιχαέλα Λάκη και ο Βαγγέλης Κυπριώτης

Ο coach Θανάσης Στεργίου, επιτυχημένος αθλητής που ακολουθεί και καριέρα προπονητή, είναι επίσης στο ανθρώπινο δυναμικό της ASICS.

Οι αθλητές του Στεργίου, ο Φίλιππος Μάλλιος και η Ίριδα Γκρέκου, ανήκουν επίσης στην ευρύτερη ομάδα της ASICS. Αμφότεροι με παρουσίες σε διεθνή τουρνουά της Tennis Europe στα 16άρια (ο Μάλλιος στην Εσθονία έφτασε στους "32" και την Ισλανδία στους "16", η Γκρέκου στις "32" στα Τίρανα).


Ο Φίλιππος Μάλλιος, ο Θανάσης Στεργίου και η Ίριδα Γκρέκου

Μέλος στην ομάδα της ASICS είναι και η Στέλλα Παύλου (Global Tennis prof tennis coach - Coach Association of Toni Nadal & Alberto Castelani ATP Certificate), η οποία είναι προπονήτρια στο Kavouri Tennis Club από το 2018 μέχρι σήμερα καθώς και Υποψήφια Διδάκτορας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Mental Coach).

Μερικές ακόμα συνεργασίες της ASICS είναι με τον προπονητή, Διονύση Κυπριώτη, τoν Βαγγέλη Κυπριώτη, με μια λαμπρή καριέρα στα juniors και την Άρια Κουκούτση, η οποία βρίσκεται στο Top 20 στα 14άρια στη χώρα μας αυτή τη στιγμή.

 


Ο Βαγγέλης Κυπριώτης και ο Διονύσης Κυπριώτης

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots