Πήρε το tie με την Κύπρο η Εθνική Αγοριών U16

 
Πήρε το tie με την Κύπρο η Εθνική Αγοριών U16
tennisnews team Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2026 - 14:19

H Εθνική μας ομάδα των αγοριών U16 κέρδισε την αντίστοιχη της Κύπρου και θα παίξει για την 5η θέση στο προκριματικό τουρνουά της Ζώνης Α' του Tennis Europe Winter Cups 2026.

Η Ελλάδα "καθάρισε" το tie με την Κύπρο από τα μονά, χάρη στις νίκες των Γιάννη Βασιλειάδη και Ραφαήλ Παγώνη.

Συγκεκριμένα, ο Βασιλειάδης, που αγωνίστηκε σήμερα ως Νο.2 της ομάδας (στη θέση του Αλέξανδρου Αυγέρη), επικράτησε του Βασίλη Βραχίη με 6-2, 7-5.

Ακολούθησε η αναμέτρηση μεταξύ των δύο κορυφαίων των δύο ομάδων, του Ραφαήλ Παγώνη, Νο.3 στην Ευρώπη, με τον Άθω Καρακατσιάνη, Νο.23. Έγινε κλειστό παιχνίδι, αλλά ο Παγώνης ήταν εκείνος που ξεχώρισε στα πιο κρίσιμα σημεία και έφτασε και εκείνος σε μια straight sets νίκη, με 7-5, 6-2.

Η Ελλάδα συμπλήρωσε το tie κάνοντας το 3-0 με το διπλό, όπου οι Αυγέρης και Βασιλειάδης επικράτησαν των Καρακατσιάνη και Φωτιάδη με 3-4 (3), 4-3 (3) 10-6.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα, με κάπτεν τον κ. Δημήτρη Μίζιο, βρίσκεται στο Reggio Emilio της Ιταλίας για το προκριματικό τουρνουά της Ζώνης Α' των Tennis Europe Winter Cups.

Κέρδισε το Μονακό με 3-0 την Τρίτη και προκρίθηκε στις "8" καλύτερες ομάδες, όμως ηττήθηκε την Τετάρτη από τη Σλοβενία με 2-1 και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στη διεκδίκηση της πρόκρισης για την τελική φάση.

Με τη νίκη επί της Κύπρου θα είναι στις 6 καλύτερες ομάδες του τουρνουά και αύριο (06/02) θα παίξει με την Ιταλία για την 5η θέση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots