3η θέση για τις Μακράκη και Παπαδοπούλου στην Ισλανδία

 
3η θέση για τις Μακράκη και Παπαδοπούλου στην Ισλανδία
tn team Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 9:20

Η Μόνικα Μακράκη και η Κωνσταντίνα Μαρία Παπαδοπούλου συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας αυτή την εβδομάδα και πήραν την 3η θέση στο διπλό.

Οι δυο Ελληνίδες τενίστριες πέτυχαν μια πολύ δύσκολη νίκη στα προημιτελικά του διπλού της διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας στα 14άρια της Tennis Europe, απέναντι στην Ισλανδή Hildur Eva Mills και την Ιταλίδα Alice Sclafani, με 5-7, 7-6 (4), 10-8.

Μπήκαν στα ημιτελικά και εκεί έπαιξαν με τις κορυφαίες του ταμπλό, την Αυστριακή Flora Bitschnau και την Ισλανδή Garima Nitinkumar Kalugade, από τις οποίες ηττήθηκαν με 6-3, 6-2. Ο άλλος ημιτελικός δεν έγινε και οι δυο Ελληνίδες παίκτριες πήραν την 3η θέση στο τουρνουά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Bitschnau και Kalugade κατέκτησαν τον τίτλο στη συνέχεια.

Στα μονά, η Παπαδοπούλου ολοκλήρωσε στα προημιτελικά την προσπάθειά της, όπου πέρασε με bye. Εκεί γνώρισε την ήττα από την Bitschnau, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-2, 6-4. Η Μακράκη ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την Elizaveta Grevtsova με 6-1, 6-2.

Αμφότερες έπαιξαν στο ταμπλό δεύτερης ευκαιρίας, όπου κέρδισαν τις αναμετρήσεις τους και μπήκαν τελικό. Συγκεκριμένα η Παπαδοπούλου κέρδισε την Ισλανδή Gabriela Steinarsdottir με 6-0, 6-0, ενω η Μακράκη επιβλήθηκε της Mills με 6-0, 6-3.

Στον τελικό του bonus draw, που ήταν πολύ ωραίο ματς, η Παπαδοπούλου επικράτησε στα 3 σετ της Μακράκη με 6-7 (5), 6-2, 6-1 και πήρε την 1η θέση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots