Καρέ πρόκρισης στα Ιωάννινα

 
Καρέ πρόκρισης στα Ιωάννινα
Καρέ πρόκρισης στα Ιωάννινα
tennisnews team Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 - 0:44

Με 4 ελληνικές προκρίσεις ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος των μονών στο Ioannina Cup. Στα προημιτελικά της Grade 5 διοργάνωσης των Ιωαννίνων, προκρίθηκαν οι Βάσια Καρβούνη, Βασιλική Σταματογιαννοπούλου, Νικολέτα Αντωνίου Καραδεμήτρου και Χρήστος Αντωνόπουλος.

Στα προημιτελικά του μονού κοριτσιών στο Ioannina Cup θα βρίσκονται τρεις Ελληνίδες τενίστριες, που συνεχίζουν να διεκδικούν τον τίτλο στο νεοσύστατο τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στα Ιωάννινα.

Η Βάσια Καρβούνη, Νο. 1 στο ταμπλό, επιβλήθηκε της Σέρβας Milica Vujovic με 6-2, 6-2 και πέρασε στις "8" καλύτερες, όπου θα παίξει με τη Ρουμάνα, Carmen Roxana Manu, No. 6 στο ταμπλό.

H Νικολέτα Αντωνίου Καραδεμήτρου έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και απέκλεισε τη Ρωσίδα Sofiya Sokolova, No. 4 στο ταμπλό, με 7-5, 6-3. Στα προημιτελικά η Νικολέτα θα αντιμετωπίσει την Chiara Giaquinta από την Ιταλία.

Στην τελική 8άδα θα βρίσκεται και η Βασιλική Σταματογιαννοπούλου, η οποία κέρδισε τη Γαλλίδα Karine Marion Job, Νο. 7 στο ταμπλό, με 6-3, 7-6 (4). Η Βασιλική θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη Ρωσίδα Daria Lukyanova, No. 2 στο ταμπλό.

Στα μονά των αγοριών, ο Χρήστος Αντωνόπουλος, Νο. 2 στο ταμπλό, επιβλήθηκε του Αυστριακού Luka Mrsic με 6-4, 6-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα παίξει με τον Ρουμάνο Cezar Cretu.

Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσε την πορεία του ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον Αυστριακό Moritz Thiem, τον 16χρονο αδερφό του Dominic Thiem, με 6-3, 1-6, 6-7 (5), έπειτα από ένα πολύ κλειστό ματς.

Στα διπλά των αγοριών, τα 3 από τα 4 ζευγάρια που συνεχίζουν στα ημιτελικά αποτελούνται από Έλληνες. Οι Σκορίλας και Βασίλης Βαρδάκης ξεπέρασαν με walkover το εμπόδιο των Ούγγρων Daniel Khin και Mate Voros, με αποτέλεσμα να μπουν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς, Nicolo Crespi και Andrea Pecorella. Οι τελευταίοι κέρδισαν τους Χάρη Σημαιοφορίδη και Raphael Loukas, με 7-5, 7-6 (2).

Οι Αντωνόπουλος και Φάνης Κοντόπουλος, κέρδισαν τους Cretu και Mario Evangelista (Ιταλία) με 7-5, 6-3. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τους Στάθη Τσιρανίδη και Αϊτόρ Ζερδίλα, που πραγματοποίησαν μια επική ανατροπή απέναντι στους Ιταλούς Matteo Contarino και Andrea Trapani, με 3-6, 7-6 (6), 10-5.

Στα διπλά των κοριτσιών, 4 Ελληνίδες θα είναι στα ημιτελικά. Η Θεοδώρα Σολδάτου και η Ιταλίδα Giulia Carbonaro απέκλεισαν το κορυφαίο δίδυμο του ταμπλό, τις Ρωσίδες Sofiya Sokolova και Daria Lukyanova, με το εμφατικό 6-2, 6-2. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τις Ρουμάνες Carmen Roxana Manu και Denisa Elena Gheorghe.

Στον άλλον ημιτελικό, οι Βάσια Καρβούνη και Γαλάτεια Μεσοχωρίτη θα αντιμετωπίσουν τις Μάγδα Αδαλόγλου και Laura Lopez Giese. Οι Καρβούνη και Μεσοχωρίτη επιβλήθηκαν των Ιταλίδων Cristina Elena Tiglea και Linda Cagnazzo με 6-0, 6-4, ενώ η Αδαλόγλου και η Ισπανίδα συμπαίκτριά της, κέρδισαν τις Μαριλή Κανελλοπούλου και Livia Lukacs (Ουγγαρία), με 6-2, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots