Στον 2ο γύρο η Ελένη και η Νικολέτα

 
Στον 2ο γύρο η Ελένη και η Νικολέτα
Στον 2ο γύρο η Ελένη και η Νικολέτα
tennisnews team Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 - 10:27

Στον 2ο γύρο του Ioannina Cup προκρίθηκαν οι Ελένη Μτσεντλιτζέ και Νικολέτα Αντωνίου Καραδέμητρου, που δεν έχασαν σετ στις πρεμιέρες τους στην Grade 5 διοργάνωση της ITF, που φιλοξενείται στα Ιωάννινα. Χθες πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτοι αγώνες των διπλών, με αρκετές ελληνικές προκρίσεις.

Στις "16" καλύτερες του μονού κοριτσιών προκρίθηκαν οι Ελένη Μτσεντλιτζέ και Νικολέτα Αντωνίου Καραδεμήτρου. Η Ελένη επικράτησε της Αυστριακής Anita Gavran με 6-1, 7-5 και θα αντιμετωπίσει τη Σέρβα Aleksandra Stankovic σήμερα, για μια θέση στα προημιτελικά.

Ούτε η Αντωνίου Καραδεμήτρου έχασε σετ, κερδίζοντας σχετικά εύκολα την Τουρκάλα Ilayda Baykan, με 6-2, 6-4. Η Νικολέτα μπήκε επίσης στις "16" καλύτερες και θα παίξει σήμερα με την Ρωσίδα Sofiya Sokolova, Νο. 4 στο ταμπλό, για μια θέση στην τελική 8άδα.

Την Τρίτη αγωνίστηκαν δύο ακόμα Ελληνίδες αθλήτριες στα μονά. Η Αθανασία Τσέλου ηττήθηκε από τη Βρετανίδα Aleksandra Topalovic με 6-3, 6-3, ενώ η Γαλάτεια Μεσοχωρίτη έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη με την Ιταλίδα Cristina Elena Tiglea και είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να τον κερδίσει στα δύο σετ, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 3-6, 7-6 (7), 6-3.

Στα μονά των αγοριών, ο Φάνης Κοντόπουλος ηττήθηκε στα τρία σετ από τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό, Raphael Loukas, με 5-7, 7-5, 6-0, ενώ ο Χάρης Σημαιοφορίδης γνώρισε την ήττα από τον Ρουμάνο Cezar Cretu, με 6-2, 6-4.

Την Τρίτη ολοκληρώθηκε και ο 1ος γύρος των διπλών, σε αγόρια και κορίτσια. Στα προημιτελικά προκρίθηκαν οι Βάσια Καρβούνη και Μεσοχωρίτη, που κέρδισαν τις Θέμις Χάλιου και Αθανασία Τσέλου με 6-3, 6-7 (7), 10-6. Στη συνέχεια οι δύο Ελληνίδες θα αντιμετωπίσουν τις Ιταλίδες Tiglea και Linda Cagnazzo. 

Η Μάγδα Αδαλόγλου και η Ισπανίδα Laura Lopez Giese, κέρδισαν τις Αντωνίου Καραδεμήτρου και Μτσεντλιτζέ με 7-6 (3), 6-1 και θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά τις Μαριλή Κανελλοπούλου και Livia Lukacs. Η Κανελλοπούλου και η Ουγγαρέζα παρτενέρ της κέρδισαν τις Helene Heiberg (Νορβηγία) και Wiktoria Novak (Πολωνία) με 6-3, 6-2.

Στα προημιτελικά πέρασε και η Θεοδώρα Σολδάτου, που μαζί με την συμπαίκτριά της από την Ιταλία, Giulia Carbonaro, επικράτησαν των Aurora Allasia (Ιταλία) και Maria Alexandra Giura (Ρουμανία), με 6-4, 4-6, 10-7. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν τις Ρωσίδες Daria Lukyanova και Sofiya Sokolova, που είναι στο Νο. 1 του ταμπλό και κέρδισαν πολύ δύσκολα στον 1ο γύρο τις Βαρβάρα Γρίβα και Ναταλία Νικολοπούλου, με 6-3, 3-6, 10-7.

Στα διπλά των αγοριών, οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Φάνης Κοντόπουλος απέκλεισαν το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό στον 1ο γύρο, τους Ιταλούς Guido Marson και Federico Rebecchini, με 6-1, 7-6 (7). Στα προημιτελικά οι δύο Έλληνες αθλητές θα αντιμετωπίσουν τους Cezar Cretu (Ρουμανία) και Mario Evangelista (Ιταλία).

Οι Στάθης Τσιρανίδης και Αϊτόρ Ζερδίλας επικράτησαν των Volodymyr Malakhov (Ουκρανία) και Alexander Shevchenko (Ρωσία), Νο. 3 στο ταμπλό, με 6-4, 7-6 (4). Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς Matteo Contarino και Andrea Trapani, που απέκλεισαν τους Οδυσσέα Παπαϊωάννου και Νίκο Ρόζο με 6-0, 6-4.

Οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Βασίλης Βαρδάκης κέρδισαν μια πολύ καλή ομάδα και Νο. 2 στο ταμπλό, τους Αυστριακούς Gabriel Huber και Moritz Thiem, με 6-2, 5-7, 10-4. Σκορίλας και Βαρδάκης θα παίξουν στα προημιτελικά με τους Ούγγρους Daniel Khin και Mate Voros.

Τέλος, οι Raphael Loukas και Χάρης Σημαιοφορίδης επικράτησαν των Μιχάλη Ψαριάδη και Ανδρέα Τζελή με 7-5, 6-3 και θα παίξουν με τους Ιταλούς Nicolo Crespi και Andrea Pecorella στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots