Πρωταθλήτρια η Πρωιμάκη στα Τίρανα

 
Η Μυρτώ Πρωιμάκη (αριστερά) και η Δέσποινα Κοσκινά (δεξιά)
Η Μυρτώ Πρωιμάκη (αριστερά) και η Δέσποινα Κοσκινά (δεξιά)
tn team Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 - 15:46

Η Μυρτώ Πρωιμάκη κέρδισε τη Δέσποινα Κοσκινά στον ελληνικό τελικό των Τιράνων και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe (Category 3, U16).

Σε έναν τελικό με ελληνικό χρώμα, η Μυρτώ Πρωιμάκη επικράτησε της Δέσποινας Κοσκινά με 4-6, 6-3, 6-3 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Tirana Open, τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe.

Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και η Πρωιμάκη, η οποία βρισκόταν στο Νο.2 του ταμπλό, κατάφερε να επιστρέψει από σετ πίσω και να το ανατρέψει, απέναντι στην πολύ καλή Κοσκινά, Νο.3 στο ταμπλό, που επίσης είχε μια πολύ καλή εβδομάδα και έφτασε άξια ως τον τελικό.

Η Πρωιμάκη έχασε για 1η φορά σετ στον σημερινό τελικό, αφού νωρίτερα στο τουρνουά είχε αποκλείσει κατά σειρά τις Sofia Papalini με 6-3, 6-4, Ιωάννα Κυριακίδου με 6-3, 6-2, Jade D' Uonno με 6-2, 6-1 και Zara Zafirovska με 7-6 (5), 6-0.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος της στα μονά σε τουρνουά της Tennis Europe και ο 3ος συνολικά, αφού έχει κερδίσει άλλα δυο τουρνουά στα διπλά. Το 2022 είχε κατακτήσει στα διπλά το τουρνουά του Ηρακλείου στην Κρήτη, στον όμιλο "Ηράκλειο" Ο.Α.Α. στα 14άρια, ενώ το 2023 είχε κερδίσει Cat. 3 U16 τουρνουά στο Premier Tennis Club της Λεμεσού, επίσης στα διπλά.

Να σημειωθεί πως στο τουρνουά των Τιράνων, σε Ελληνίδα πήγε και ο τίτλος στο διπλό των κοριτσιών και συγκεκριμένα στην Ελένη Χατζηαβραάμ, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια μαζί με την Τουρκάλα Naz Ada Eligur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots