Μπήκαν στους τελικούς Λοϊζάς και Ασλανισβίλι

 
Ανδρέας Λοϊζάς
Ανδρέας Λοϊζάς Αρτεμις Ασλανισβίλι
tn team Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 - 18:38

Ο Ανδρέας Λοϊζάς κέρδισε την ελληνική μάχη με τον Ανδρέα Μεσσή στα ημιτελικά, ενώ και η Άρτεμις Ασλανισβίλι προκρίθηκε στον τελικό, στο διεθνές τουρνουά της J60 κατηγορίας της ITF που διεξάγεται στα Σκόπια.

Διπλή θα είναι η ελληνική εκπροσώπηση στους αυριανούς τελικούς του Skopje Open στα Σκόπια, καθώς ο Ανδρέας Λοϊζάς και η Άρτεμις Ασλανισβίλι θα βρίσκονται σε αυτούς, για να διεκδικήσουν τους τίτλους.

Σε ένα πολύ δυνατό και κλειστό παιχνίδι σήμερα για τα ημιτελικά, ο Λοϊζάς κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Ανδρέα Μεσσή με 6-4, 7-5, για να μπει στον τελικό του μονού αγοριών.

Συνεχίζει χωρίς χαμένο σετ στο χωμάτινο τουρνουά της J60 (πρώην J4) κατηγορίας της ITF o Λοϊζάς, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.294 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, που αναμφίβολα σήμερα δυσκολεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι του στην εβδομάδα.

Στην πρεμιέρα του είχε κερδίσει τον Σλοβένο Jure Siftar με 6-3, 6-0, στη φάση των "16" είχε αποκλείσει τον Νορβηγό Fredrik Krogh Solheim με 6-4, 6-4 και στα προημιτελικά τον Βρετανό Jay Johnson-Hauldren με 6-2, 6-1.

Στον αυριανό τελικό, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Τσέχο Krystof Svojgr, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.393 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τον Σουηδό Ludvig Hede, No.2 στο ταμπλό και Νο.347 στον κόσμο, με 6-3, 4-6, 7-5.

Θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του σε διοργάνωση της ITF στα μονά, μετά από το επίσης τουρνουά της J60 κατηγορίας της Λευκωσίας, που είχε κατακτήσει νωρίτερα αυτή τη χρονιά.

Στο μονό των κοριτσιών, η Άρτεμις Ασλανισβίλι συνεχίζει την προέλασή της, αφού επιβλήθηκε της Σέρβας Dusica Popovski, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.631 στον κόσμο στα juniors, με 6-2, 6-1.

Η Άρτεμις, η οποία βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και στο Νο.434 της παγκόσμιας κατάταξης κοριτσιών U18, έχει χάσει μόνο 12 games μέχρι στιγμής στο τουρνουά των Σκοπίων.

Στον 2ο γύρο, όπου έκανε την πρεμιέρα της (με bye), κέρδισε τη Σέρβα Andjelija Markovic με 6-1, 6-1. Στη συνέχεια απέκλεισε τη Σλοβένα Lija Mumlek με 6-1, 6-0, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε της Κινέζας Ni Xi με 6-1, 7-5.

Στον αυριανό τελικό, θα διεκδικήσει τον 1ο της τίτλο στα μονά σε διοργάνωση της ITF, κόντρα στη Σέρβα Petra Konjikusic, No.8 στο ταμπλό και Νο.748 στον κόσμο στα juniors.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots