Πρωταθλήτρια στο διπλό και τελικό στο μονό η Μελίνα Κουτσού

 
Πρωταθλήτρια στο διπλό και τελικό στο μονό η Μελίνα Κουτσού
tn team Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 21:35

Η Μελίνα Κουτσού κατέκτησε το τουρνουά του διπλού MTP Open U12 της Tennis Europe, ενώ προκρίθηκε και στον τελικό του μονού, όπου θα διεκδικήσει ακόμα μια πρωτιά αύριο. Ημιφιναλίστ ήταν στα αγόρια ο Μιχάλης Θέμος.

Η Μελίνα Κουτσού και η συμπαίκτριά της από την Τουρκία, Madina Rakhmanova, κέρδισαν τις Karla Barzakova και Raya Karabova από τη Βουλγαρία με 6-3, 6-4 στον σημερινό τελικό του διπλού στο MTP Open U12 των Σκοπίων, για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες στο τουρνουά της 2ης κατηγορίας στα 12άρια της Tennis Europe.

Η Κουτσού και η Rakhmanova είχαν προκριθεί με bye στα προημιτελικά, όπου απέκλεισαν τις Jovana Atanasovska και Maria Alexandra Ciuciu με 6-4, 6-2. Στα ημιτελικά κέρδισαν τις Lora Georgieva και Dea Kristevska με 6-4, 6-0.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε Tennis Europe διοργάνωση για τη Μελίνα, που αύριο θα παίξει και στον 1ο της τελικό στα μονά, αφού και εκεί η αθλήτρια του Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος κάνει ένα φανταστικό τουρνουά και μετράει 5 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις μέχρι στιγμής.

Στη φάση των ομίλων είχε πάρει την 1η θέση στον 8ο όμιλο, κερδίζοντας τη Βουλγάρα Barzakova με 6-0, 7-6 (1), την Σκοπιανή Galena Todeva με 6-0, 6-0 και την Σκοπιανή Ana Spaseska με 6-1, 6-0.

Μπήκε στα νοκ άουτ και συνέχισε εξίσου εντυπωσιακά, κερδίζοντας χθες για τα προημιτελικά την Ρουμάνα Iustina Amedea Burada με 6-1, 6-0 και σήμερα για τα ημιτελικά την επίσης Ρουμάνα Maria Alexandra Ciuciu με 6-2, 6-3. Για τον τελικό αύριο θα αντιμετωπίσει την Boglarka Ertekes από την Ουγγαρία.

Στα αγόρια, πολύ καλό τουρνουά έκανε ο Μιχάλης Θέμος, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Πήρε την 1η θέση στον όμιλο χάρη στις νίκες του επί των Σκοπιανών Maksim Dojchinov (6-2, 6-2) και Kalin Mitevski (6-0, 6-1) και στα προημιτελικά πέρασε και τον Ισραηλινό Jonathan Koren με 6-1, 6-3, για να προκριθεί στα ημιτελικά. Εκεί τον σταμάτησε ο Σκοπιανός Andrej Temov, που τον κέρδισε σήμερα με 6-3, 6-2.

Στα χωμάτινα γήπεδα του κλαμπ MTP στα Σκόπια αγωνίστηκαν και οι Απόλλωνας Σιδεράκος και Αλέξανδρος Σπανός, που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στη φάση των ομίλων.

Ο Σπανός ηττήθηκε από τον Mikael Ivanov με 3-6, 6-4, 10-5 σε πολύ κλειστό ματς και δεν συνέχισε, όπως και ο Σιδεράκος, που ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Daniel Vasev, με 7-5, 6-7 (5), 10-6. Στο διπλό οι δυο τους έπαιξαν μαζί, αλλά ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τους Σκοπιανούς Andrej Temov και Vasilij Zakoski με 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots