Έφτασε κοντά σε μεγάλη πρόκριση η Εθνική Νέων Ανδρών

 
Έφτασε κοντά σε μεγάλη πρόκριση η Εθνική Νέων Ανδρών
tn team Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 - 18:01

Η Εθνική μας ομάδα στα 18άρια έφτασε πολύ κοντά σε μια τεράστια πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στο Κίεβο, αλλά τελικά ηττήθηκε από την πανίσχυρη Βουλγαρία.

Μετά την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του προκριματικού τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στο Κίεβο της Ουκρανίας, η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις νίκες και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, που ταυτόχρονα θα την έβαζε και στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού.

Στα ημιτελικά με τη Βουλγαρία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με ομοσπονδιακό τεχνικό και αρχηγό αποστολής τον Μιχάλη Αδαλόγλου, ηττήθηκε με 2-1, σε ένα tie που είχε ευκαιρίες να κερδίσει.

Τα μονά έγιναν χθες, με τον Άνταμ Σταύρακα που διανύει τρομερή σεζόν να κερδίζει τον Dinko Dinev, έναν παίκτη που βρίσκεται στο Νο.85 της παγκόσμιας κατάταξης στα 18άρια, με 4-6, 6-3, 6-3, δίνοντας προβάδισμα στην Ελλάδα.

Ακολούθησε η μάχη του Γιώργου Νουχάκη με τον Pete Nesterov. O Γιώργος όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τον 18χρονο Βούλγαρο, Νο.28 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, αλλά προηγήθηκε και με σετ, πλησιάζοντας στο ένα σετ από έναν πολύ μεγάλο ελληνικό θρίαμβο. Ο πολύ δυνατός Nesterov όμως ανταπεξήλθε στις απαιτήσεις του αγώνα και έκανε την ανατροπή, κερδίζοντας τον μαχητικό Νουχάκη που σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις, με 5-7, 6-3, 6-3.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νουχάκης βρίσκεται στο Νο.269 της παγκόσμιας κατάταξης των αγοριών U18 και ο Σταύρακας στο Νο.365, αμφότεροι όμως έκαναν τρομερή προσπάθεια και λίγο έλειψε να αφήσουν εκτός τουρνουά την πανίσχυρη Βουλγαρία.

Το διπλό έκρινε τελικά τη νικήτρια ομάδα και εκεί η Ελλάδα είχε λιγότερες ευκαιρίες, με τους Dinev και Nesterov να συνεργάζονται εξαιρετικά και να κερδίζουν τον Νουχάκη και τον Σταύρακα με 6-2, 6-2. Το διπλό ξεκίνησε χθες αλλά διακόπηκε στο 6-2, 2-1 και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Η Βουλγαρία κέρδισε σήμερα και την οικοδέσποινα Ουκρανία στον τελικό με 2-1, καταλαμβάνοντας την 1η θέση σ' αυτό το προκριματικό τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots