Ρόδος: Αυτά θα είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών

 
H Αντωνία Παπαγαπητού
H Αντωνία Παπαγαπητού
tn team Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:14

Ολοκληρώθηκε σήμερα η φάση των "16" των μονών στο 18άρι διεθνές τουρνουά της Ρόδου (ITF J60), με τους Στέφανο Πουρναρόπουλο και Κωνσταντίνο Λουκόπουλο, αλλά και τις Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, Λυδία Παναγιωτίδου και Αντωνία Παπαγαπητού, να μπαίνουν στα προημιτελικά.

Στα κορίτσια ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής οι σπουδαίες εμφανίσεις της Παπαγαπητού, που είναι παίκτρια του 2011, μόλις 13 ετών, κάνοντας το ντεμπούτο της αυτή την εβδομάδα σε ITF διοργάνωση στα 18άρια.

Στο πρώτο της λοιπόν παιχνίδι, κατόρθωσε να αποκλείσει την 16χρονη Andzhelina Kostova από τη Βουλγαρία, Νο.1269 στον κόσμο στα 18άρια, με 5-7, 6-3, 6-3. Σήμερα κέρδισε και την Αθηνά Γρηγοριάδου, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.908 στον κόσμο στα 18άρια, με 6-3, 6-1, εξασφαλίζοντας μια θέση στα προημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει μια ακόμα πολύ δυνατή παίκτρια, την Ιταλίδα Anja Casari, που είναι 16 ετών και βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό και στο Νο.715 του κόσμου στα juniors. Η Casari κέρδισε σήμερα τη Νεφέλη Φασουλά με 6-4, 6-1.

Στα προημιτελικά του μονού κοριτσιών θα βρίσκονται δυο ακόμα Ελληνίδες τενίστριες, η Αλεξάνδρα και η Λυδία Παναγιωτίδου, οι οποίες είναι και στις δυο πρώτες θέσεις του ταμπλό.

Κορυφαία του ταμπλό είναι η Αλεξάνδρα, η οποία επιβλήθηκε σήμερα της Σκοπιανής Jana Bozinovska με 6-0, 6-2 και μπήκε στους προημιτελικούς, όπου θα συναντήσει την Ισραηλινή Ariel Avidan, Νο.7 στο ταμπλό. Η Avidan επικράτησε δύσκολα της Ελένης Τσέτσου με 1-6, 6-3, 6-3.

Η 14χρονη Λυδία, Νο.2 στο ταμπλό, κέρδισε την Καναδή Marylee Longpre με 6-1, 6-2 και θα παίξει στα προημιτελικά με τη Σλοβάκα Sofia Barhacova, Νο.8 στο ταμπλό.

Στον 2ο γύρο του μονού κοριτσιών αγωνίστηκε σήμερα και η Αγγελίνα Γκλαβά, η οποία υπέστη την ήττα από την Ισραηλινή Daniel Hefner, No.5 στο ταμπλό, με 6-1, 6-0.

Στο μονό των αγοριών, δυο Έλληνες παίκτες μπήκαν στα προημιτελικά. Ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος έπαιξε σήμερα με τον Γιάννη Σακκά, αλλά το ματς δυστυχώς ολοκληρώθηκε με εγκατάλειψη του τελευταίου στο 1ο σετ. Έτσι, ο Λουκόπουλος πέρασε στα προημιτελικά και εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό Olav Berg, που έβγαλε εκτός σήμερα το Νο.1 του ταμπλό, Louis Hull.

Στα προημιτελικά μπήκε και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος, Νο.3 στο ταμπλό, που έβγαλε εκτός τον Βρετανό Murray Watters με 6-4, 2-6, 7-5. Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο ο Τούρκος Kemal Arda Karakas, No.7 στο ταμπλό, που επικράτησε του Γιώργου Δημητρίου με 6-0, 6-3.

Στη φάση των "16" αγωνίστηκε και ο Θανάσης Κακουρίδης, που ηττήθηκε από τον Βρετανό Leo Wright, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-2, 7-5, καθώς και ο προερχόμενος από τα προκριματικά, Χρήστος Θεοδώρου, που εγκατέλειψε στο 2ο σετ την αναμέτρησή του με τον Τσέχο Jan Froehlich, Νο.4 στο ταμπλό (2-6, 0-3).

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots