Πρωταθλητές στην Κόρινθο Μοτσάκος και Ξηροτάγαρος

 
Πρωταθλητές στην Κόρινθο Μοτσάκος και Ξηροτάγαρος
tn team Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 - 19:04

Ο Γιάννης Μοτσάκος και ο Θάνος Ξηροτάγαρος κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του Corinth Canal Tennis Cup στην Κόρινθο. Στον τελικό του μονού προκρίθηκαν οι Κωνσταντίνος Καλπαξίδης και Κοσμάς Δράκος.

Οι Μοτσάκος και Ξηροτάγαρος, Νο.1 στο ταμπλό του διπλού αυτή την εβδομάδα στην Κόρινθο, κέρδισαν σε έναν συναρπαστικό τελικό τους Καλπαξίδη και Λουκά Νικολούδη με 2-6, 7-6 (2), 10-6.

Αφού πήραν το πολύ κλειστό 2ο σετ στο tie-break, Μοτσάκος και Ξηροτάγαρος ολοκλήρωσαν την ανατοπη στο match tie-break.

Ήταν η 2η συνεχόμενη ανατροπή που έκαναν στο τουρνουά, αφού στα ημιτελικά είχαν κερδίσει σε ακόμα πιο αμφίρροπο ματς τους Paolo Carroccio και Μάξιμο Παναγιώτη Δημητρακά, με 5-7, 6-4, 13-11.

Ο Μοτσάκος κατέκτησε τον 2ο τίτλο του στα 14άρια της Tennis Europe, μετά το διπλό της Ηλιούπολης νωρίτερα φέτος, 3ο συνολικά σε όλες τις κατηγορίες, αφού είχε κερδίσει και το 12άρι της Καλύμνου στα μονά το 2022.

Για τον Ξηροτάγαρο, που ήταν φιναλίστ πέρσι στο 12άρι της Πτολεμαΐδας σε μονά και διπλά, ήταν ο 1ος τίτλος γενικά σε τουρνουά της Tennis Europe.

Και στα μονά ο τίτλος θα είναι ελληνική υπόθεση, καθώς στον τελικό προκρίθηκαν ο Καλπαξίδης και ο Δράκος. Ο Καλπαξίδης απέκλεισε τον Ιορδάνη Χατζηνικολάου με 2-6, 6-4, 6-0, ενώ ο Δράκος κέρδισε τον Κωνσταντίνο Δημητρίου Ζώτο με 7-5, 6-1.

Στα κορίτσια, τον τίτλο στο διπλό κατέκτησαν οι Αγγελίνα Γκλαβά και Δανάη Μαργαρίτη, ενώ στον τελικό του μονού προκρίθηκε η Κωνσταντίνα Βολονάκη.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots