Φιναλίστ ο Τζίμκας στη Σκόδρα

 
Φιναλίστ ο Τζίμκας στη Σκόδρα
tn team Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:52

Πολύ καλή παρουσία είχε ο Απόστολος Τζίμκας στο διεθνές 16άρι τουρνουά της Tennis Europe στη Σκόδρα της Αλβανίας, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό. Φιναλίστ στο διπλό της ίδιας διοργάνωσης η Ζωή Κεφαλά.

Ο αθλητής του Ο.Α. Λαγκαδά Θεσ., Νο.11 στην Ελλάδα στα 16άρια, είχε μια εξαιρετική εβδομάδα στο Shkodra Open της Αλβανίας, όπου πέτυχε 3 νίκες.

Στον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκε με bye, επιβλήθηκε του Αλβανού Kledi Gaba με 6-0, 6-2. Στη συνέχεια κέρδισε για τα προημιτελικά τον Ιταλό Carlo Rainone, No.8 στο ταμπλό, με 6-3, 6-0.

Στα ημιτελικά σημείωσε μια πολύ καλή νίκη εις βάρος του Novak Jacimovic από τη Βοσνία, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.226 στην Ευρώπη στα 16άρια, με το εμφατικό 6-1, 6-0.

Σήμερα έπαιξε στον τελικό της διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe, όπου υπέστη την ήττα σε ένα πολύ κλειστό ματς από τον Ιταλό, Pietro Verno, με 7-5, 6-4.

Αυτή ήταν η 2η φορά που ο Τζίμκας αγωνίστηκε σε τελικό Tennis Europe διοργάνωσης στα μονά - 1η εκτός Ελλάδας - μετά από το τουρνουά στο Πολύκαστρο νωρίτερα φέτος, όπου ήταν φιναλίστ στο μονό και πρωταθλητής στο διπλό.

Παράλληλα με την πολύ καλή πορεία του στο μονό, ήταν και ημιφιναλίστ στο διπλό αυτή την εβδομάδα, μαζί με τον Σκοπιανό συμπαίκτη του, Matej Popov.

Οι δυο τους πήραν bye για τα προημιτελικά, όπου δεν έχασαν ούτε game από τους Luka Milenkovic και Ognjen Ristic (6-0, 3-0, εγκατάλειψη). Στα ημιτελικά ηττήθηκαν δύσκολα από τους Νο.2 του ταμπλό, Gorjan Vukikjevikj και Pavle Vukosavljevic, με 7-5, 6-3.

Στα κορίτσια είχαμε τις συμμετοχές της Ζωής Κεφαλά και της Ζωής Πασβαντόγλου για τη χώρα μας, με την πρώτη να είναι φιναλίστ στο διπλό.

Μαζί με τη Βουλγάρα Raya Markova, η Κεφαλά απέκλεισε τις Iva Camaj και Sara Camaj με 6-1, 6-3 και τις Maria Sophia Bajdechi και Kitti Szabo με 6-0, 6-3, για να μπει στον τελικό. Εκεί ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τις Khadija Adeniran και Chloe Wong, με 6-0, 3-6, 10-6.

Στο μονό, η Κεφαλά απέκλεισε την Αλβανίδα Reisi Sukaj στον 1ο γύρο με 6-0, 6-0, αλλά στη φάση των "16" ηττήθηκε από τη Μαυροβούνια Anja Adamovic, Νο.4 στο ταμπλό, γνωρίζοντας την ήττα μετά από μάχη, με 6-2, 2-6, 6-4.

Απευθείας αγωνίστηκε στη φάση των "16" η Πασβαντόγλου, η οποία ηττήθηκε επίσης σε κλειστό ματς από τη Μαυροβούνια Ljubica Celebic, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots