Άνετη πρόκριση για τη Βαλεντίνη στο 60άρι της Trnava

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © Michael Basile Photography
tn team Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 - 12:34

Με μια καλή εμφάνιση και μια άνετη πρόκριση συνδύασε την πρεμιέρα της στο δυνατό τουρνουά των 60.000 δολαρίων της Trnava στη Σλοβακία η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Μόλις 63 λεπτά χρειάστηκε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στην πρεμιέρα της στην Trnava της Σλοβακίας, για να επιβληθεί της Γερμανίδας qualifier Kathleen Kanev με 6-3, 6-0 και να πάρει την πρόκριση για τη φάση των "16" του 1st Empire Women's Indoor.

Η Ελληνίδα τενίστρια έχασε τα δυο πρώτα games της αναμέτρησης, αλλά βρήκε τα πατήματά της μετά απ' αυτό το "μουδιασμένο" ξεκίνημα και κέρδισε 5 games στη σειρά. Έκλεισε το 1ο σετ στο 9ο game και δεν έχασε ούτε ένα game στο 2ο σετ, για να ολοκληρώσει το παιχνίδι έχοντας κερδίσει τα 12 από τα 13 τελευταία games!

Καθοριστικό γι' αυτό το bagel στο 2ο σετ ήταν το 3ο game, στο οποίο η Βαλεντίνη έκανε το break μετά από 5 σβησμένα game points και 7 ισοπαλίες. Ακολούθησε νέο break στο 5ο game και αφού επέστρεψε από το 15-30, κράτησε το σερβίς της στο 6ο game γι' αυτό το σαρωτικό 6-0, απέναντι στο Νο.465 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον 2ο γύρο του indoor τουρνουά της Trnava, η Βαλεντίνη θα αντιμετωπίσει τη Βρετανίδα Maia Lumsden, Νο.684 στον κόσμο και πρώην Νο.250, η οποία κέρδισε την Ela Platenikova με 6-2, 6-2.

Η 25χρονη Ελληνίδα έπαιξε και στο διπλό σήμερα, όπου μαζί με τη Sofya Lansere, ηττήθηκαν από τις Ekaterina Kazionova και Anna Kubareva με 6-0, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots