Ευρωπαϊκό U18: "Έπεσε" ηρωικά στον 3ο γύρο ο Γκλαβάς

 
Ευρωπαϊκό U18: "Έπεσε" ηρωικά στον 3ο γύρο ο Γκλαβάς
tn team Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:14

Ο Χρήστος Γκλαβάς έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στην Αυστρία και εκεί έκανε μια μεγάλη προσπάθεια απέναντι στον Ισπανό Andres Santamarta Roig, Νο.40 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors.

Μετά από ένα κλειστό ματς και ένα πολυ ισορροπημένο 1ο σετ, στο οποίο επέστρεψε από break πίσω και το έφτασε ως το tie-break, o Γκλαβάς ηττήθηκε τελικά από τον Santamarta Roig, με 7-6, 6-2.

Ο Ισπανός αθλητής, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.40 στην παγκόσμια κατάταξη στα 18άρια, είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και φέτος έχει κερδίσει αντίστοιχο τουρνουά, της κατηγορίας J300 της ITF.

Ο Γκλαβάς, ο οποίος τώρα βρίσκεται στο Νο.909 του κόσμου στα juniors αλλά βεβαίως έχει φτάσει μέχρι και το Νο.262 και σε καμία περίπτωση το rank του δεν αντανακλά στο επίπεδό του, έπαιζε για 2η φορά σήμερα, αφού νωρίτερα χρειάστηκε να κάνει την πρεμιέρα του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Oberpullendorf της Αυστρίας.

Συγκεκριμένα είχε bye για τον 2ο γύρο, όπου κέρδισε σε εξ αναβολής αγώνα σήμερα το πρωί τον Σκοπιανό Amar Huseinovic, με 6-3, 6-1.

Θυμίζουμε πως στην Αυστρία βρίσκονται και οι Στέφανος Πουρναρόπουλος, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και Μελίνα Ζουμπουλάκη, που ολοκλήρωσαν χθες τις προσπάθειές τους στα μονά.

Στα διπλά, ο Πουρναρόπουλος μαζί με τον Γκλαβά φυσικά, θα αντιμετωπίσουν αύριο για τον 2ο γύρο τους Βούλγαρους Georgi Georgiev και Viktor Kirov, Νο.14 στο ταμπλό. Η Παναγιωτίδου και η Ζουμπουλάκη ηττήθηκαν σήμερα για τον 1ο γύρο με τις Maria Garcia και Angelina Voloshchuk από την Πορτογαλία με 6-0, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots