2η θέση για τον Παλιούρα στα Τίρανα

 
Δημήτρης Παλιούρας
Δημήτρης Παλιούρας
tennisnews team Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 - 11:50

Ο Δημήτρης Παλιούρας έφτασε πολύ κοντά στον πρώτο του τίτλο στο παγκόσμιο tour της ITF, αλλά τελικά κατέλαβε τη 2η θέση στα Τίρανα της Αλβανίας και στο Tirana Open U18.

Ο Παλιούρας έκανε μια καλή προσπάθεια στον τελικό του τουρνουά της J5 κατηγορίας της ITF, αλλά ηττήθηκε από τον Τσέχο Vit Kalina, No.8 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3.

Θυμίζουμε πως ο 17χρονος Έλληνας τενίστας είχε μια εξαιρετική εβδομάδα στα Τίρανα και στη hardcourt διοργάνωση της ITF, πετυχαίνοντας 4 νίκες και φτάνοντας για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό στο ITF World Tennis Tour Juniors.

Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Αμερικανό Walker Allen με 6-2, 6-1 και στον 2ο γύρο τον Γάλλο Tom Gonindard με 6-2, 6-1. Στα προημιτελικά επιβλήθηκε του Ιταλού Jacopo Bilardo με 6-2, 6-4, ενώ στα ημιτελικά έδωσε έναν πολύ δύσκολο αγώνα με τον Ιάπωνα Hayato Matsuoka, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει στο tie-break του 3ου σετ, με 4-6, 6-3, 7-6 (5).

Στο διπλό, ο Παλιούρας έπαιξε μαζί με τον Γιώργο Χαϊδεμένο, αλλά μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι γνώρισαν την ήττα από τους Αυστριακούς Syl Gaxherri και Tobias Leitner, με 7-6 (4), 4-6, 6-10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots