Πήρε ρεβάνς και μεγάλη πρόκριση η Παύλου

 
Πήρε ρεβάνς και μεγάλη πρόκριση η Παύλου
tn team Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 - 22:04

Η Δήμητρα Παύλου αντιμετώπισε για 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και αυτή τη φορά την κέρδισε, παίρνοντας τη ρεβάνς για την ήττα της στο Otocec, αλλά και μια μεγάλη πρόκριση για την ημιτελική φάση του 25αριού του Kursumlijska Banja.

Για δεύτερη φορά σε ένα διάστημα μιας εβδομάδας αναμετρήθηκαν στο court η Δήμητρα Παύλου και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, με την πρώτη να παίρνει τη νίκη με 7-5, 6-3.

Θυμίζουμε πως πριν μια εβδομάδα, η Γραμματικοπούλου είχε κερδίσει την Παύλου στο 40άρι του Otocec στη Σλοβενία, όπου μετ' έπειτα κέρδισε και τον τίτλο.

Αυτή τη φορά η Παύλου πήρε τη νίκη και μια μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Kursumlijska Banja στη Σερβία.

Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.670 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της στο 25άρι της Σερβίας και σήμερα πανηγύρισε την 5η διαδοχική νίκη της.

Στα προκριματικά είχε αποκλείσει τη Σέρβα Anja Petkovic (6-1, 6-2) και την Τουρκάλα Selina Atay (6-1, 6-4). Ούτε στο κυρίως ταμπλό έχει χάσει σετ μέχρι στιγμής, αφού στον 1ο γύρο κέρδισε τη Σέρβα Iva Sepa με 6-3, 6-1 και στον 2ο γύρο την Ρωσίδα Ekaterina Reyngold με 6-3, 7-6 (2).

Η Γραμματικοπούλου, η οποία προέρχεται από τον τίτλο στο Otocec, πέτυχε 2 νίκες αυτή την εβδομάδα στο μονό. Πρώτα απέκλεισε την Αιγύπτια Sandra Samir με 6-3, 6-1, ενώ κέρδισε και την Τουρκάλα Aysegul Mert με 6-3, 6-2.

Στο διπλό, συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο, καθώς μαζί με τη Ρωσίδα συμπαίκτριά της, Sofya Lansere, κέρδισαν σήμερα για τα ημιτελικά τη Σαπφώ Σακελλαρίδη και τη Γερμανίδα Luisa Meyer auf der Heide με 6-3, 7-5.

Η Σακελλαρίδη, που είχε μια πολύ καλή πορεία στο διπλό φτάνοντας έως τα ημιτελικά, έφτασε και μέχρι τη 16άδα στο μονό, όπου κέρδισε τη Σέρβα Lara Stojanovski με 6-1, 6-3, αλλά ηττήθηκε σε ένα πολύ κλειστό ματς στη συνέχεια από την Αμερικανίδα Jessie Aney, με 7-5, 4-6, 6-2.

Το ελληνικό ενδιαφέρον θα είναι έντονο και αύριο στο Kursumlijska Banja, με την Παύλου να αντιμετωπίζει την Τσέχα Michaela Bayerlova, No.4 στο ταμπλό, για μια θέση στον τελικό. Η Γραμματικοπούλου και η Lansere θα παίξουν στον τελικό του διπλού, ενάντια στις Jazmin Ortenzi και Ekaterina Reyngold.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots