Ρόδος: Στα ημιτελικά οι αδερφές Παναγιωτίδου

 
Η Λυδία Παναγιωτίδου
Η Λυδία Παναγιωτίδου
tn team Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 - 19:31

Η Αλεξάνδρα και η Λυδία Παναγιωτίδου προκρίθηκαν αμφότερες στα ημιτελικά του μονού κοριτσιών στο J60 τουρνουά της ITF στη Ρόδο, ενώ παράλληλα μπήκαν και στον τελικό του διπλού. Στον τελικό του διπλού αγοριών προκρίθηκαν οι Παναγιώτης Γραμματικάκης, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος και Γιώργος Δημητρίου.

Συνεχίζουν να διεκδικούν και τα δυο τρόπαια στο Rhodes Open της Ρόδου οι Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου, που προκρίθηκαν τόσο στα ημιτελικά του μονού, όσο και στον τελικό του διπλού.

Η Αλεξάνδρα, η οποία είναι στο Νο.1 του ταμπλό, επιβλήθηκε σήμερα της Ισραηλινής Ariel Avidan με 6-0, 6-1. Αύριο θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Ιταλίδα Anja Casari, Νο.3 στο ταμπλό, που κέρδισε την Αντωνία Παπαγαπητού με 6-3, 6-2, ολοκληρώνοντας την πολύ καλή πορεία της. Θυμίζουμε πως είναι μόλις η 1η παρουσία της γεννημένης το 2011 Παπαγαπητού σε ITF 18άρι τουρνουά, όπου πέτυχε δυο πολύ καλές νίκες και μπήκε στα προημιτελικά.

Στον άλλον ημιτελικό θα παίξει η επίσης πολύ μικρή, μόλις 14χρονη, Λυδία Παναγιωτίδου, που κέρδισε την Σλοβάκα Sofia Barhacova, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-2, 2-6, 6-3. Η Λυδία, Νο.2 στο ταμπλό, θα αντιμετωπίσει αύριο την Ισραηλινή Daniel Hefner, Νο.5 στο ταμπλό, για μια θέση στον τελικό - όπου βεβαίως μπορεί να συναντήσει την αδερφή της.

Στο διπλό, Αλεξάνδρα και Λυδία απέκλεισαν σε ένα φανταστικό ματς τις Barhacova και Casari με 7-6 (4), 6-7 (4), 10-8 και προκρίθηκαν στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν αύριο τις Avidan και Hefner. Θα διεκδικήσουν τον 7ο τίτλο τους σε ITF διοργάνωση στο διπλό και 6ο στη φετινή σεζόν.

Στο τουρνουά των αγοριών, τρια ελληνόπουλα θα είναι στον αυριανό τελικό του διπλού. Οι Παναγιώτης Γραμματικάκης και Κωνσταντίνος Λουκόπουλος απέκλεισαν τους Ισραηλινούς Ofek Sivan και Nitzan Yossef Swisa με 2-6, 6-2, 10-5 και πήραν το ένα εισιτήριο για τον τελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον Γιώργο Δημητρίου και τον Kemal Arda Karakas από την Τουρκία, που επικράτησαν στον άλλον ημιτελικό των Άγγελου Αυγέρη και Στέφανου Πουρναρόπουλου, με 3-6, 7-5, 10-6.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η προημιτελική φάση των μονών, όπου δυστυχώς δεν είχαμε ελληνική πρόκριση. Ο Πουρναρόπουλος ηττήθηκε από τον Karakas με 6-2, 6-2, ενώ ο Λουκόπουλος εγκατέλειψε την αναμέτρησή του με τον Νορβηγό Olav Berg στο 1ο σετ (1-4).

Όλα τα αποτελέσματα του τουρνουά και το αυριανό πρόγραμμα εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots