Μυτιλήνη: Πρωταθλήτριες στο διπλό Φασουλά και Λέκα

 
Μυτιλήνη: Πρωταθλήτριες στο διπλό Φασουλά και Λέκα
tn team Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 - 19:20

Η Νεφέλη Φασουλά και η Βενετία Λέκα αναδείχθηκαν νικήτριες στο διπλό του διεθνούς τουρνουά στα 18άρια (ITF J30) της Μυτιλήνης. Στον τελικό του μονού προκρίθηκε η Ελένη Τσέτσου.

Η Φασουλά και η Λέκα κέρδισαν στον σημερινό τελικό του διπλού την Ελευθερία Τσιγαρίδα και την Eden Mayorkes από το Ισραήλ με 6-1, 6-0, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο J30 τουρνουά της Μυτιλήνης.

Και για τη 15χρονη Φασουλά και για την 14χρονη μόλις Λέκα, αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε ITF διοργάνωση, με τις δυο παίκτριες να έχουν μια περιπετειώδη πορεία μέχρι τον τελικό.

Συγκεκριμένα χρειάστηκε να κάνουν back-to-back ανατροπές στα δυο πρώτα παιχνίδια τους, κερδίζοντας στον 1ο γύρο τις Defne Cavus και Μαρίνα Τσίκλα με 3-6, 6-4, 10-8 και στα προημιτελικά τις Valentina Suvirdjonkova και Βάλια Βολονάκη με 2-6, 6-4, 10-8. Στα ημιτελικά είχαν κερδίσει τις Δήμητρα Παπασταύρου και Ελένη Τσέτσου με 6-0, 6-1.

Σήμερα ολοκληρώθηκε και το διπλό των αγοριών, όπου είχαμε ελληνική εκπροσώπηση από τους Βαγγέλη Βάλσαμο και Νικόλα Ζάχο. Οι δυο Έλληνες αθλητές το πάλεψαν, όμως ηττήθηκαν τελικά από τους Βρετανούς Murray Watters και Leo Wright, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-2, 3-6, 10-3.

Στα μονά, η Ελένη Τσέτσου διατηρεί το ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς κέρδισε και την Τουρκάλα Minel Naz Kaynak, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-4, 6-2, για να προκριθεί στον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει την επίσης Τουρκάλα Ecrin Lal Yavuc.

Θα είναι η 1η παρουσία σε τελικό ITF διοργάνωσης για την 17χρονη Ελληνίδα αθλήτρια του Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου, Νο.5 στην Ελλάδα στα 18άρια, που έχει λάβει μέρος μόνο σε 10 τουρνουά στο ITF Circuit.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots