5ος ευρωπαϊκός τίτλος για την Χατζηαβραάμ

 
5ος ευρωπαϊκός τίτλος για την Χατζηαβραάμ
tn team Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 - 14:55

Τον 5ο της ευρωπαϊκό τίτλο σε 7 τελικούς μέσα στον τελευταίο χρόνο, καθώς και 4ο συνεχόμενο σε ισάριθμες παρουσίες σε τελικούς της Tennis Europe στα διπλά και 3ο στη φετινή χρονιά, κατέκτησε η 14χρονη Ελένη Χατζηαβραάμ.

Η νεαρή αθλήτρια του Α.Ο.Α Πρωταθλητών Καβάλας, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διπλό του National Sport Park U14, τουρνουά της 3ης κατηγορίας στα 14άρια της Tennis Europe που έλαβε χώρα στα Τίρανα της Αλβανίας.

Η Χατζηαβραάμ πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό τουρνουά, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στα μονά της διοργάνωσης. Στον 2ο γύρο, όπου πέρασε με bye, κέρδισε τη Γερμανίδα Hannah Claes με 6-3, 6-2.

Στα προημιτελικά απέκλεισε την Ολλανδέζα Dallas Janssen με 6-3, 6-2, ενώ στη συνέχεια έχασε την πρόκριση στον τελικό από τη Γερμανίδα Tamina Kochta με 6-4, 6-2, παρόλο που είχε προηγηθεί με 4-0 στο 1ο σετ.

Στα διπλά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από την Καβάλα συνεργάστηκε με την Andrea Ivanova από τη Βουλγαρία και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Στον 2ο γύρο, όπου πέρασαν με bye, επικράτησαν των Simona Cucu και Anastasia Preda από τη Ρουμανία με 6-1, 6-4. Στα ημιτελικά πέρασαν τη Stasa Bulatovic από το Μαυροβούνιο και την Anastasia Sbitneva από τη Ρωσία με 4-6, 7-6 (4), 10-8, ενώ στον τελικό κέρδισαν το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, την Τουρκάλα Dicle Izgi και τη Ρωσίδα Anna Kartseva με 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots