Ελληνικός τελικός στα Σκόπια με Ασλανισβίλι και Πήττα

 
Ελληνικός τελικός στα Σκόπια με Ασλανισβίλι και Πήττα
© tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 - 14:55

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι και η Αθηνά Πήττα συνέχισαν τις πολύ καλές τους πορείες στο Jug Open στα Σκόπια και προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό, όπου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Η Ασλανισβίλι έχασε μόλις 4 games από τη Ρουμάνα Maria Teodorescu, την οποία κέρδισε εύκολα στα ημιτελικά σήμερα με 6-4, 6-0.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη για την 16χρονη Ελληνίδα αθλήτρια, που ακόμα δεν έχει χάσει κανένα σετ στο τουρνουά της J4 κατηγορίας. Στον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκε με bye, κέρδισε την Σέρβα Elena Milutinovic με 6-2, 6-0. Στον 3ο γύρο επιβλήθηκε της Ρουμάνας Iris Zbranca με 7-6 (5), 6-3, ενώ στα προημιτελικά κέρδισε τη Βουλγάρα Aleksandra Gabrovska με 6-2, 6-4.

Στον άλλον ημιτελικό, η Πήττα βρήκε σθεναρή αντίσταση από την Ιταλίδα Lavinia Luciano, αλλά στο 3ο σετ ήταν αισθητά καλύτερη και έφτασε στη νίκη με 6-3, 3-6, 6-2.

Η 17χρονη Αθηνά είχε ξεκινήσει επίσης τις υποχρεώσεις της από τον 2ο γύρο, όπου κέρδισε δύσκολα τη Βουλγάρα Aleksandra Mateva με 6-7 (2), 6-4, 7-6 (5). Στον 3ο γύρο επιβλήθηκε της Ρουμάνας Alexia Patru με 6-3, 6-3, ενώ στα προημιτελικά κέρδισε τη Σλοβάκα Karolina Krajmer με 6-4, 6-0.

Στον 3ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Νικολέτα Παρετζόγλου, που πέρασε με bye στον 2ο γύρο, όπου κέρδισε την Τουρκάλα Ceylin Ipek με 6-2, 6-0. Στον 3ο γύρο γνώρισε την ήττα από τη Lavinia Luciano, με 6-2, 6-3.

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου έκανε έναν πολύ καλό αγώνα απέναντι στην Τουρκάλα Deniz Turan, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 7-6 (7), 3-6, 7-5, ενώ η Αλεξάνδρα Μάγια ολοκλήρωσε κι αυτή την πορεία της στον 1ο γύρο, μετά την ήττα της από την Τουρκάλα Elif Tuana Gunal, με 6-3, 6-3.

Καλές προσπάθειες πραγματοποίησαν και οι Μερόπη Μαρία Μπατζή, Lara Sener και Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, που έπαιξαν στα προκριματικά και έμειναν εκτός κυρίως ταμπλό.

Στα διπλά, μέχρι τα ημιτελικά έφτασαν Πήττα και Παρετζόγλου, που αμφότερες έχασαν σε λεπτομέρειες την είσοδο στον τελικό. Η Πήττα και η Βουλγάρα Jana Stojanova ηττήθηκαν από τις Τουρκάλες Defne Aslanbas και Zeynep Ilker με 7-6 (4), 5-7, 10-8, ενώ η Παρετζόγλου και η Ουγγαρέζα Greta Fenyves ηττήθηκαν από τη Βουλγάρα Aleksandra Gabrovska και την Τουρκάλα Deniz Turan, με 6-1, 4-6, 12-10.

Στα προημιτελικά του διπλού ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, ενώ μέχρι τον 2ο γύρο έφτασαν οι Άρτεμις Ασλανισβίλι και Αλεξάνδρα Μάγια.

Στα αγόρια είχαμε πολλές ελληνικές συμμετοχές στο ταμπλό των προκριματικών, με Ανάργυρο Παναγιώτου να πετυχαίνει δυο νίκες και να φτάνει μια ανάσα μακριά από το κυρίως ταμπλό. Στον 2ο γύρο των προκριματικών ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Άγγελος Αυγέρης και Αχιλλέας Ραφαήλ Κουσαρίδης και στον 1ο γύρο οι Θοδωρής Μάριος Βάλτσης και Στέργιος Αχιλλέας Παπαδόπουλος.

Στο διπλό αγωνίστηκε μόνο ο Ανάργυρος Παναγιώτου, που πέτυχε μια νίκη μαζί με τον Ρουμάνο Tudor Batin, απέναντι στον Γάλλο Teano Balducci και τον Ισπανό Ricardo Rodolfo Garavi Yepez, με 4-6, 6-1, 10-7. Στον 2ο γύρο, Παναγιώτου και Batin ηττήθηκαν από τους Κινέζους Hao Duan και Sicheng Li, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-4, 3-6, 10-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots