Πρωταθλητής στην Κόρινθο ο Δράκος

 
Πρωταθλητής στην Κόρινθο ο Δράκος
tn team Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:10

Ο Κοσμάς Δράκος κέρδισε τον ελληνικό τελικό με τον Κωνσταντίνο Καλπαξίδη και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Corinth Canal Tennis Cup στην Κόρινθο.

Ο Κοσμάς Δράκος επικράτησε του Κωνσταντίνου Καλπαξίδη με 6-1, 6-3 και κατέκτησε τον τίτλο στο διεθνές τουρνουά στα 14άρια της Tennis Europe (Category 3) που διεξήχθη στην Κόρινθο από τον Ο.Α. Κορίνθου.

Έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά ο Δράκος, αθλητής του Α.Ο.Α. Φιλοθέης, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.8 στην Ελλάδα στα 14άρια, ο οποίος μεταξύ άλλων απέκλεισε τον πρωταθλητή του διπλού, Θάνο Ξηροτάγαρο, αλλά και το Νο.5 του ταμπλό, Κωνσταντίνο Δημητρίου Ζώτο.

Κέρδισε τον 1ο τίτλο του σε Tennis Europe διοργάνωση, στην 4η του παρουσία σε τελικό, 2η στα μονά, μετά από το τουρνουά της Αρχαίας Ολυμπίας φέτος. Στην Αρχαία Ολυμπία ήταν φιναλίστ σε μονά και διπλά, ενώ ήταν φιναλίστ και στο διπλό της Ηλιούπολης την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τον Καλπαξίδη, που επίσης έκανε μεγάλες νίκες, όπως αυτή επί του Χρήστου Αφρουδάκη στα προημιτελικά ή επί του Ιορδάνη Χατζηνικολάου στα ημιτελικά, ήταν η πρώτη παρουσία σε τελικό Tennis Europe διοργάνωσης.

Σήμερα ολοκληρώθηκε και το μονό των κοριτσιών, όπου η Κωνσταντίνα Βολονάκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Θυμίζουμε πως χθες έγιναν τα διπλά, με τις Αγγελίνα Γκλαβά και Δανάη Μαργαρίτη να κερδίζουν τον τίτλο στα κορίτσια και τους Γιάννη Μοτσάκο και Θάνο Ξηροτάγαρο στα αγόρια.

Αναλυτικά όλα τα τελικά αποτελέσματα του Corinth Canal Tennis Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots